1 לשים את כל מרכיבי הלחמניות במיקסר 2-3 דקות. אם הבצק דביק מוסיפים עוד 50 גרם קמח ואם הוא יבש מדי מוסיפים מעט מי ברז.
2 ממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש, חלק ונעים שנפרד מדופנות הקערה ונשאר מעט דבוק בתחתית.
הייתה צנצנת ואיננה עוד | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כדי שיצופה בשומן מכל הצדדים.
4 מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר בין שעה וחצי לשעתיים (אפשר גם לילה במקרר).
5 מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים (אצלי כל חלק שקל 130 גרם).
6 מגלגלים כל חתיכת בצק לרצועה ארוכה וקושרים ללחמניית קשר הכי פשוטה.
7 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת או בניילון רופף להתפחה חוזרת של כ-45 דקות.
8 כשהלחמניות תפחו מחממים תנור ל-170 מעלות.
אין על חמאת בוטנים בעולם | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
9 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם מים ומעט סוכר ומפזרים שומשום.
10 אופים 20-25 דקות, עד להזהבה. זוללים חמים.
** את הקוטג׳ אפשר להמיר בגבינה לבנה.
** אפשר לוותר על הזיתים אבל חבל כי הם משדרגים מאוד.