1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית פאי.
2 מערבבים היטב בקערה חמאה רכה וסוכר לבן עד שהתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים. מוסיפים וניל ומערבבים.
3 מוסיפים קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה ומלח ושוב מערבבים לבלילה אחידה.
4 מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים.
5 מסדרים על הבלילה חצאי משמשים (רצוי עם החלק הפתוח כלפי מעלה) ודוחפים אותם מעט פנימה. מפזרים שקדים פרוסים ומעל הכל סוכר וניל.
7 אופים כ-35 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
8 מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
חוגגת על המשמשים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
מי לא הצליח להתאפק? | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** שומרים את העוגה במקרר, אבל רצוי לתת לה לעמוד קצת בחוץ לפני ההגשה.
** אפשר לאפות את העוגה בתבנית עגולה רגילה בקוטר 22 ס"מ.