מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

גבינית משפחתית ענקית

במקום להכין הרבה הרבה גביניות, קרן אגם מכינה השנה לשבועות גבינית אחת גדולה עם מלית ריקוטה ושמנת, וניל, קצת גרידת לימון ואוכמניות טריות (אפשר גם קפואות). הריח שיתפשט בבית יטריף את השכנים, והטעם? טיל

|mako אוכל| פורסם15:00
גבינית משפחתית ענקית (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן רגיל
  • כף שמרים יבשים
  • שליש כוס (60 גרם) סוכר לבן
  • חצי כפית מלח דק
  • חצי כוס חלב
  • ביצה גודל L
  • 80 גרם חמאה רכה
  • חצי מכל שמנת חמוצה (100 מ"ל)
  • חצי כפית גרידת לימון
  • חצי כפית מחית/תמצית וניל

למלית:

  • 300 גרם גבינת ריקוטה
  • מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • חצי כפית גרידת לימון
  • כפית מחית/תמצי וניל
  • כוס אוכמניות טריות (אפשר להמיר בפירות יער אחרים קפואים או טריים)

להברשה:

  • ביצה טרופה
  • חופן שקדים פרוסים
  • כף סוכר וניל

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח. מוסיפים מחצית מכמות החלב (רבע כוס), ביצה, חמאה רכה ואת השמנת החמוצה, וניל וגרידת לימון, ומתחילים ללוש.

2מוסיפים את יתרת החלב במזיגה איטית (רק אם הבצק זקוק לעוד נוזלים) וממשיכים ללוש הבצק עד לקבלת בצק רך, גמיש ונעים למגע, שמעט נדבק למרכז תחתית הקערה.

אנחנו רואים אותך שם, מילוי יפהפהאנחנו רואים אותך שם, מילוי יפהפה|צילום: נופר צור, mako אוכל

>> מתכונים לשבועות

3מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בתוכה כך שיצופה בשומן. מכסים את הקערה בנילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר (אפשר גם לילה במקרר).

4מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה (אם יש עוד הרבה זמן לבצק לתפוח, אפשר לכסות ולהעביר למקרר).

אוכמניות טריות בתוך קרם ריקוטה ושמנתאוכמניות טריות בתוך קרם ריקוטה ושמנת|צילום: נופר צור, mako אוכל

5מרפדים תבנית תנור או תבנית מלבנית גדולה בנייר אפייה.

6מעבירים את הבצק שתפח למשטח מקומח ומרדדים אותו לריבוע גדול. מעבירים את הריבוע לתבנית המרופדת.

7מעבירים את מלית הגבינה למרכז הריבוע ומיישרים אותה, כששומרים על שולי הבצק נקיים וללא מלית. מפזרים מעל הגבינה את האוכמניות וסוגרים את הבצק לצורת מעטפה (תופסים את הקצוות של המרובע ומפגישים את כולם במרכז.) מהדקים מעט בעזרת הידיים . מכסים את הבצק במגבת להתפחה נוספת של 40 דקות.

8מחממים תנור ל-180 מעלות.

9מברישים את הגבינית בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים וסוכר וניל, ואופים 40 דקות או עד שהמאפה זהוב.

אחת גדולה במקום הרבה קטנותאחת גדולה במקום הרבה קטנות|צילום: נופר צור, mako אוכל

10מצננים לפני שפורסים, מקשטים באבקת סוכר אם רוצים ומגישים חמים.

* אפשר להכין כמה ימים מראש, להקפיא לפני אפייה ולאפות ביום בו רוצים להגיש.

* אפשר להכין מראש ולהקפיא את העוגה לאחר שהיא מצטננת מעט ולחמם שוב לפני הגשה.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il