עוגת בננות מייפל הפוכהאם חשבתם שקרן אגם תעמוד כמו פראיירית מעל מחבת של סוכר רוחש ותחכה שיהפוך לקרמל, תחשבו שוב. איזה מזל שיש לנו אותה, בשביל ללמד אותנו שאפשר פשוט לשפוך מייפל בתחתית התבנית! קבלו עוגת בננות, אבל אחרת לגמרי![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
הקסם של המתכון הזה הוא סירופ המייפל ששופכים בתבנית לפני הבלילה, שבעצם מחליף בישול של קרמל וחוסך המון עבודה. הטעם, אגב, מעולה כאילו השקעתם את כל הנשמה. הבסיס של העוגה הוא בלילה שאני משתמשת בה הרבה, כי היא ממש טעימה גם ככה כשלעצמה. הפעם פינקתי אותה בתוספת של בננות מקורמלות ואגוזים שהפכה אותה לוואו. המצרכים :לתבנית עגולה 22-24 ס"מ:
לתערובת האגוזים:
אחרי האפייה:
אופן ההכנה:1 מקציפים במיקסר ביצים, סוכר לבן וסוכר חום 5-6 דקות, לקבלת תערובת תפוחה. 2 מוסיפים שמן וממשיכים להקציף. מוסיפים שמנת חמוצה ווניל ומקציפים שוב. 3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. 4 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה, בתחתית ורצוי גם בדפנות (לחלופין אפשר לשמן את הדפנות). 5 מערבבים בקערה את האגוזים הטחונים עם הסוכר החום והקינמון. 6 מוזגים חצי כוס מייפל לתבנית, מפזרים על המייפל את הבננות ועליהן את תערובת האגוזים. 7 מוזגים מלמעלה את בלילת העוגה ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים עליו. 8 כשהעוגה יוצאת מהתנור הופכים אותה על צלחת הגשה, מסירים את נייר האפייה ושופכים את יתרת המייפל מעל. ![]() ![]() 9 מגישים בטמפרטורת החדר או חמים עם מעט גלידה בצד. ** לגרסה פרווה ממירים את השמנת החמוצה בקרם קוקוס או מיץ תפוזים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
חברים פעילות המלצות |