1 מערבבים במיקסר את כל מצרכי הבצק פרט לחלב - שממנו מוסיפים רק חצי מהכמות. לשים במהירות איטית (בסך הכל 10-12 דקות) ומוסיפים את יתרת החלב בהדרגה בזרם איטי, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מגלגלים אותו בתוכה כל שיכוסה בשמן מכל הצדדים, מכסים ומנילים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר (או ללילה במקרר).
3 מחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים במשקל 100 גרם. מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה, מחזיקים בשני הקצוות ומסובבים כל אחד לכיוון אחר ליצירת צורה של בורג. מקפלים את הבורג ל-2 ומגלגלים שובלצורת בורג עם לולאה בקצה ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
ציפוי בסוכר | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
4 חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק, ומניחים את כל הלחמניות להתפחה נוספת כחצי שעה.
5 מחממים תנור ל-170 מעלות.
6 מברישים את הלחמניות בחלק, ואופים כ-20 דקות, עד השחמה.
7 מכינים את סירופ הסוכר: מבשלים סוכר ומים בסיר קטן, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-5 דקות עד להסמכה. מעבירים לקערה שיהיה נוח לטבול בה את הלחמניות.
8 מכינים קערה נוספת עם סוכר לטבילת הלחמניות.
9 כשהלחמניות יוצאות מהתנור, טובלים כל אחת בסירופ, ומיד מעבירים לקערת הסוכר לציפוי עד שכל הלחמניות עטופות היטב בסוכר.
לחמניות בורג מסוכרות | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
מגישים חמים וטרי!