הן מתקתקות אבל לא יותר מדי, תפוחות ויפות ובעיקר רכות רכות. ההמלצה של קרן אגם: את הראשונה מחסלים בשישי בצהריים בכריכים עם שניצל ומטבוחה (עכשיו רק בהצלחה עם לשמור על השתיים האחרות עד הארוחה)
אמאל'ה איזה חלות היסטריות, ויש להן ממש טעם של ילדות בשבילי. במושב שגדלתי בו היו מכינים בימי שישי לחמניות מתקתקות הכי רכות בעולם והכי טעימות שיש, והחלות האלו מזכירות לי את הטעם הזה בדיוק. הן רכות כמו עננים, תפוחות ויפות, מתקתקות אך לא מתוקות מדי, ואני חוששת שאם תכינו שלוש לשישי, אחרי הארוחה לא יישאר מהן זכר. האמת, אני הייתי מבזבזת אחת מהן כבר בצהריים, לכריך שניצל ומטבוחה.
2 מוסיפים עוד מים לאט לאט תוך כדי לישה, עד שהבצק אחיד ומעט דביק. לשים בסך הכל 10-12 דקות. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר.
חלות של שישי. רכות כמו ענן | צילום:
קרן אגם, mako אוכלחלות קלאסיות. אחת לשניצל של הצהריים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 כשהבצק תפח מחלקים אותו ל-12 כדורים במשקל של כ-150 גרם כל אחד. מסדרים את הכדורים על מגש מרופד נייר אפייה משומן, משמנים את הכדורים גם בחלקם העליון ומכסים בניילון רופף. מתפיחים את הכדורים 30 דקות.
4 כשהכדורים תפחו מרדדים בעזרת מערוך כל כדור למלבן, ומגלגלים לרצועה. הקפידו שהרצועות לא יהיו ארוכות מדי אלא יחסית קצרות ושמנמנות, זה נותן נפח לחלות.
חלות שזורקות לילדות | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
5 קולעים שלוש חלות, כל אחת מ-4 רצועות בצק (ראו בסרטון).
6 מניחים את החלות על תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים 30-35 דקות, עד שהחלות תפוחות למראה.
7 מחממים תנור ל-190 מעלות (חום עליון תחתון או טורבו, שניהם יעבדו).