1 מערבבים בקערת המיקסר מחצית מכמות המים, שמרים, סוכר ומלח, מחברים את וו הלישה ומוסיפים תוך כדי לישה את הקמח, ביצה, חמאה ואת השמנת החמוצה. אם הבצק לא מתגבש לכדור רך וגמיש מוסיפים עוד מהמים.
2 לשים בסך הכל 10-12 דקות, ומעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בין שעה וחצי לשעתיים (או לילה במקרר).
מתכונים לחנוכה
מיני סופגניות אפויות | צילום:
קרן אגם, אוכל טוב, mako
מיני סופגניות של קרן אגם | צילום:
קרן אגם, אוכל טוב, mako
3 מחלקים את הבצק לכדורים קטנטנים במשקל 24 גרם לכדור (אל תדאגו, זה גדל באפייה).
4 משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 28 ס"מ בספריי שמן ומסדרים את הכדורים - קודם במעגל החיצוני ואז עוד ועוד מעגלים פנימיים, כמה שנכנס. שומרים על מרווחים קטנים בין הכדורים. מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות.
5 כשהכדורים תפוחים מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 מברישים את הכדורים בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה.
7 מוציאים מהתנור ומקשטים באבקת סוכר.
כאן הן עדיין לא סופגניות | צילום:
קרן אגם, אוכל טוב, mako
8 בעזרת מזרק או שק זילוף עם צנתר מזלפים ריבה או כל ממרח אחר לתוך כל סופגנייה.
9 מגישים טרי וחם.