לחמניות במילוי בראוניזאם אתם אוהבים לחמניות עם ממרח שוקולד כנראה תעופו על הלחמניות האלה, שהן נהדרות כשלעצמן ועל אחת כמה וכמה עם מלית הבראוניז שנאפית איתן. אם אתם לא אוהבים לחמניות עם שוקולד, אין לנו על מה לדבר![]()
צילום: נופר צור, mako אוכל
|
את המתכון הזה צילמתי בפעם הראשונה לפני שנה, רק שלא הייתי מרוצה מהתוצאה הסופית שלו והוא עמד המון זמן וחיכה שאשפצר אותו. השבוע סוף סוף זה קרה והמתכון הוכן שוב, תוקן ושופצר, כדי שאתם תוכלו להכין לחמניות שמרים מושלמות ממולאות במלית בראוניז הכי טעימה שיש. אם לשפוט לפי ההתנפלות של המתבגרים אחרי שהן יצאו מהתנור – מדובר בהצלחה גדולה. המצרכים :לבצק שמרים (כ-12 לחמניות):
למלית בראוניז:
לציפוי ולעיטור:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1 מכינים בצק: מערבבים במיקסר מחצית מכמות החלב עם שמרים, סוכר, מלח וקמח לבן. מתחילים ללוש במהירות איטית-בינונית ומוסיפים תוך כדי לישה חמאה רכה, ביצה וגבינת ריקוטה. 2 מוסיפים לאט לאט ובהדרגה את יתרת החלב עד שהבצק נאסף לכדור מעט דביק (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). לשים בסך הכל 10-12 דקות ומעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת. מגלגלים את הבצק בקערה כך שיצופה בשומן מכל הצדדים ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר. 3 כשהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים במשקל 80 גרם כל אחד, ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה, להתפחה. מכסים בניילון נצמד רופף או מגבת ומתפיחים 30 דקות. ![]() 4 מכינים מלית בראוניז: טורפים בקערה ביצים, סוכר ווניל. במיקרוגל ממיסים בפולסים קצרים חמאה ושוקולד צ'יפס. 5 מעבירים את תערובת השוקולד לביצים וטורפים היטב. מוסיפים מעט מלח ואת הקמח ומערבבים שוב. 6 בעזרת כלי קטן כמו קוקוט (או בידיים) יוצרים גומחה בכל כדור בצק וממלאים בתערובת הבראוניז. מפזרים מעל הבראוניז מעט מלח גס. 7 מברישים את שולי הלחמניות בביצה טרופה. 8 מחממים תנור ל-165 מעלות ואופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד להזהבה. 9 בזמן שהן בתנור מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 5-6 דקות. מסירים מהאש. 10 כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים את השוליים שלהן בסירופ סוכר, ומגישים. ![]() ** הלחמניות במיטבן בסמוך להכנתן.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
חברים פעילות המלצות |