
גבינית משפחתית ענקיתבמקום להכין הרבה הרבה גביניות, קרן אגם מכינה השנה לשבועות גבינית אחת גדולה עם מלית ריקוטה ושמנת, וניל, קצת גרידת לימון ואוכמניות טריות (אפשר גם קפואות). הריח שיתפשט בבית יטריף את השכנים, והטעם? טיל![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :לבצק:
למלית:
להברשה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח. מוסיפים מחצית מכמות החלב (רבע כוס), ביצה, חמאה רכה ואת השמנת החמוצה, וניל וגרידת לימון, ומתחילים ללוש. 2מוסיפים את יתרת החלב במזיגה איטית (רק אם הבצק זקוק לעוד נוזלים) וממשיכים ללוש הבצק עד לקבלת בצק רך, גמיש ונעים למגע, שמעט נדבק למרכז תחתית הקערה. אנחנו רואים אותך שם, מילוי יפהפה|צילום: נופר צור, mako אוכל3מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בתוכה כך שיצופה בשומן. מכסים את הקערה בנילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר (אפשר גם לילה במקרר). 4מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה (אם יש עוד הרבה זמן לבצק לתפוח, אפשר לכסות ולהעביר למקרר). אוכמניות טריות בתוך קרם ריקוטה ושמנת|צילום: נופר צור, mako אוכל5מרפדים תבנית תנור או תבנית מלבנית גדולה בנייר אפייה. 6מעבירים את הבצק שתפח למשטח מקומח ומרדדים אותו לריבוע גדול. מעבירים את הריבוע לתבנית המרופדת. 7מעבירים את מלית הגבינה למרכז הריבוע ומיישרים אותה, כששומרים על שולי הבצק נקיים וללא מלית. מפזרים מעל הגבינה את האוכמניות וסוגרים את הבצק לצורת מעטפה (תופסים את הקצוות של המרובע ומפגישים את כולם במרכז.) מהדקים מעט בעזרת הידיים . מכסים את הבצק במגבת להתפחה נוספת של 40 דקות. 8מחממים תנור ל-180 מעלות. 9מברישים את הגבינית בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים וסוכר וניל, ואופים 40 דקות או עד שהמאפה זהוב. אחת גדולה במקום הרבה קטנות|צילום: נופר צור, mako אוכל10מצננים לפני שפורסים, מקשטים באבקת סוכר אם רוצים ומגישים חמים. * אפשר להכין כמה ימים מראש, להקפיא לפני אפייה ולאפות ביום בו רוצים להגיש. * אפשר להכין מראש ולהקפיא את העוגה לאחר שהיא מצטננת מעט ולחמם שוב לפני הגשה. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |