בוואריה כמו פעםפעם היא הייתה הקינוח היחיד שמוגש במסעדות, היום ממש לא - אבל עדיין שמור לה, לבוואריה הלבנה עם סירופ השוקולד, מקום ענק של כבוד בלב של כולנו. ואיזה זמן טוב יותר מעכשיו לאיזה נוסטלגיה טובה
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
אני מאוד מקווה שגם ילדי שנות האלפיים יודעים מה זה בוואריה, ושזה לא מהקינוחים שפינו את השטח לגמרי לטובת הקדמה. נכון שבשנות השמונים הוא היה בערך הקינוח היחיד במסעדות בארץ, אבל הוא כל כך טעים! במסעדות היו מגישים אותו כמנה בודדת על צלחת, אבל אצלנו בשכונה הייתה אמא שהייתה מכינה בוואריה בתבנית פיירקס גדולה ונותנת לנו לטרוף אותה עם כפיות ישר מהתבנית. ככה אני זוכרת אותה וככה אני הכי אוהבת אותה. המצרכים :לתבנית מלבנית 25*35:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מביאים לרתיחה בסיר קטן חלב, מחצית מכמות הסוכר, חלמונים וג'לטין. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. 2 כשהתערובת קרה מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר לקצף מבריק ויציב. 3 מעבירים את הקציפה לתערובת החלמונים, אבל לא שוטפים את קערת המיקסר ואת המקצף. 4 מקציפים שמנת עם פודינג וניל לקצפת יציבה, ומאחדים את התערובות בתנועות קיפול לתערובת אחידה. 5 טובלים ביסקוויטים בחלב ומרפדים את תחתית התבנית לכיסוי מלא. 6 שופכים את בלילת הבוואריה על הביסקוויטים ומיישרים. בוואריה כמו פעם (קרן אגם). קינוח לפנתיאון | צילום: קרן אגם, mako אוכל7 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לארבע שעות לפחות. 8 מקשטים בסירופ שוקולד ובאגוזים קצוצים ומגישים.
מקרא:
= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן
| המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
חברים פעילות המלצות |