1 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ווניל לקצפת יציבה.
2 מרפדים תבנית אינגליש בניילון נצמד או בנייר אפייה (תחתית ודפנות).
3 מעבירים שליש מכמות הקצפת לתבנית ומיישרים בעזרת כף.
4 טובלים עוגיות לוטוס בחלב ומניחים על הקצפת כך שיכסו אותה לגמרי.
5 מחממים מעט את ממרח השוקולד ומוזגים מחצית ממנו על עוגיות הלוטוס שבתבנית.
6 מסדרים שכבה נוספת: שליש קצפת, עוגיות טבולות בחלב לכיסוי מלא ושוקולד נוטלה.
7 מעבירים את שליש הקצפת שנותר מעל השוקולד. מכסים הכל בניילון נצמד ומעבירים להקפאה למשך 4-6 שעות לפחות.
8 לפני ההגשה מחלצים את העוגה: הכי נוח לפתוח את הניילון העליון, להניח מגש מעל ולהפוך. בתוך רגע העוגה תתגלץ' למטה עם הניילון. כשהעוגה על המגש מסירים את הניילון ומגישים.
עוגת גלידה מהירת הכנה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
עוגת גלידה מהירה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
**העוגה נמסה יחסית מהר לכן חשוב להגיש אותה מיד עם הוצאתה מהמקפיא.
** את עוגיות הלוטוס ניתן להמיר בפתי בר או עוגיות אוראו.
** את ממרח השוקולד ניתן להמיר בממרח לוטוס או בכל ממרח שאוהבים.