בייגלה ללא התפחה ובונוס: סלט טונה חלומיבבייגלה האלה, שהכי טעימים חמימים, יש שמרים, ובכל זאת לא צריך בשבילם זמן התפחה ואפילו לא מיקסר. נהדרים לחופשה, מצוינים לחיים, ומוגשים לכם עם בונוס: מתכון לסלט טונה הכי הכי
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
בשבוע שעבר הכנתי לכם מיוון פאי משמשים. עוד דבר שהכנתי שם, בווילה היפה ששכרנו, היה בייגלה יוגורט מבצק שהוא אומנם שמרים אבל מהיר הכנה, ואיתו סלט טונה פשוט נהדר (שלא צולם). הבייגלה הזה הוא פתרון נהדר לשבת בבוקר, ואם אתם קצת משוגעים כמוני ואוהבים להכין מאפים בחופשה - הוא קלאסי לזה! את המצרכים בשבילו תמצאו בכל מכולת.
את סלט הטונה הזה נתן מכין אצלנו בבית קבוע כבר שנים, ועכשיו סוף סוף הכנתי אותו בעצמי. מושלם מושלם להגשה ליד הבייגלה. המצרכים :ל-8 בייגלה:
לציפוי:
לסלט טונה:
אופן ההכנה:1 הבייגלה: מערבבים בקערה קמח, שמרים ומלח. מוסיפים מייפל, שמן זית ויוגורט ומערבבים היטב בעזרת הידיים. אין צורך ממש ללוש את הבצק, אבל אם יותר נוח לכם לעבוד עם מיקסר, אין בעיה. 2 ממשיכים לערבב עד שנוצר כדור בצק. אם חסר קמח או יוגורט מוסיפים קצת. 3 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים (או 6, לבייגלה מעט גדולים יותר). 4 מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה על משטח מקומח. בייגלה ללא התפחה (אבל עם שמרים). הכי טעים ליד בריכה | צילום: קרן אגם, mako אוכל5 ממלאים קערה קטנה במים ומפזרים שומשום בצלחת רחבה ושטוחה. 6 טובלים את האצבעות במים ומעבירים אותן על רצועת בצק, רק כדי ללחלח אותה. מעבירים את הרצועה לצלחת השומשום ומחברים את שני קצותיה לקבלת טבעת. הופכים כדי שהשומשום יהיה למעלה ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולות עם שאר חלקי הבצק. 7 מכסים במגבת ונותנים לבייגלה לנוח 20 דקות. 8 מחממים תנור ל-180-190 מעלות ואופים את הבייגלה כחצי שעה, עד שהם זהובים. מגישים חם! 9 לסלט הטונה: מערבבים את כל המצרכים יחד ומגישים. | חברים פעילות המלצות |