הרשימה באדיבות דתילישס, קהילת הקולינריה לחובבי אוכל כשר בפייסבוק ובאינסטגרם:

בשרי

סטייק אנד אג, מסעדת נומי (67 שקלים)

מנה של השף יורם ניצן, המורכבת מנתח פילה עגל המונח על פרוסת בריוש, שבראשו ביצה עלומה משוחזרת. את נתח הפילה מרפדת מלמטה קציפה של אורוגולה, המעניקה למנה חריפות מרעננת, ומעל למנה נבזק קרמבל פירורי של אווז מעושן

נומי (Nomi). קאופמן 12, תל אביב. 03-7951255

סטייק אנד אג -nomi (צילום: אפיק גבאי)
סטייק אנד אג, נומי | צילום: אפיק גבאי

 

שקדי עגל, מסעדת כרמן (38 שקלים)

שקדי העגל בכרמן נצרבים בגריל במדויק, כך שהם נותרים עסיסיים ונגיסים, מוגשים בסירות של אנדיב עם רוטב סמיך של פירות יער שמעניק להם חמיצות נהדרת. רמת הצלייה ואיכות השקדים, עושים את ההבדל בינם לבין שקדי העגל האחרים שטעמנו.

כרמן. לילינבלום 24, תל אביב. 03-9338381

כרמן- מנת שקדי עגל (צילום: יהונתן בן חיים)
שקדי עגל, כרמן | צילום: יהונתן בן חיים

 

רגאלו עגל, מסעדת מאפו (64 שקלים)

הרגאלו של השף ניר צוק הוא למעשה סיגר פריך ומפתה מבצק פילו, שבתוכו בשר עגל קצוץ ומרציפן. לאיזון טוב ונעים של מרקמים וטעמים, מוגש הרגאלו על סלטון עלים ומעוטר בהיביסקוס ולימון כבוש.

מאפו. מלון פרימה סיטי. מאפו 9, תל אביב. 03-5246253

מסעדת מאפו -ראגלו עגל (צילום: ניר סלקמן)
ראגלו עגל, מאפו | צילום: ניר סלקמן

 

מנטו, מסעדת חנן מרגילן (7 שקלים ליחידה)

כיסוני הבצק הבוכרים, מבושלים כאן במסעדה המוערכת באידוי מדויק, מקופלים במלאכת מחשבת שעוטפת ברכות בשר קצוץ עם בצל, מתובל היטב ובעל שמנוניות מאוזנת.

חנן מרגילן. מסילת ישרים 15, תל אביב. 03-6873984

 

מנטי - חנן מרגילן (צילום: ג'ני)
מנטו, חנן מרגילן | צילום: ג'ני

קרפ הונגרי, מסעדת לומינה (91 שקלים)

כדרכו של השף מאיר אדוני, גם כאן מדובר במנה עתירת מרכיבים: קרפ במילוי ראגו זנב שור, פטריות שימג'י, ערמונים, לפת, טימין ורוטב יין. היופי הוא שכל המרכיבים מתלכדים במנה בהרמוניה נהדרת.

 לומינה במלון קרלטון. אליעזר פרי 10, תל אביב. 03-5201828

קרפ הונגרי - לומינה (צילום: עדן דהן)
קרפ הונגרי, לומינה | צילום: עדן דהן

 

קרואסון סינטה, מסעדת הצוק (68 שקלים)

המנה המקורית של מסעדת הצוק מורכבת מקרואסון שבתוכו הר של נתחי סינטה צרובים עם בצל ברוטב טריאקי ביתי, ולצידם חסה מסולסלת לצד ריבת בצל.

הצוק. מתחם ראש הנקרה. 6016849־04

הצוק- קוראסון סינטה (צילום: שירה מלכה)
קרואסון סינטה, הצוק | צילום: שירה מלכה

 

כבד קצוץ, מסעדת ג'מס (39 שקלים)

במבשלת הבירה הנהדרת שכבר פתחה כמה סניפים אפשר למצוא את מנת הכבד קצוץ המושלמת. אותנטית, עסיסית, עשירה ומלאת טעם ביחד מלפפון חמוץ חתוך גס ופרוסות לחם מחמצת נהדר. תוסיפו לזה קנקן בירה 8.8 של המבשלה (המרמז על אחוז האלכוהול הגבוה), ותגידו לחברים שבת שלום.

