
עוגת משמשים ושקדיםהמשמשים מתחילים להפציע בשווקים, וקרן אגם נכנסת ללחץ - העונה כל כך קצרה והמלאכה כל כך מרובה. עוגת משמשים ושקדים כפרית, שנותנת לחמיצות של המשמש לחגוג עם המתיקות של הבלילה, היא אחלה דרך לקבל את פניה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
כשיוצא לי לאפות בחו"ל עם תוצרים מקומיים אני הכי שמחה. בשבוע שעבר נסעתי לכפר קטן בספרד שאני חוזרת אליו שוב ושוב לסדנאות ריקוד ויוגה, וניתנה לי הזכות להיכנס למטבח של המלון פעם אחת ולאפות לחמים ועוגות לאורחים. כשיצאנו לקניות בשוק המקומי תפסו אותי המשמשים וקניתי מלא. אני מניחה שזה מתוך החשש שתכף ייעלמו, למרות שהעונה שלהם שם לא קצרה כמו אצלנו בארץ. כאן איך שאני רואה אותם אני ממהרת להכין מהם את כל המאפים שאני יכולה. בספרד הכנתי מהם בסוף קראמבל חלומי, וגם נשנשתי אותם ככה בלי כלום. פה בארץ עונת המשמשים רק החלה, אבל אין כמו משמשים טבועים בתוך עוגת שקדים כדי לגרום לי להרגיש הכי בבית. הטעם החמצמץ שלהם בתוך בלילת עוגה מתקתקה תמיד מרגש אותי, ולכן זה המאפה הראשון שהכנתי עם החזרה שלי לארץ. אפיתי את העוגה בתבנית פאי, כי זה משווה לה לוק של העוגה הכי ביתית וכפרית שיש. היא יצאה מושלמת. המצרכים :לתבנית פאי בקוטר 24 או 26 ס"מ:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית פאי. 2מערבבים היטב בקערה חמאה רכה וסוכר לבן עד שהתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים. מוסיפים וניל ומערבבים. 3מוסיפים קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה ומלח ושוב מערבבים לבלילה אחידה. 4מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים. 5מסדרים על הבלילה חצאי משמשים (רצוי עם החלק הפתוח כלפי מעלה) ודוחפים אותם מעט פנימה. מפזרים שקדים פרוסים ומעל הכל סוכר וניל. 7אופים כ-35 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. 8מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. חוגגת על המשמשים|צילום: קרן אגם, mako אוכל מי לא הצליח להתאפק?|צילום: קרן אגם, mako אוכל** שומרים את העוגה במקרר, אבל רצוי לתת לה לעמוד קצת בחוץ לפני ההגשה. ** אפשר לאפות את העוגה בתבנית עגולה רגילה בקוטר 22 ס"מ. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |