1 מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה או בקערה עם הידיים קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה ואבקת סוכר.
2 מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורי בצק (אם אין מעבד מזון – מכווצ'צ'ים את החמאה והקמחים עם האצבעות ומפוררים).
3 מוסיפים מי קרח ומעבדים לכדור. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים עוד מעט מאוד מים.
4 עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
5 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
6 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ.
7 קורצים עיגולים (או פרחים) מהבצק בעזרת קורצן בקוטר 4 ס"מ. במחצית מהעיגולים קורצים עוד עיגול קטן בפנים (אפשר להיעזר בראש של צנתר עגול).
8 אופים את כל העוגיות כ-10 דקות עד שהן מזהיבות קלות מאוד. מוציאים ומצננים (בתנור ביתי סביר שתצטרכו שני סיבובי אפייה).
9 מפזרים אבקת סוכר רק מעל העוגיות עם החור.
10 מניחים כפית ריבה במרכז כל עוגייה שלמה (ללא חור), ומכסים בעוגייה עם חור כשהחלק עם אבקת הסוכר כלפי מעלה.
עוגיות סנדוויץ' ריבה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר. מומלץ להניח נייר אפייה בין שכבה לשכבה.