1 מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה (או בקערה) קמח לבן, מלח וסוכר וניל. מוסיפים קוביות חמאה, ובפולסים קצרים (או עם הידיים) מעבדים עד לקבלת פירורי בצק.
2 מוסיפים 2-3 כפות מים קרים ושוב מעבדים, עד שהבצק מתאחד לכדור. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים עוד כף מים קרים בכל פעם.
סהרונים של קרן אגם. בתבנית | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר למנוחה של 15 דקות.
4 המלית: מערבבים בקערה ממרח תמרים, אגוזי מלך וקינמון למחית אחידה.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
6 מחלקים את הבצק ל-14 כדורים שווים (בערך 25 גרם כל אחד). על משטח מעט מקומח מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק. מניחים במרכז העיגול כף של מלית. מקפלים צד אחד של העיגול מעל המלית ומהדקים היטב, ואז מגלגלים שוב ומעגלים מעט לצורת סהרון (ראו בסרטון). מניחים את הסהרון על נייר אפייה וחוזרים על הפעולות עם שאר חלקי הבצק.
7 אופים את העוגיות 15-18 דקות, עד להזהבה ממש קלה. היזהרו לא לאפות יותר מדי. מוציאים ומצננים.
8 בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
סהרונים. לא לאפות יותר מדי | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** העוגיות יישמרו בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.
** לגרסת פרווה ממירים את החמאה במחמאה או נטורינה.
** אפשר להמיר את מלית התמרים בכל מלית אחרת שאוהבים.