1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך (טיפ ממני: כשאני ממהרת ורוצה לזרז תהליכים אני מכסה את תפוחי האדמה בהרבה מאוד מים, מביאה לרתיחה ולא מנמיכה את האש, משאירה אותה גבוהה כל הזמן, ככה הם מתרככים ממש ממש מהר).
מתכונים לחנוכה
באווירה אירית | צילום:
קרן אגם, אוכל טוב, mako
2 מסננים, מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומועכים לפירה. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
3 מוסיפים מלח, מוצרלה מגורדת, קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת כדור בצק גדול.
4 מחממים מחבת רחבה ומשמנים בחמאה או בספריי שמן (למזעור נזקים).
5 יוצרים מהבצק 15-16 כדורים (מתקבל משקל של כ-65 גרם כל אחד).
תראו | צילום:
קרן אגם, אוכל טוב, mako
יותר טוב מסתם לביבה | צילום:
קרן אגם, אוכל טוב, mako
6 מניחים על המחבת כדור ומועכים אותו בעזרת מרית עד שיהיה שטוח. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.
7 מגישים חם, אפשר עם מטבל יוגורט או גבינה.