1 מערבבים במיקסר חצי מכמות המים, שמרים, מלח וסוכר. מוסיפים קמח, חמוציות, זיתים ושבבי בצל ומתחילים בלישה. מוסיפים שמן זית ומתחילים להוסיף את יתרת המים, בהדרגה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות. אם הבצק נפרד מהדפנות של המיקסר ונשאר מעט דבוק לתחתיתו - זה מספיק). לשים כ-10 דקות.
2 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומכסים בניילון להתפחה של שעה וחצי-שעתיים.
3 אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים במשקל 70-80 גרם. מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעט מקומחת. מכסים להתפחה נוספת של 20-30 דקות.
4 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומכינים קערה נוספת עם מים.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
6 יוצרים בכל כדור בצק חור בעזרת האגודל ומותחים אותו מעט לקבלת צורת בייגלה.
לאכול אותם כשעדיין חמימים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
7 טובלים כל בייגלה בקערת המים משני הצדדים ומעבירים לקערה עם הציפוי. מניחים בתבנית ובעזרת היד מועכים את הבייגלים מעט ובעדינות. מתפיחים עוד 25 דקות במקום חמים.
8 אופים את הבייגלים 10-15 דקות, עד שהם שחומים ויפים (הזמנים עשויים להשתנות מתנור לתנור).
9 מערבבים בקערה שמן זית עם מלח אטלנטי גס, וכשהבייגלים יוצאים מהתנור מברישים אותם מיד בתערובת.
10 מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל גרנה פדנו מגוררת. מומלץ להגיש חמים.
בייגלס בצל מטוגן וחמוציות וגרנה פדנו מגוררת | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
מתכונים לחנוכה
שבת שלום ובתיאבון!