מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

ככה הופכים קרואסונים מהסופר לארוחת מלכים

ברד פודינג זה תמיד טעים, אבל ברד פודינג שמכינים מקרואסונים זה כבר עונג שבת אמיתי - ואנחנו מדברים על הסוג הכי זול ופשוט, מהסופר. יש לנו הרגשה שלמרות הסגריריות - צפויה לנו שבת פשוט יפהפייה

|אוכל טוב, mako| פורסם14:28
ברד פודינג קרואסונים (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

כבר שנים אני חולמת להכין למדור ברד פודינג, ואולי לא סתם חיכיתי שנים, כי השבוע הכנתי לכם ברד פודינג מקרואסונים קטנים, כאלו הכי פושטים שקונים במאפיות או בסופר, וזה יצא היסטרי. ברד פודינג קלאסי מכינים משאריות של לחם או חלה, שמשרים בבלילה ואז אופים ואוכלים חם עם גלידה או רוטב וניל. זה אחד המאכלים הגאוניים והטעימים שקיימים, ולכן אני ממש בעד לקנות קרואסונים רק בשביל המנה הזו. מבטיחה שאחר כך תגידו לי תודה.

אפשר להגיש עם גלידה בצד, אבל הרוטב וניל מעל הוא חלום.

המצרכים :

לתבנית עגולה לא מתפרקת בקוטר 28 ס"מ:

  • 10-15 קרואסונים קטנים
  • אבקת סוכר, לעיטור

לבלילה:

  • 4 ביצים
  • מכל וחצי (375 מ"ל) שמנת להקצפה
  • כוס (240 מ"ל) חלב
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • כפית תמצית וניל
  • חופן פירות יער (אני השתמשתי באוכמניות), לעיטור

לרוטב וניל:

  • כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר
  • כף קורנפלור
  • 40 גרם חמאה
  • כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1מכינים בלילה: מערבבים בקערה את כל המצרכים.

2מסדרים את הקרואסונים בתבנית ושופכים עליהם את הבלילה. מכניסים למקרר למינימום 30 דקות ומקסימום כמה שעות - ככה הקרואסונים ממש יספגו את הרטובים.

ברד פודינג קרואסונים - לפני האפייהלפני האפייה|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

3מכינים רוטב וניל: מחממים בסיר קטן את השמנת עם הסוכר והקורנפלור עד סף רתיחה. מסירים מהאש ומערבבים פנימה חמאה ווניל. מערבבים היטב ומצננים.

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מפזרים מעל הקרואסונים בתבנית פירות יער טריים ואופים 30-40 דקות, עד שהבלילה בפנים מתייצבת והמאפה משחים.

6מוציאים מהתנור, מקשטים באבקת סוכר ומגישים חם עם רוטב הווניל בצד.

ברד פודינג קרואסונים. המלך של הברד פודינגהמלך של הברד פודינג|צילום: נופר צור, אוכל טוב, makoברד פודינג קרואסונים - תראו את הבפניםתראו את הבפנים|צילום: נופר צור, אוכל טוב, makoברד פודינג קרואסונים. כל אחד הוא אור קטןכל אחד הוא אור קטן|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

בתיאבון!

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il