1 מחממים תנור ל-190 מעלות.
2 מחממים מעט במיקרוגל את גליל גבינת העיזים ומערבבים היטב (הגבינה נמסה מהחום וקל יותר לעבוד איתה). שימו לב שעובדים בפולסים קצרים לא לשרוף את הגבינה.
3 מוסיפים לגבינת העיזים חלב, לאבנה, גבינת ריקוטה, את הגבינה הצהובה, ביצים, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
4 מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל והפטריות עד שהבצל הופך לשקוף.
פריסה גסה. הכי כיף | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
5 מוסיפים כמה עלי בזיליקום, מערבבים היטב ומניחים בצד.
6 משמנים מעט תבנית בשמן זית ופורסים עליה בצק מצונן, כשדואגים להשאיר שוליים של בצק מחוץ לתבנית. מניחים את תערובת הפטריות מעל הבצק, ומעליה יוצקים את בלילת הגבינות.
7 מקפלים את עודפי הבצק פנימה מעל הבלילה (הבצק לא אמור לסגור לחלוטין את הגבינות) ומברישים את הבצק בביצה טרופה.
8 אופים 30-35 דקות עד שהמאפה זהוב למראה (אם מתחיל להישרף מלמעלה, אפשר להוריד מעט טמפרטורה ולאפות עוד חמש דקות).
תקתוק של בצק | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
מגישים חם.