1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר.
2 מוסיפים יוגורט ומתחילים ללוש. מוסיפים שמן זית ומחצית מכמות המים וממשיכים ללוש. אם יש צורך מוסיפים עוד מים. שימו לב שהבצק צריך להיות חלק וגמיש ולהידבק מעט לתחתית הקערה, ובשום אופן לא להיות יבש.
3 לשים בסך הכל 12 דקות ומעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בשמן זית. מגלגלים את הבצק בשומן ומכסים בניילון נצמד. מניחים להתפחה של כשעה וחצי עד שעתיים.
4 מוציאים לבצק את האוויר, מעבירים למשטח עבודה מקומח בעדינות ומרדדים למלבן.
5 מחלקים את הבצק בעזרת קלף מתכת או גלגלת פיצה ל-9 מלבנים פחות או יותר שווים. מסדרים את המלבנים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ושומרים על רווח קטן ביניהם.
6 מברישים את מלבני הבצק במים ומפזרים מתערובת הציפוי (אפשרות נוספת: לטבול צד אחד של הבצק בקערת מים ואז בקערת גרעינים). מכסים במגבת או בניילון רופף ומניחים להתפחה למשך 30-40 דקות.
7 כשהבצק תפוח מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים תבנית ריקה בתחתית התנור.
8 מכניסים את הלחמניות ומוזגים מים לתבנית שנמצאת בתחתית התנור (אפשר לזרוק פנימה כמה קוביות קרח במקום, כדי שתיווצר לחות).
9 אופים את הלחמניות 15-20 דקות, עד הזהבה. מכיוון שכל תנור מתפקד מעט אחרת כדאי לבדוק את הלחמניות כבר אחרי 10 דקות, ולפי הצבע להחליט כמה זמן אפייה להוסיף. הלחמניות לא צריכות להיות שחומות מדי.
10 מוציאים ומצננים מעט.
כריך חביתה בג'בטה טריק. הכי ישראלי שיש | צילום:
נופר צור, mako אוכל
אמרנו, פחות או יותר שווים | צילום:
נופר צור, mako אוכל
** לגרסה פרווה אפשר להמיר את היוגורט במים.
** את שמןהזית אפשר להמיר בשמן קנולה.