1 טוחנים במעבד מזון פקאנים עם סוכר וקינמון לתערובת פירורית. מפזרים מחצית מהכמות על נייר אפייה.
2 מניחים את בצק העלים על פירורי הפקאן ובעזרת מערוך מרדדים מעט, כדי לעזור להם להידבק לבצק. מפזרים את יתרת האגוזים על הבצק ומרדדים שוב עם המערוך.
עוגיות אוזני פיל. אהבת אמת | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 מגלגלים את הבצק פנימה משני הצדדים כמו ספר תורה (אני עושה את זה מהצד הצר של הבצק). מעבירים למקרר ל-20 דקות התייצבות (או 10 דקות במקפיא). השלב הזה הוא לא חובה, אבל יותר נוח לפרוס את הבצק כשהוא קר ויציב.
4 מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
5 פורסים את הבצק לפרוסות דקות של 1-2 מ"מ ומסדרים בתבנית.
6 אופים 20-25 דקות, עד להזהבה, ומצננים לחלוטין.
יאללה, לקופסה אטומה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** העוגיות יישמרו טריות ופריכות עד ארבעה ימים בכלי אטום.
** את הפקאנים אפשר להמיר בכל אגוז שאוהבים.
** אם אין סוכר חום אפשר להשתמש בסוכר לבן.
** בשימוש בבצק עלים על בסיס חמאה המתכון כמובן הופך לחלבי.