1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר חלב, שמרים יבשים, סוכר ומלח. מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש במהירות איטית-בינונית.
2 מוסיפים את החמאה והביצה וממשיכים ללוש.
3 מוסיפים את המים בהדרגה רק עד שהבצק רך וגמיש (אל תוסיפו הכל בבת אחת כי ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות). אם הבצק עדיין יבש מוסיפים עוד כף מים או חלב בכל פעם, עד שמתקבל בצק חלק, אלסטי וגמיש שנפרד מדופנות הקערה ונשאר מעט דבוק לתחתית. לשים את הבצק 12 דקות בסך הכל.
לפני הזיגוג | צילום:
נופר צור, mako אוכל
4 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה שומן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר (או לילה במקרר).
5 מרדדים את הבצק למלבן דק על משטח עבודה מעט מקומח. מורחים ממרח חלבה בנדיבות באופן אחיד על כל הבצק, ומפזרים מעל את הקינמון.
6 מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה ומכניסים למקפיא ל-15-20 דקות (כך יהיה קל יותר לפרוס אותה).
7 מרפדים תבנית עגולה או מרובעת בנייר אפייה.
8 פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ומסדרים באופן מרווח בתבנית. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת למשך 30-40 דקות, עד שהשבלולים תפוחים.
הם פשוט כל כך יפים | צילום:
נופר צור, mako אוכל
9 מחממים תנור ל-170 מעלות.
10 מוזגים על השבלולים שמנת מתוקה ואופים אותם 25-30 דקות.
11 מוציאים, ובזמן שהשבלולים מצטננים מכינים גלייז לבן: מערבבים אבקת סוכר וחלב לתערובת סמיכה וחלקה. כשהשבלולים קרים מצפים אותם בגלייז (אחרת הוא יימס).
איזה ממושמעים! | צילום:
נופר צור, mako אוכל
** הסינבונס במיטבם ביום האפייה.
** אם רוצים להכין מראש ניתן לשמור במקפיא, להפשיר בטמפרטורת החדר ולחמם מעט לפני הגשה.