1 מכינים קרם שקדים: מערבבים את כל מצרכי הקרם לקבלת מסה אחידה. אם לא משתמשים מיד - שומרים במקרר.
2 מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3 פורסים את בצק העלים ומחלקים אותו לשניים. מורחים את קרם השקדים על אחד החצאים בנדיבות (אפשר בכף או בפאלטה). אין צורך להשאיר שוליים נקיים. אם נשאר קרם שקדים אפשר להקפיא אותו או לשמור במקרר.
4 סוגרים את החלק השני של הבצק מעל קרם השקדים.
5 מחלקים את הבצק לאורך בעזרת גלגלת פיצה לרצועות בעובי 2-3 ס"מ. מחלקים שוב לרוחב, לשני חלקים. יתקבלו בערך 14 רצועות.
מקלות בצק עלים וקרם שקדים. מושלם עם גלידה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
מושלם גם בלי גלידה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
6 מברישים את פני הבצק בחלמון טרוף ומפזרים שקדים פרוסים וסוכר וניל.
7 אופים 20-25 דקות, עד שהבצק זהוב. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
** את השאריות, אם יש, שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים (אפשר לחמם שוב בתנור להחזרת הפריכות).