1 לשים את כל מרכיבי הבצק 10 דקות במיקסר, עד שהוא חלק וגמיש. אם הבצק יוצא מעט דביק, זה בסדר. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית למנוחה של 20 דקות בלבד.
2 מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
איך אפשר לסרב לכריך כזה? | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
ארוחת מלכים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
כל אחד הוא אור קטן | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים (אפשר על משטח מעט מקומח).
4 ממלאים מים רותחים בקערה גדולה ומערבבים פנימה סילאן. במקביל מערבבים בצלחת שטוחה שומשום ומלח אטלנטי גס.
5 מגלגלים כל חלק בצק לרצועה ארוכה ומחברים את הרצועה לעיגול גדול.
6 טובלים כל טבעת במים הרותחים למשך 15-20 שניות מכל צד (הכי נוח על כף מחוררת), ומעבירים ישירות לצלחת עם השומשום והמלח. מעבירים לתבנית כשהצד של השומשום פונה למעלה.
7 אופים את הבייגלים 15 דקות, עד שהם שחומים למראה.