בוקר קריר של סוף שבוע הוא מועד שמתחנן לפינוק בדמות ארוחת בוקר שווה ומאוחרת, כזו שממלאת את הבטן טוב טוב ומחזיקה אותנו לפחות עד שעות אחר הצהריים המאוחרות. או בקיצור, זה בדיוק הזמן לבראנץ', אותה ארוחה שמחברת בין השפע המגוון של ארוחת הבוקר עם הגוף של ארוחת הצהריים. לכבוד החורף מסעדות העיר התחדשו בבראנצ'ים שווים במיוחד שהיינו חייבים לחלוק אתכם (ועוד כמה ותיקים יותר, שאנחנו אוהבים במיוחד).
הכשר והיוקרתי: בראנץ' בבלו סקיי של השף מאיר אדוני
אם השם מאיר אדוני, כשהוא חתום על הבראנץ' שלכם, לא מספיק, בבלו סקיי תקבלו אותו ואת כל השפע היוקרתי הזה בצירוף נוף היסטרי של תל אביב ורצועת החוף מהקומה ה-15 של מלון קרלטון. לצד הנוף החלומי ותעודת הכשרות, אדוני החל השבוע להגיש כאן ארוחת בראנץ' בכל יום שישי.
אז מה אוכלים? הארוחה כוללת סלסלת לחמים עשירה שתוגש למרכז השולחן עם 10 מאזטים כמו ריקוטה טרייה, דלעת ערמונים אפויה בדבש וזעפרן, הרינג עם תפוחי עץ, סלמון בכבישה ביתית וגרנולה. חוץ משפע החלוקה, כל אחד בוחר לו מנה אחת "עיקרית" מבין המבחר כמו שקשוקה בסגנון אדוני עם גבינת טולום טורקית, עגבניות מעושנות ועוד, אומלט במילוי פטריות, גבינות, תרד ועוד לצד סלט פטריות וגם ופל בלגי עם שתי ביצים עלומות, אבוקדו, גבינת שמנת ועוד. לבראנץ' יש גם גרסה טבעונית.
מתי? כל יום שישי 10:00-15:00
כמה? 120 שקלים לאדם (כולל שתייה חמה וקרה).
Blue Sky by Meir Adoni. מלון קרלטון ת"א, טלפון: 03-5201830.
המשתלם: בראנץ' באחים
בשנים האחרונות האחים, של אסף ויותם דוקטור, ביססה את עצמה כמסעדה שווה ומשתלמת. לא משנה באיזו שעה מגיעים לשם תמיד מקבלים אוכל מעולה ברמה הגבוהה ביותר ובאווירה קלילה שלא לוקחת את עצמה יותר מדי ברצינות. עוד חזית שלקחו על עצמם כאן היא המלחמה המוצדקת במחירי האלכוהול ההזויים במסעדות, לכן, מוכרים כאן יינות מצוינים ואלכוהול במחירים הכי משתלמים בארץ. עכשיו, הם גם מציעים בראנץ' חדש שגורם לנו להזיל ריר.
אז מה אוכלים? השפע שמציעים בבראנץ' של האחים הוא באמת אינסופי. שיטת ההגשה כאן היא בופה ללא הגבלה ובין הצלחות ניתן למצוא סלט עגבניות שרי עם פטה וזיתים מיובשים מעושנים, אנטיפסטי מהגריל של שומר, בטטה, קישוא, ברוקולי, ושעועית ירוקה, קרפצ'יו חציל עם פיסטוקים, פטה המאירי, זעתר טרי, גרידת לימון ושמן זית, סלט פריקה עם תפוחים, נקטרינה מיובשת ונענע, סלט עדשים עם סלרי, הרינג מהשוק על שמנת, גרבדלקס על קרם פרש ולימון כבוש, מאפה מבצק עלים עם עגבניות, זעתר וגבינת פטה, חלות של מאפיית ויזניץ', חביתת ירק עם קישואים ותפוחי אדמה, מילקי תוצרת בית ועוד מנות נוספות שיתחלפו מדי שבוע. למי שמחפש לפתוח את הבוקר עם קצת אלכוהול, מציעים כאן גם קוקטיילים של בוקר במחיר של החל מ-12 שקלים.
מתי? כל שישי 9:00-12:45 (החל מחודש ינואר גם בשבת).
כמה? 75 שקלים לסועד כולל קפה ושתייה קלה של לימונדה תוצרת בית או תה קר עם נענע במילוי חוזר.
האחים. אבן גבירול 12, תל אביב. טלפון:03-6917171.
היום יומי: קפה פטיט
בית הקפה והקייטרינג פטיט, שנמצא בדרום תל אביב, מוציא תחת ידיו מאכלים נהדרים בצניעות רבה ובאווירה נעימה ורגועה. כעת, חברה למקום גם השפית עינב ברמן (ממסעדת אסיף ז"ל ואורנה ואלה) שמביאה למקום את משנתה ומשדרגת עוד יותר את התפריט. המיקום השכונתי של בית הקפה הופך את הבילוי בו ללא מחייב וכך גם ארוחת הבראנץ' שמוגשת כאן דווקא בימי חול.
מה אוכלים? הבראנץ' החדש של פטיט פוד מציע דיל זוגי בכל ימות השבוע. הסועדים חולקים פריטטה זוגית, לחמים העשויים במקום, לאבנה, טחינה וזוג מזטים מהמבחר המשתנה כמו חצילים קלויים, ארטישוק ירושלמי, עגבניות וכוסברה, סלקים ובצלים צלויים, וגבינת עזים ופיסטוקים מקורמלים, לצד סלט לבחירה מבין ירקות ירוקים עם חומוס ואגוזי לוז, קינואה שחורה ומשמש, וסלט רוקפור עם חסה, מלפפון, פיסטוקים מקורמלים ובצל ירוק. בימי שישי, מוגשת כאן ארוחת בוקר זוגית הכוללת ביצים, גבינות, סלט גדול, 5 מזטים מהמבחר וזוג כוסות קפה.
מתי? ראשון-חמישי 13:00-21:00, שישי: ארוחת טעימות זוגית לבוקר 9:00-15:00.
כמה? 114 שקלים לזוג לבראנץ' בימי חול, 98 שקלים לזוג לארוחת טעימות של בוקר בסוף השבוע.
קפה פטיט. ידידיה פרנקל 70, תל אביב.
האיטלקי: בראנץ' בצ'יקטי
הבר-מסעדה של אבי קשי ומיכאל גרטופסקי הוא מקום מעולה להתחיל בו את סוף השבוע, הרחק מההמולה של רוטשילד הסמוך, אבל קרוב מספיק בשביל להרגיש את אווירת יום שישי הייחודית שלו. וחוץ מהלוקיישן, יש כאן גם אוכל איטלקי קטן ושובב שכיף לחזור אליו שוב ושוב, ומוצע כעת גם בבראנץ' הצהריים בימי שישי (בקרוב גם בשבתות).
מה אוכלים כאן? הקו האיטלקי של המקום ממשיך גם בשעות הבוקר-צהריים עם מנות כמו פניני פרושוטו עם עגבניות, מוצרלה, פרשוטו וירוקים (42 שקלים), ברוסקטה קלמרי עם בצלים, עשבי תיבול ואיולי חזרת (42 שקלים), פיאדינה ביאנקה: בצק שטוח ממולא ביצים, תרד, בייקון ומסקרפונה (34 שקלים) ופסטיריה: מבחר מאפים ומטבלים (25 שקלים). לצד המנות, מגיש אבי קשי קוקטיילים מיוחדים כמו שפריצים שונים, בליני מהחבית ובלאדי מרי.
מתי? כל שישי 10:00-16:00 (בעתיד הקרוב יתרחב הבראנץ' גם לימי שבת).
כמה? המחיר בהתאם למנה המוזמנת.
צ'יקטי, יהודה הלוי 58, תל אביב. טלפון: 03-6853499.
הרומנטי: בראנץ' של נילי כהן מינץ
הבראנץ' של השפית והקונדיטורית המוכשרת נילי כהן מינץ (שגם מפעילה כאן קייטרינג משובח) אמנם אינו חדש, אך שב בשבוע שעבר מפגרה. המקום נמצא באחד המקומות היפים והפסטורליים בארץ - בית פיין הטמפלרי שבבית לחם הגלילית.
מה אוכלים כאן? בוחרים מנה ראשונה ועיקרית לצד שתייה. בין המנות המוצעות כאן: סלט קולורבי, תפוחי עץ, עלי בייבי ואגוזי מלך, פנה קוטה נענע ובזיליקום בקרם פלפלים, ערק ועגבניות שרופות, גבינת עזים חמה על טארט טאטן תפוחים מלוח, ביצים עלומות על פרנץ' טוסט בקרם תרד, מנגולד וקרם פרש, וחצי פריקסה: דגי אנשובי כבושים, תפוח אדמה סגול, ביצה רכה, גרבדלקס וקוויאר שחור בסלסלת קדאיף (ישנה אופציה גם של בראנץ' טבעוני). אם אתם כבר כאן, אתם חייבים לעצמכם לטעום את אחד מהקינוחים שמייצרת מינץ (אפילו שמדובר בתוספת מחיר) כמו עוגת ריקוטה טרייה ולמון קארד (35 שקלים), פבלובה עם קרם פטיסייר ותותים (35 שקלים) וטארט שוקולד בלגי ודובדבני אמרנה (35 שקלים). לא תצטערו.
מתי? כל יום שישי 9:00-14:00.
כמה? 88 שקלים לסועד, 168 שקלים לזוג, חובה להזמין מקום מראש.
בית פיין. בית לחם הגלילית. טלפון: 054-4737776.
לכל המשפחה: בראנץ' בצובה
הבראנץ' של מלון צובה היה בעבר אחד המדוברים, ואז הוא הפסיק את פעילותו. כעת הוא חוזר ובגדול מחוזק בשף אסף צמיר (אקס צ'אקרה בירושלים). הנוף ההררי ושפע האפשרויות לפעילות לילדים במקום, הופכת את המיקום לפשוט מושלם לארוחת בראנץ' עם כל המשפחה. בסוף השבוע הבא, תיערך שם ארוחת בראנץ' חגיגית לכבוד חנוכה ברוח מנות החג לצד סדנאות לילדים ונוער.
מה אוכלים כאן? צמיר בנה תפריט בראנץ' שופע וכפרי שמוגש כבופה בסגנון חופשי. בין המנות תמצאו שלל לחמים, שקשוקה, דגים כמו סלמון ומטיאס כבושים, פשטידות, פסטות, אנטיפסטי, סלט קינואה, קציצות קינואה ברוטב חלב קוקוס וקארי, שלל גבינות רכות וקשות ממשק צובה, ריבות בעבודת יד ועמדת קינוחים עם שלל עוגות ומאפים. וכן, הכול כשר לחלוטין.
מתי? כל יום שישי 10:00-14:00.
כמה? 95 שקלים למבוגר ו-70 שקלים לילד.
מלון צובה. קיבוץ צובה. טלפון: 02-5347090.
השכונתי: בראנץ' בטשרניחובסקי 6
המסעדה הוותיקה והצנועה של בני הזוג דליה לוגסי ואייל מרון מצליחה לספק חוויה פשוטה, טעימה ונעימה בכל הגעה אליה. הטיפול המסור של בני הזוג והאווירה השכונתית והחברית הופכים אותה למקום נהדר ונוח לבראנץ' לא מחייב של סוף השבוע, כמו גם לארוחת צהריים או ערב שאתם תמיד יודעים מה תקבלו בה. כעת התחילו בטשרניחובסקי 6 להגיש תפריט מיוחד של ארוחת בוקר של שבת - בראנץ' סוף שבוע מושלם.
