
מיני אלפחורס עם טופי קרמלהילדים המתבגרים של קרן אגם כבר יודעים את זה, ואין סיבה שלא תדעו גם אתם: אלפחורס הן העוגיות שהכי שווה למשלוחי מנות של פורים. ולגמרי בטעות, הפעם הן יצאו טעימות מהרגיל בזכות מילוי ממרח טופי קרמל![]() צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako |
כשפורים מתקרב ואני מתחילה לחשוב על משלוחי מנות עם עוגיות ברור שאני חושבת על אזני המן, אבל ליד אזני ההמן אנחנו נוהגים להכין עוד סוגים שונים של עוגיות. פניתי למתבגרים בבית ושאלתי איזו עוגייה הכי שווה להכין לפורים, והתשובה הייתה חד משמעית אלפחורס. ואם כבר דיברת על אלפחורס אמא, אז בבקשה תיגשי מיד להכין לנו. וככה עשיתי: הכנתי את הבצק ומיד ניגשתי לעבודה, ואז גיליתי שהצנצנת שחשבתי שהיא ריבת חלב, היא בכלל טופי קרמל ( דומה אבל לא בדיוק, טעים מאוד). אז מילאתי את האלפחורס בטופי קרמל וקיבלתי אישור שיש מצב שזה עולה על המקור. חלילה לא להרגיז אף ארגנטינאי, אבל הבצק של האלפחורס זה כזה בצק מעלף, שלא יכול להיות שלא משדכים לו עוד תוספות חוץ מריבת חלב. בקיצור, תכירו את הלהיט הבא אצלנו בבית, והוא לגמרי יככב השנה גם במשלוחי המנות שלנו. המצרכים :ל-50 עוגיות:
למילוי ולציפוי:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מעבדים בפולסים קצרים במעבד מזון עם להב פלדה חמאה, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת פירורית (אפשר גם להשתמש במיקסר עם וו גיטרה ואפשר גם עם הידיים). מוסיפים חלמונים, ווניל ומעבדים רק עד ליצירת בצק אחיד. 2מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה עד להתייצבות. כמה קשה לעמוד בפניהן|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako3מחממים תנור ל-160 מעלות. 4מקמחים את משטח העבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כסנטימטר (אל תרדדו דק מדי, אחרת הבצק יישבר אחרי האפייה). 5קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 4 ס"מ, מניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב בהיר מאוד. מצננים את העוגיות לטמפרטורת החדר. מותר גם עם ריבת חלב כמובן|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako קופסת מיני אלפחורס פתיינית|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako6אחרי שהצטננו, מחלקים את העוגיות לזוגות והופכים אחת מהן. בעזרת כפית או שקית זילוף ממלאים את מרכז העוגיה בריבת חלב, סוגרים אותה עם בת הזוג שלה, ומגלגלים כל אחת בקערה עם הקוקוס הטחון. **העוגיות נשמרות עד ארבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקרר. **טופי קרמל אפשר להמיר בריבת חלב **לא ניתן לוותר על הקורנפלור ולא ניתן להמיר אבקת סוכר בסוכר רגיל, לא תתקבל תוצאה דומה. **אם אין ברצונכם לאפות כמות גדולה של עוגיות אפשר להקפיא מחצית מהבצק. משלוח המנות האולטימטיבי|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |