1 מתחילים עם המילוי: טוחנים היטב במעבד מזון אגוזים וסוכר לבן. מוציאים לקערה, מוסיפים טחינה ומערבבים (אפשר רק לערבב הכל בקערה כמו בסרטון, אבל אז יש סכנה שהסוכר יימס פחות טוב). מי שאוהב קינמון יכול להוסיף.
2 הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח לבן, אבקת אפייה ואבקת סוכר (אפשר לעשות את זה גם בקערה עם הידיים או במיקסר עם וו גיטרה, במקרה הזה עדיף שהחמאה תהיה רכה).
3 מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורי בצק. מוסיפים שמן קנולה ומיץ תפוזים ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבל כדור בצק אחיד.
מגולגלות אגוזים וחלבה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מוציאים את הבצק ומשטחים אותו לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לצינון של מינימום 30 דקות במקרר.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
6 מניחים נייר אפייה על משטח עבודה נוח ומקמחים אותו. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
7 מרדדים חלק בצק אחד למלבן, לא דק מדי כדי שלא ייקרע אבל גם לא מאוד עבה. מורחים בעזרת פלטה או כף ממרח טחינה (משאירים שוליים נקיים). מגלגלים את מלבן הבצק לרולדה (הכי נח להיעזר בנייר האפייה לגלגול מדויק). מעבירים בעדינות לתבנית, וחוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק .
8 מסמנים בעזרת סכין חדה חריצים בבצק במרחקים של 2-3 ס"מ. החתך צריך להיות בעומק מילימטר ולא יותר - זה רק סימון שיעזור לנו בחיתוך קל אחרי האפייה.
9 אופים את הרולדות כ-20 דקות, עד הזהבה.
10 מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר, פורסים לעוגיות ומגישים.
** לגרסת פרווה ממירים את החמאה במחמאה או נטורינה. אני לא ממליצה להמיר את כל כמות השומן בבצק בשמן קנולה.
** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה עד שלושה-ארבעה ימים.