ג'מס. המגשימים 15, פתח תקווה. 03-9195367

 

כבד קצוץ ג'מס (צילום: יחצ)
כבד קצוץ, ג'מס | צילום: יחצ

סינטה, מסעדת קלואליס (156 שקלים)

מדובר בנתח לכאורה בנאלי, אבל השף ויקטור גלוגר עושה פלאים בסינטה המובחרת שמגיעה ישירות מנברסקה, צולה אותה מדויק, ומגיש אותה לצד פולנטה קריספית, פטריות יער, בצל צלוי וצ'ימיצ'ורי נענע.

קלואליס הכשרה. מלון הילטון תל אביב, הירקון 205. 03-5202127

סינטה, קלואליס (צילום: אפיק גבאי)
סינטה, קלואליס | צילום: אפיק גבאי

 

כתף טלה, מסעדת אנג'ליקה (168 שקלים)

השפים מרכוס גרשקוביץ וטל גזית מציגים מטבח עילי אך נגיש, והגו מנה לוהטת של כתף טלה ברוטב דמי גלאס, ממולאת במנגולד ובטטה, ומוגשת לצד דלעת מקורמלת, קרם כרובית וכמהין.

אנג'ליקה. ג'ורג' וושינגטון 4, ירושלים. 02-6230056

 

כתף טלה , אנג'ליקה (צילום: טל גזית)
כתף טלה, אנג'ליקה | צילום: טל גזית

אסאדו תפוזים, מסעדת מדיטה (98 שקלים)

מנת האסאדו עגל ברוטב ברביקיו, תפוזים, ג'ינג'ר, שום, מירין וסויה היא ממנות האסאדו הטובות שתאכלו. מתקתקה לעיתים, חמצמצה לפרקים, כשעל הכל מנצח נתח הבשר הנדיב שנימוח היטב לאחר בישול של שעות.

מדיטה. דרך חברון 101, ירושלים. 02-5664466

 

אסאדו תפוזים - מדיטה (צילום: יחצ)
אסאדו תפוזים, מדיטה | צילום: יחצ

צלעות טלה, מסעדת מיט קיטשן (205 שקלים)

במיט קיטשן הצלעות מטופלות היטב, צלויות מושלם, ומוגשות עם מקהלה: פירה חרדל, אפונת גינה ותרד, סיגר עם בשר וצנוברים, סלטון שומר וסומק, ויניגרט שיפקה, פיסטוקים וציר טלה.

Meat Kitchen. יגאל אלון 65, תל אביב. 03-6310684

 

מיט קיטצן_חזה טלה (צילום: אביתר אטיאס)
צלעות טלה, מיט קיטשן | צילום: אביתר אטיאס

טורנדו רוסיני, מסעדת שירת הבשר (164 שקלים)

בשירת הבשר נתנו טוויסט משלהם למנה הקלאסית שנעשית כאן משילוב של אנטריקוט ופילה, כאשר הנתחים נלקחים מעגלות מגידול מקומי מחוות הר ציון, הבשר מיושן 28-21 ימים, מעושן מעט ואז מועבר לצלייה במנגל ומוגש עם כבד אווז מלמעלה, לצד מח עצם מושלם וצ'ימיצ'ורי ביתי.

שירת הבשר. קבוצת כינרת. 053-3411370

טורנדו רוסיני, שירת הבשר (צילום: יעקב לדרמן)
טורנדו רוסיני, שירת הבשר | צילום: יעקב לדרמן
 

טורטליני עגל, מסעדת הרברט סמואל (102 שקלים)

מדובר במנה חורפית במהותה אמנם, אבל היא לחלוטין בעלת פוטנציאל נחמה ממשי במהלך השנה כולה. מדובר בטורטליני עצום בגודלו שעוטף בחום כתף עגל מפורקת שבושלה שעות עם מנגולד וציר טבעי. שמחה גדולה.

הרברט סמואל במלון ריץ קרלטון, השונית 4, מרינה הרצליה. 053-3411370

 

טורטליני עגל הרברט סמואל (צילום: יאיר שגיא)
טורטליני עגל, הרברט סמואל | צילום: יאיר שגיא

חזה ברווז, מסעדת 1868 (145 שקלים)

במסעדה הוותיקה במבנה האבן העתיק שבירושלים מכין השף יענקלה תורג'מן את חזה הברווז בפרשנות נהדרת,משלו. פסטרמי שנעשה מחזה ברווז בקראסט של אגוזי לוז בציר אוכמניות ויין אדום, קרם שורש סלרי מופלא וכרוב ניצנים.

