1 מתחילים עם המלית: מערבבים בקערה תפוחים, קינמון, סוכר וניל ומיץ לימון.
2 ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את תערובת התפוחים ומערבבים היטב. מבשלים תוך ערבוב על אש בינונית עד לריכוך קל של התפוחים.
רולדת תפוחים פשוטה. אפילו לא מצננים את הבצק | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים בפולסים קצרים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקוביות חמאה. מוסיפים חלמונים ומעבדים עד לקבלת כדור בצק (את כל זה אפשר לעשות גם במיקסר עם וו גיטרה או פשוט בידיים). אם הבצק מספיק יציב אפשר לעבוד איתו מיד (זה מה שאני עושה), אם הוא רך מדי – תנו לו כמה דקות במקרר.
רולדת תפוחים. מיד לסוכה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
5 מרדדים חלק אחד של בצק על משטח מאוד מקומח או אפילו על נייר אפייה. מניחים במרכז המלבן, לאורכו, מחצית מקוביות התפוחים.
6 סוגרים את המלבן משני הצדדים, כמו מעטפה. מעבירים לתבנית, וחוזרים על אותן פעולות עם החלק השני של הבצק.
7 מברישים את הרולדות בחלב ומפזרים שקדים פרוסים.
8 אופים כ-25 דקות, או עד שהרולדות שזופות למראה.
9 בוזקים אבקת סוכר ומגישים עם כדור גלידה וניל ליד, או לחלופין קר מהמקרר. שומרים במקרר.