מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

אצבעות בצק פריך במילוי קינמון

מכירים עוגיות מגולגלות? אז לאלה אפשר לקרוא "מקופלות" (פשוט כי השם "עוגיות חמאה קינמון פריכות ונמסות בפה, חובה להכין כמות כפולה" קצת ארוך מדי)

|אוכל טוב, mako| פורסם15:14
אצבעות בצק פריך במילוי קינמון  (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

תשמרו בעשר עיניים על האצבעות האלו, כי הן כל כך טעימות שהן יתחסלו לכם תוך כמה דקות. בצק השקדים פשוט נמס בפה, ומלית הקינמון? אם אני כל כך אוהבת אותה במאפי שמרים, ברור לכם כמה היא טעימה בעוגייה? בקיצור, המלצה שלי: תכפילו כמויות.

המצרכים :

לבצק הפריך (10 עוגיות):

  • כוס+כף (150 גרם) קמח לבן רגיל
  • רבע כוס (25 גרם) שקדים טחונים לאבקה
  • רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1-2 כפות מים קרים

למילוי קינמון:

  • שלושת רבעי כוס סוכר חום בהיר
  • 1 כף קמח
  • 1 כף קינמון
  • 50 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה:

1מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, קמח שקדים, סוכר וקוביות חמאה לפירורי בצק. מוסיפים כף מים ומעבדים לכדור. אם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים כף מים נוספת.

2עוטפים את הבצק בנייר אפייה ומעבירים למקרר לחצי שעה.

אצבעות בצק פריך קינמון. נמס בפההההאצבעות בצק פריך קינמון. נמס בפהההה|צילום: נופר צור, mako אוכל

3בינתיים מערבבים סוכר חום בהיר, קמח וקינמון.

4מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר, פורסים את נייר האפייה על משטח נוח לעבודה ומקמחים אותו.

5מרדדים את הבצק למלבן דק.

6מורחים על שטח הבצק חמאה רכה ומפזרים עליה את תערובת הקינמון. מעבירים את המערוך מעל כדי שהמילוי ייטמע בבצק.

7מקפלים את הבצק לאורך בצורת מעטפה (אפשר להיעזר בנייר האפייה, ראו בסרטון): את השוליים מצד ימין מקפלים כלפי פנים ואת השוליים השמאליים מקפלים על השוליים הימניים.

אצבעות בצק פריך קינמון מיד כמות כפולה|צילום: נופר צור, mako אוכל

8מרימים את נייר האפייה בזהירות ומעבירים לתבנית תנור גדולה.

9אופים 15-20 דקות, עד הזהבה.

10מצננים לחלוטין ופורסים לאצבעות ארוכות.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il