1 ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים פנימה קוביות תפוחים ומבשלים אותם עד שהנוזלים מתאדים והתפוחים רכים ושזופים. מוסיפים קינמון, אגוזים וסוכר, מערבבים ושומרים את התערובת בצד.
2 מחממים תנור ל-170 מעלות.
3 מכינים את הבלילה: טורפים סוכר וביצים, מוסיפים חמאה מומסת, וניל וטורפים שוב.מוסיפים אבקת אפייה וקמח וטורפים שוב לקבלת בלילה אחידה (הבלילה יוצאת די סמיכה, זה בסדר).
4 משמנים תבנית אינגליש קייק (עדיף גם לרפד בנייר אפייה לחילוץ קל), מניחים בתחתית את התפוחים המקורמלים, מעליהם יוצקים את בלילת העוגה, ומעל הבלילה פרוסות של תפוחים.
5 אופים 50-60 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצאעם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט ומגישים, מומלץ מאוד להגיש חמים עם כדור גלידה בצד.