1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח. מוסיפים מחצית מכמות החלב (רבע כוס), ביצה, חמאה רכה ואת השמנת החמוצה, וניל וגרידת לימון, ומתחילים ללוש.
2 מוסיפים את יתרת החלב במזיגה איטית (רק אם הבצק זקוק לעוד נוזלים) וממשיכים ללוש הבצק עד לקבלת בצק רך, גמיש ונעים למגע, שמעט נדבק למרכז תחתית הקערה.
אנחנו רואים אותך שם, מילוי יפהפה | צילום:
נופר צור, mako אוכל
>> מתכונים לשבועות
3 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בתוכה כך שיצופה בשומן. מכסים את הקערה בנילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר (אפשר גם לילה במקרר).
4 מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה (אם יש עוד הרבה זמן לבצק לתפוח, אפשר לכסות ולהעביר למקרר).
אוכמניות טריות בתוך קרם ריקוטה ושמנת | צילום:
נופר צור, mako אוכל
5 מרפדים תבנית תנור או תבנית מלבנית גדולה בנייר אפייה.
6 מעבירים את הבצק שתפח למשטח מקומח ומרדדים אותו לריבוע גדול. מעבירים את הריבוע לתבנית המרופדת.
7 מעבירים את מלית הגבינה למרכז הריבוע ומיישרים אותה, כששומרים על שולי הבצק נקיים וללא מלית. מפזרים מעל הגבינה את האוכמניות וסוגרים את הבצק לצורת מעטפה (תופסים את הקצוות של המרובע ומפגישים את כולם במרכז.) מהדקים מעט בעזרת הידיים . מכסים את הבצק במגבת להתפחה נוספת של 40 דקות.
8 מחממים תנור ל-180 מעלות.
9 מברישים את הגבינית בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים וסוכר וניל, ואופים 40 דקות או עד שהמאפה זהוב.
אחת גדולה במקום הרבה קטנות | צילום:
נופר צור, mako אוכל
10 מצננים לפני שפורסים, מקשטים באבקת סוכר אם רוצים ומגישים חמים.
* אפשר להכין כמה ימים מראש, להקפיא לפני אפייה ולאפות ביום בו רוצים להגיש.
* אפשר להכין מראש ולהקפיא את העוגה לאחר שהיא מצטננת מעט ולחמם שוב לפני הגשה.