מתכונים לחנוכה
מתכונים ללביבות
מתכונים לסופגניות
1 קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים ומגררים בפומפייה.
2 מגררים גם את הבצל (טיפ לחיים: אם תניחו לידכם 2-3 ריבועי נייר מגבת ספוגים במים – זה ימנע את הצריבה בעיניים).
3 סוחטים היטב את תפוחי האדמה והבצל ומעבירים לקערה.
4 מוסיפים ביצים, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב. בשלב הזה אפשר להעביר את התערובת למקרר או לטגן ממנה מיד לביבות.
5 מחממים שמן חצי עמוק בסיר רחב, ובעזרת 2 כפות מעבירים תלוליות מבלילת הלביבות לשמן החם.
6 מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה מאוד ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
7 מגישים חם, רצוי עם שמנת חמוצה וקצת בצל ירוק בצד.
שדרוגים ותוספות:
** אפשר להמיר 2 תפוחי אדמה ב-3 זוקיני מגוררים או בבטטה גדולה
** אפשר להוסיף לבלילה חצי כוס גבינת גרנה פדנו, קשקבל או פרמזן מגוררת
** אפשר להוסיף חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת