ביצה בקן בגרסה ירושלמיתלשמחתנו הגדולה, קרן אגם לא מפסיקה לשכלל את מתכוני הבייגלה הירושלמי שלה, אבל הפעם היא הגזימה: בייגלה ירושלמי עם גבינה נמתחת, ובחור שלו ביצה (עשויה למידה שאתם תבחרו). בקיצור: ארוחת בוקר שלמה במאפה חלומי
צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
|
ארוחת בוקר שלמה בתוך מאפה אחד! חלום של מנה שמורכבת מבייגלה ירושלמי קריספי, אבל לא סתם: בייגלה ירושלמי שמלא בצ׳יזי קראסט של מוצרלה שנמתחת בכל ביס, ובאמצע ביצת עין (מידת העשייה נתונה לבחירתכם). מנה שהיא ארוחה בפני עצמה והיא פשוט הצגה. חיבתי לבייגלה הלאומי ידועה, והרצון שלי לייצר ממנו עוד ועוד מתכונים הוא אינסופי. המצרכים :לבצק (8-9 יחידות):
למילוי:
לביצים:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק פרט למים. 2 מוסיפים את המים לאט לאט במזיגה הדרגתית, עד שהבצק מתחיל להתגבש (אל תמזגו את כל הכמות בבת אחת, יכול להיות שלא תזדקקו לכולה). >> והנה מתכונים לפסח למי שכבר מתחיל להתכונן 3 לשים את הבצק כ-12 דקות עד לקבלת רך וגמיש (ולא יבש). 4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי. 5 מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח, ומחלקים את הבצק לחלקים במשקל 90-100 גרם (בסוף אמורות להתקבל 8-9 יחידות). מכדררים כל חלק לעיגול ומניחים את עיגולי הבצק מכוסים על משטח מעט משומן להתפחה של 15-20 דקות. 6 מחממים תנור ל-200 מעלות. 7 מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה, צלחת רחבה עם מים, וצלחת עם שומשום. 8 מרדדים כל כדור בצק למלבן ארוך בעזרת מערוך, מניחים כמות נדיבה של גבינת מוצרלה בחלק התחתון של הרצועה לאורכה, מקפלים את שולי הבצק מצד אחד מעל הגבינה ומגלגלים לרצועה. מחברים את הרצועה לעיגול, טובלים צד אחד בלבד במים, מיד מעבירים את הבייגלה לתוך שומשום על הצד הרטוב ומניחים על תבנית אפייה 9 חוזרים על הפעולה עם כל הבייגלה ואופים את כולם למשך 10-12 דקות עד להזהבה. 10 כשהבייגלה כמעט מוכנים, מוציאים אותם ומניחים ביצה שלמה בתוך החור של הבייגלה. מתבלים בפלפל שחור ובמלח ומחזירים לתנור ל 3-4 דקות נוספות או עד שהביצים מוכנות לשביעות רצונכם. מגישים חם חם וטרי. *ניתן להבריש את הבייגלה בשמן זית עם צאתם מהתנור. ארוחת בוקר שלמה במאפה אחד מהמם | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako | חברים פעילות המלצות |