1 הבצק: מערבבים בקערה קמח ומלח, מוסיפים שמן קנולה ומים רותחים ומערבבים בכף או מזלג. תוך 30 שניות הבצק מתאחד והוא מושלם. אוספים אותו בידיים לכדור ומניחים בצד.
2 באותה הקערה מערבבים את כל חומרי המלית (הקערה תהיה ממש נקייה, זה בצק שאוסף את עצמו לגמרי).
3 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
סמבוסק גבינה ופסטו מבצק טריק | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 קורצים מהבצק עיגולים קטנים (אני הכנתי כדורים של 30 גרם).
5 משטחים כל כדור בצק על משטח עבודה לעיגול דק בעזרת הידיים (הבצק כל כך מתמסר שאין צורך במערוך, והוא גם לא נדבק אז לא צריך לקמח).
6 מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, ומקפלים את הבצק לשניים לצורת סמבוסק. מהדקים היטב בקצוות, אפשר עם הידיים ואפשר במזלג.
7 מסדרים את הסמבוסקים בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
8 אופים 20-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.