1 הבצק: מערבבים במיקסר חצי מכמות המים עם שמרים יבשים, סוכר ומלח. מוסיפים קמח ושמן זית ומתחילים ללוש במהירות איטית. מוסיפים את יתרת המים בהדרגה עד שהבצק הופך אלסטי וגמיש, לא יבש מדי ולא דביק מדי. לשים בסך הכל 12 דקות.
2 משמנים קערה ומעבירים לתוכה את הבצק. מגלגלים אותו כך שישומן מכל הצדדים ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3 מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח ומחלקים ל-10 חלקים שווים. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
4 מערבבים מים וסילאן בקערה ומכינים קערה נוספת עם שומשום.
לחמניות בייגלה עם חמאת שום | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
5 טוחנים יחד את כל מרכיבי חמאת השום במעבד מזון עם להב פלדה עד לקבלת ממרח.
6 פותחים בעזרת מערוך כל חתיכת בצק למלבן. מורחים על המלבן שכבה עדינה של חמאת שום ומניחים על חלקו התחתון מקל של גבינת מוצרלה.
7 מקפלים את צד ימין של המלבן קיפול קטן פנימה, מעל הגבינה, ואז את צד שמאל, עד שנוצר מעין מלבן צר וארוך. מגלגלים את המלבן ללחמנייה.
8 טובלים את הלחמנייה במים ומגלגלים מיד בשומשום. מניחים על תבנית האפייה כשהתפר כלפי מטה, וחוזרים על הפעולות עם שאר חלקי הבצק. שומרים על רווחים קטנים בין לחמנייה ללחמנייה.
9 מניחים להתפחה של 35-40 דקות.
10 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הלחמניות 25-30 דקות, עד להזהבה. אוכלים חם.
לחמניות בייגלה עם שום ומוצרלה | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
** את המילוי והממרח אפשר להחליף באחרים לטעמכם.
** ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח בקמחים מלאים ולהוסיף מעט מים למתכון.