>> מתכונים לשבועות
1 מחממים תנור ל-190 מעלות.
2 מערבבים בקערה חמאה מומסת ושמן זית, מברישים מעט את התבנית (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. אפשר גם להשתמש בתבנית מלבנית) ומניחים בצד עד להברשת עלי הפילו.
בניצה גבינות של קרן אגם | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 מכינים את המלית: מערבבים בקערה ביצים, יוגורט, בולגרית, קשקבל ואבקת הסודה לשתייה עד לקבלת מסה אחידה.
4 מרכיבים את הבניצה בתבנית: מברישים עלה פילו בחמאה, מניחים על התבנית, מקמטים ומועכים קצת את השוליים כך שייכנס בדיוק ולא יישאר מחוץ לתבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד 3 עלים, עד שכל התחתית של התבנית מכוסה.
מנת בניצה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 יוצקים מעל העלים את המלית באופן אחיד
5 מברישים שוב בנפרד 4 עלי פילו ומניחים אותם אחד על השני בתבנית מעל המלית. אחרי שמניחים את כל העלים, חותכים את הבצק לריבועים.
6 מפזרים מעל העלים את מה שנותר בקערה של החמאה והשמן, ואופים 25-30 דקות עד שהמאפה שחום למראה.
הצעת הגשה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
בתיאבון!