1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 פורסים את בצק העלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3 בעזרת סכין מסמנים (לא חורצים עד הסוף, רק סימון) ריבועים על פני הבצק.
4 מורחים את הריבה בעזרת סכין/פלטה/מרית ריבה באופן שווה ומשאירים שוליים נקיים של 2-3 ס״מ.
טארט ריבה ופירורים מהיר מבצק עלים | צילום:
נופר צור, mako אוכל
5 מכינים קראמבל: בקערה בינונית מערבבים חמאה קרה עם קמח ואבקת סוכר עד ליצירת פירורי בצק (אפשר גם להכין במעבד מזון עם להב פלדה).
6 מפזרים את הקראמבל באופן שווה מעל הריבה ומעליהם את השקדים הפרוסים.
אופים כ-30 דקות עד שהריבה מבעבעת והבצק שחום. עם היציאה מהתנור פורסים לריבועים, מצננים מעט ומגישים.
* מומלץ להגיש עם קצת קצפת או גלידת וניל מעל או ליד.
במקרה שלנו - ריבת פירות יער. מוזמנים לגוון | צילום:
נופר צור, mako אוכל