מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

עוגיות גרנולה וחמאת בוטנים

העוגיות האלה כל כך טעימות וממכרות, שיש מצב שהדבר הנכון לעשות איתן הוא להכין ומיד לתת לשכנים. אנחנו מתכוונים לטעום תבנית אחת בעצמנו, ואז לקבל החלטה

|אוכל טוב, mako| פורסם14:15
עוגיות גרנולה  (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אני חובבת גדולה של חמאת בוטנים, כך שאצלנו בבית קצת מסוכן להשאיר אותה לבד במגירה. לא משנה מתי אני אפתח אותה ולאיזה צורך, בתוך זמן קצר תישאר במגירה צנצנת ריקה עם כפית בפנים ומכסה חצי סגור.

השבוע, כשחיפשתי מתכון למדור ופנטזתי על עוגיות שיבולת שועל, פתחתי את המגירה. צנצנת חדשה של חמאת בוטנים עמדה שם, והיא הייתה מלאה וסגורה! הגעתי אליה ראשונה!

העוגיות הציפו את הבית בריח שהזכיר לי את החנות של קוקימן שפקדתי מלא כשהייתי ילדה, וזה היה ריח היסטרי. נתתי להן להצטנן כדי שיהיו סופר קריספיות, ואז, אחרי בדיקת איכות, הבנתי שהן עוגיות שעדיף להכין ומיד למסור לשכנים, כי אי אפשר להפסיק לאכול אותן.

המצרכים :

16-18 עוגיות גדולות:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס (250 גרם) חמאת בוטנים, מחוממת מעט במיקרו
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • חצי כוס (120 גרם) סוכר חום כהה
  • 1 ביצה גדולה
  • כפית מחית או תמצית וניל
  • 2 כפות קמח מלא
  • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל דקה (קוואקר)
  • מעט מלח
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.

>> והנהמתכונים לפסח

עוגיות גרנולה עם חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפסהייתה צנצנת ואיננה עוד|צילום: נופר צור, mako אוכלעוגיות גרנולה, חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפסאין על חמאת בוטנים בעולם|צילום: נופר צור, mako אוכל

2מערבבים בקערה חמאה, חמאת בוטנים, סוכר לבן וסוכר חום. מוסיפים ביצה ווניל ומערבבים היטב.

3מוסיפים קמח מלא, שיבולת שועל, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים.

4מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.

5יוצרים עוגיות ומסדרים בשתי תבניות התנור באופן מרווח. הכי נוח לשמן מעט כף גלידה קפיצית ולעבוד איתה.

6אופים כל תבנית כ-20 דקות, מצננים לחלוטין וזוללים.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il