מה אוכלים כאן? כל שולחן בבראנץ' מקבל מבחר סלטים לחלוקה, צלחת גבינות וצלחת נקניקים, לצד סלסלת לחמים. לאחר מכן כל סועד בוחר מנת ביצים, ומקבל כוס מיץ או קפה. בין מנות החלוקה המוגשות: סלט ירוק, סלט תפוחי אדמה ובצל, כבד קצוץ בשמאלץ וסלמון בכבישה. בין מנות הביצים לבחירה: תבשיל עגבניות עם ביצים ותרד פיקנטי, אומלט גאודה או פטריות עם עשבי תיבול, וביצי עין עם בייקון.
מתי? ימי שבת 10:00-12:30.
כמה? 85 שקלים לסועד.
טשרניחובסקי 6. טשרניחובסקי 5, תל אביב. טלפון: 03-6208729.
ועוד כמה בראנצ'ים שווים שאנחנו ממליצים עליהם
רונימוטי: המסעדה האיטלקית המשובחת ברובע לב העיר בתל אביב עורכת בסופי השבוע (שישי 8:30-13:00, שבת 9:30-13:00) ארוחות בוקר ובראנץ' מיוחדות עם מנות כמו מדיצ'י די מארה - דג כבוש, אנשובי, סלמונה, סרדין, סלט עגבניות וקרוסטיני (56 שקלים), או ביצים עלומות על לחם קלוי עם עגבניות ועשבי תיבול (46 שקלים). הקפידו להזמין מקום מראש כי צפוף פה.
הבסטה: אחת הארוחות המשתלמות והכיפיות בתל אביב היא הבראנץ' של הבסטה. הבראנץ' מתקיים בכל יום שבת בין השעות 12:00-17:00 ומוגשות בו מנות נהדרות כמו בורקס הסרטנים המשובח כשבמחיר המנה העיקרית בוחרים עוד זוג צלחות קטנות וחלומיות ומקבלים לצדם גם לחם וחמאה לצד צלוחית ירקות. כל זה באווירת שוק הכרמל כשהוא שקט ורגוע.
סרווסריה: ארוחת בראנץ' מושחתת ואלכוהולית במיוחד מוגשת מדי יום שבת (בין השעות 12:00-17:00) בסרווסריה שברחוב בן יהודה בתל אביב. תמצאו כאן המוני משקאות לצד מנות שמנמנות במיוחד שמרפדות את הקיבה באופן מושלם: ערימת פנקייקים עם מייפל ובייקון וכריך קובני הם רק חלק מהשמות המושחתים שרצים כאן.
סרווסריה. בן יהודה 48, תל אביב. טלפון: 03-6477751.
בית וקיט: כבר שנים שהבראנץ' של בית וקיט בקיבוץ לוחמי הגטאות נחשב לאחד העשירים והמושקעים בשטח. אם נקלעתם ללינה באזור או סתם יצאתם לטיול בצפון עם המשפחה, זה יופי של מקום לעצור בו ולמלא את הכרס בהמוני מנות: סלטים, מנות ביצים, מאפים וקינוחים. יש כאן הכול מהכול בטריות ובאהבה, מוגש בסגנון של בופה פתוח. הבראנץ' מוגש בימים שני-שישי עד השעה 12:00.
בית וקיט. קיבוץ לוחמי הגטאות. טלפון: 04-9933271.
המלון הסקוטי: אם אתם מגיעים לאזור טבריה, בראנץ' במלון הסקוטי הוא פשוט בגדר חובה. שילוב של בופה אינסופי, עשיר וטעים, עם נוף נהדר שיפתח לכם את סוף השבוע באופן מושלם. הבראנץ' מוגש מדי יום שישי ושבת במלון, בין 11:30-14:30.