
עוגיות סנדוויץ' פרח ריבההבצק של עוגיות הריבה הקלאסיות והלא מנוצחות האלה יקבל אליו באהבה כל סוג של ריבה – ביתית מושקעת אבל גם קנויה פשוטה. עוגיות הבית הכי כיפיות שיש![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (25 עוגיות):
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה או בקערה עם הידיים קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה ואבקת סוכר. 2מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורי בצק (אם אין מעבד מזון – מכווצ'צ'ים את החמאה והקמחים עם האצבעות ומפוררים). 3מוסיפים מי קרח ומעבדים לכדור. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים עוד מעט מאוד מים. 4עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. 5מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 6מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ. 7קורצים עיגולים (או פרחים) מהבצק בעזרת קורצן בקוטר 4 ס"מ. במחצית מהעיגולים קורצים עוד עיגול קטן בפנים (אפשר להיעזר בראש של צנתר עגול). 8אופים את כל העוגיות כ-10 דקות עד שהן מזהיבות קלות מאוד. מוציאים ומצננים (בתנור ביתי סביר שתצטרכו שני סיבובי אפייה). 9מפזרים אבקת סוכר רק מעל העוגיות עם החור. 10מניחים כפית ריבה במרכז כל עוגייה שלמה (ללא חור), ומכסים בעוגייה עם חור כשהחלק עם אבקת הסוכר כלפי מעלה. עוגיות סנדוויץ' ריבה|צילום: קרן אגם, mako אוכל** שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר. מומלץ להניח נייר אפייה בין שכבה לשכבה. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |