
אצבעות בצק פריך במילוי קינמוןמכירים עוגיות מגולגלות? אז לאלה אפשר לקרוא "מקופלות" (פשוט כי השם "עוגיות חמאה קינמון פריכות ונמסות בפה, חובה להכין כמות כפולה" קצת ארוך מדי)![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
תשמרו בעשר עיניים על האצבעות האלו, כי הן כל כך טעימות שהן יתחסלו לכם תוך כמה דקות. בצק השקדים פשוט נמס בפה, ומלית הקינמון? אם אני כל כך אוהבת אותה במאפי שמרים, ברור לכם כמה היא טעימה בעוגייה? בקיצור, המלצה שלי: תכפילו כמויות. המצרכים :לבצק הפריך (10 עוגיות):
למילוי קינמון:
אופן ההכנה:1מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, קמח שקדים, סוכר וקוביות חמאה לפירורי בצק. מוסיפים כף מים ומעבדים לכדור. אם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים כף מים נוספת. 2עוטפים את הבצק בנייר אפייה ומעבירים למקרר לחצי שעה. אצבעות בצק פריך קינמון. נמס בפהההה|צילום: נופר צור, mako אוכל3בינתיים מערבבים סוכר חום בהיר, קמח וקינמון. 4מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר, פורסים את נייר האפייה על משטח נוח לעבודה ומקמחים אותו. 5מרדדים את הבצק למלבן דק. 6מורחים על שטח הבצק חמאה רכה ומפזרים עליה את תערובת הקינמון. מעבירים את המערוך מעל כדי שהמילוי ייטמע בבצק. 7מקפלים את הבצק לאורך בצורת מעטפה (אפשר להיעזר בנייר האפייה, ראו בסרטון): את השוליים מצד ימין מקפלים כלפי פנים ואת השוליים השמאליים מקפלים על השוליים הימניים. מיד כמות כפולה|צילום: נופר צור, mako אוכל8מרימים את נייר האפייה בזהירות ומעבירים לתבנית תנור גדולה. 9אופים 15-20 דקות, עד הזהבה. 10מצננים לחלוטין ופורסים לאצבעות ארוכות. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |