מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

מיני אלפחורס עם טופי קרמל

הילדים המתבגרים של קרן אגם כבר יודעים את זה, ואין סיבה שלא תדעו גם אתם: אלפחורס הן העוגיות שהכי שווה למשלוחי מנות של פורים. ולגמרי בטעות, הפעם הן יצאו טעימות מהרגיל בזכות מילוי ממרח טופי קרמל

|אוכל טוב, mako| פורסם14:10
מיני אלפחורס עם טופי קרמל (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

כשפורים מתקרב ואני מתחילה לחשוב על משלוחי מנות עם עוגיות ברור שאני חושבת על אזני המן, אבל ליד אזני ההמן אנחנו נוהגים להכין עוד סוגים שונים של עוגיות. פניתי למתבגרים בבית ושאלתי איזו עוגייה הכי שווה להכין לפורים, והתשובה הייתה חד משמעית אלפחורס.

ואם כבר דיברת על אלפחורס אמא, אז בבקשה תיגשי מיד להכין לנו. וככה עשיתי: הכנתי את הבצק ומיד ניגשתי לעבודה, ואז גיליתי שהצנצנת שחשבתי שהיא ריבת חלב, היא בכלל טופי קרמל ( דומה אבל לא בדיוק, טעים מאוד).

אז מילאתי את האלפחורס בטופי קרמל וקיבלתי אישור שיש מצב שזה עולה על המקור. חלילה לא להרגיז אף ארגנטינאי, אבל הבצק של האלפחורס זה כזה בצק מעלף, שלא יכול להיות שלא משדכים לו עוד תוספות חוץ מריבת חלב. בקיצור, תכירו את הלהיט הבא אצלנו בבית, והוא לגמרי יככב השנה גם במשלוחי המנות שלנו.

המצרכים :

ל-50 עוגיות:

  • 200 גרם חמאה קרה קוביות
  • 200 גרם קמח לבן (כוס וחצי פחות כף)
  • 250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קורנפלור
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 120 גרם (כוס) אבקת סוכר
  • 3 חלמונים מביצים גודל L
  • חצי כפית תמצית וניל

למילוי ולציפוי:

  • 250 גרם ממרח טופי קרמל (אפשר גם ריבת חלב)
  • חצי כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מעבדים בפולסים קצרים במעבד מזון עם להב פלדה חמאה, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת פירורית (אפשר גם להשתמש במיקסר עם וו גיטרה ואפשר גם עם הידיים). מוסיפים חלמונים, ווניל ומעבדים רק עד ליצירת בצק אחיד.

2מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה עד להתייצבות.

כמה קשה לעמוד בפניהןכמה קשה לעמוד בפניהן|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

3מחממים תנור ל-160 מעלות.

4מקמחים את משטח העבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כסנטימטר (אל תרדדו דק מדי, אחרת הבצק יישבר אחרי האפייה).

5קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 4 ס"מ, מניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב בהיר מאוד. מצננים את העוגיות לטמפרטורת החדר.

מותר גם עם ריבת חלב כמובןמותר גם עם ריבת חלב כמובן|צילום: נופר צור, אוכל טוב, makoקופסת מיני אלפחורס פתייניתקופסת מיני אלפחורס פתיינית|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

6אחרי שהצטננו, מחלקים את העוגיות לזוגות והופכים אחת מהן. בעזרת כפית או שקית זילוף ממלאים את מרכז העוגיה בריבת חלב, סוגרים אותה עם בת הזוג שלה, ומגלגלים כל אחת בקערה עם הקוקוס הטחון.

**העוגיות נשמרות עד ארבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקרר.

**טופי קרמל אפשר להמיר בריבת חלב

**לא ניתן לוותר על הקורנפלור ולא ניתן להמיר אבקת סוכר בסוכר רגיל, לא תתקבל תוצאה דומה.

**אם אין ברצונכם לאפות כמות גדולה של עוגיות אפשר להקפיא מחצית מהבצק.

משלוח המנות האולטימטיבימשלוח המנות האולטימטיבי|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il