1 מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, מלח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לפירורי בצק.
2 מוסיפים שמנת חמוצה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק. אם בשלב הזה הבצק מרגיש דביק מדי מוסיפים מעט קמח ומעבדים שוב לכדור.
בלי אבקת סוכר | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
ועם | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
4 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לארבעה חלקים.
5 מרדדים כל חלק בצק על משטח מקומח היטב לעובי 2 מ"מ, ומורחים ממרח שוקולד. משאירים שוליים נקיים של 1-2 מ"מ.
6 מגלגלים את הבצק לרולדה. מניחים על מגש, וחוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. מעבירים למקרר ל-30 דקות.
הכיסוי יעזור? | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
7 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
8 מוציאים את הרולדות מהמקרר ופורסים לפרוסות ברוחב 3-4 ס"מ.
9 מסדרים את העוגיות בתבנית בעמידה ואופים 17-20 דקות, עד להשחמה קלה (לא לאפות יותר מדי).
10 מצננים, בוזקים אבקת סוכר וטורפים.
לפני האפייה | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
קרוב קרוב | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
** לגרסת פרווה ממירים את החמאה בבצק במרגרינה בטעם חמאה ואת השמנת החמוצה בשליש כוס מיץ תפוזים.
** את ממרח השוקולד ניתן להמיר בריבה, ממרח לוטוס, ממרח חלבה או כל ממרח אחר שאוהבים.