1 מניחים בקערה גדולה קמח, סוכר, מלח, שמרים יבשים, ביצים חמאה מומסת ושמנת חמוצה ומערבבים בעזרת כף. מוסיפים בהדרגה את החלב (לא מוסיפים את כל הכמות בבת אחת כי לא בטוח השבצק צריך את כולה) ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת והבצק מאוד מאוד דביק. אם הבצק עדיין יבש, מוסיפים מעט חלב בכל פעם.
2 מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר.
3 אחרי שהבצק תפח, מקמחים אותו מעט מלמעלה, מקמחים היטב משטח עבודה והופכים את הקערה עם הבצק אל המשטח המקומי. מקפלים את כל הבצק פנימה לצורת עיגול/כדור בעזרת הידיים או קלף (זה יעזור לו להתייצב לגמרי כיוון שהוא עוד קצת דביק).
פרוסות חלת בריוש ובמילוי שוקולד ללא לישה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מחלקים את כדור הבצק הגדול לשלושה חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן (באורך התבנית שלכם) ובשליש התחתון של הבצק לרוחב זורים שורה נדיבה של שוקולד צ׳יפס, ומגלגלים את המלבן לרצועה עם השוקולד בפנים. חוזרים על הפעולה עם 2 חלקי הבצק הנותרים וקולעים משלושתם צמה.
5 משמנים תבנית אפייה מלבנית, מעברים אליה את החלה הקלועה, מכסים ומניחים להתפחה נוספת של 35-40 דקות.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות.
7 מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים על חלקה העליון ואופים 35-40 דקות עד שהחלה שחומה למראה ומוכנה.
8 מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר, פורסים וזוללים.
* לגרסת פרווה ממירים את חמאה במרגרינה/נטורינה ואת החלב במים.
* אם לא רוצים למלא בשוקולד- אפשר בכל מילוי אחר שאוהבים
* אם רוצים להשאיר את החלה ללא מילוי, יש להוסיף לבצק מראש עוד שליש כוס סוכר.
חלת בריוש ושוקולד ללא לישה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל