1 מערבבים במיקסר קמח, שמרים, סוכר ומלח. מתקינים את וו הלישה ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה מחצית מכמות המים, את הביצים והחמאה הרכה.
2 ממשיכים ללוש למשך 10 דקות לפחות, עד לקבלת בצק רך וגמיש, ותוך כדי לישה מוסיפים את יתרת המים לאט לאט (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות).
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו בשומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר של שעה וחצי עד שעתיים.
4 המלית: מערבבים בקערה קינמון עם חמאה רכה וסוכר חום למחית חלקה. שומרים במקרר.
5 מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומרדדים למלבן או ריבוע גדול.
6 בעזרת פלטה או כף מורחים את מלית הקינמון על כל שטח הבצק.
חלת קינמון רכה | צילום:
קרן אגם, אוכל טוב, mako
7 מחלקים את הבצק לאורכו לשלושה חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה.
8 בעזרת סכין חורצים כל רצועה לאורכה (לא עד הסוף, רק כדי שהמילוי יתגלה).
9 קולעים את הרצועות לחלה, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים 40-50 דקות, עד שהחלה מכפילה את נפחה.
10 מחממים תנור ל-180 מעלות.
11 מברישים את החלה בביצה טרופה עם מים או חלב ואופים עד הזהבה, 35-40 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
12 הגלייז: מערבבים אבקת סוכר עם מים רותחים לקבלת מרקם משחתי. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים.
13 מצפים את החלה ומגישים.
כל אחת יותר יפה מהשנייה | צילום:
קרן אגם, אוכל טוב, mako
** אפשר להכין מאותה הכמות 2 חלות קטנות, במקום אחת גדולה. ייתכן שזמן האפייה יתקצר מעט.
** לגרסת פרווה ממירים את החמאה בנטורינה או במרגרינה בטעם חמאה.