1868. המלך דוד 10, ירושלים.  02-6222312

 

חזה ברווז - 1868 (צילום: אריאל עוזרי)
חזה ברווז, 1868 | צילום: אריאל עוזרי

אוסובוקו טלה, מסעדת הירקון 99 (145 שקלים)

עובד אלפיה, שף מלון דן תל אביב הגה כאן מנת טלה שקל להתאהב בה, נתח של אוסובוקו שמבושל בבישול איטי, עם ירקות שורש וגרמולטה עד נימוחות מוחלטת ומענגת.

הירקון 99. הירקון 99, תל אביב. 053-9429677

 

אוסו בוקו טלה - הירקון 99 (צילום: יורם אשהיים)
אוסובוקו טלה, הירקון 99 | צילום: יורם אשהיים

נתח אנטריקוט, מסעדת וויסקי בר מוזיאון (147 שקלים)

אנטריקוט מובחר מיושן, במשקל 350 גרם, על גריל פחמים, מוגש עם תפוח אדמה מדורה, אספרגוס ואיולי ירוקים. פשוט וקלאסי ונהדר.

וויסקי בר-מוזיאון. דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביב. 03-9551105

 

נתח אנטריקוט- ויסקי בר מוזיאון (צילום: אנטולי מיכאלו)
נתח אנטריקוט, וויסקי בר מוזיאון | צילום: אנטולי מיכאלו

שניצל פירה, מסעדת מלכה (67 שקלים)

במקרה הזה לא נחסוך מכם את לשונו של אייל שני, שקולעת כאן בדיוק גם בביצוע: שניצל זהוב ודק ממולא בפירה בוער המתפרץ ממנו ונמס. זה בדיוק זה.

מלכה. ויצמן 4, תל אביב. 03-6091331

 

מלכה- שניצל פירה (צילום: אריאל עפרון)
שניצל פירה, מלכה | צילום: אריאל עפרון

צ'ולנט, מסעדת שמוליק כהן (98 שקלים)

מנת הצ'ולנט במסעדה הוותיקה שנפתחה בשנות השלושים בתל אביב, היא מנת דגל של המטבח היהודי פולני והתמחות של המסעדה. רק אל תוותרו על תוספת הבשר והקישקע שמשדרגים את החוויה בכמה רמות.

שמוליק כהן. הרצל 146, תל אביב.  03-6810222

צ'ולנט, שמוליק כהן (צילום: יחצ)
צ'ולנט, שמוליק כהן | צילום: יחצ
 

פיצה טונה, מסעדת ווסט סייד (80 שקלים)

ה-פיצה של השף עומרי כהן נותנת משמעות חדשה למילה "פיצה": בצק פריך, דקיק וקריספי, שמעליו נתחי טונה אדומה, רוטב עגבניות שרופות וזעתר, חצילים מטוגנים, ביצה רכה, אבקת טחינה ועלי רוקט.

ווסט סייד. הירקון 19, תל אביב. 03-7405054

 

פיצה טונה - ווסט סייד (צילום: אנטולי מיכאלו)
פיצה טונה, ווסט סייד | צילום: אנטולי מיכאלו

שמבורכ סיסקה, אישטבח (43 שקלים)

בפאתי שוק מחנה יהודה הירושלמי, מסביב לתנור לבנים גדול תמצאו את ה"שמבורכ", מאפה כורדי-סורי פריך ומנחם ממולא במחית תפו"א צהבהבה ובתוכו מנה גדושה של בשר צלעות בקר מפורקות לאחר בישול ארוך. הבצק הפריך והקראנצ'י מחזיק את הבשר בצורה מדויקת והמנה עשירה בטעמים עזים ומלאה באושר.

אישטבח, השקמה 1, ירושלים, 02-6232997

 

שמבורכ סיסקה ,אישטבח (צילום: עודד קרני)
שמבורכ סיסקה, אישטבח | צילום: עודד קרני

קובה חמו, שמולה באגריפס (45 שקלים)

שמולה. זה המקום שהייתם רוצים לאכול בו כל ארוחת צהרים עד שארית ימיכם. ומתוך התפריט הביתי והחמים, מנה אחת לא תפספסו לעולם. הקובה חמו האגדית. קובה מדויקת ויציבה ממולאת בבשר טחון טרי וטעים וכל האושר הזה שוחה ברוטב כורכום עם גרגרי חומוס נימוחים.

שמולה. אגריפס 34, ירושלים. 02-6233883

 חביז'ה עם קוורה ומטבוחה, עזיזה'ס (18 שקלים)

כשכל הנתונים מתחברים, מקבלים ביס גדוש בנחמה. זהו הסנדוויץ' של עליזה, הבת של סבתא עזיזה מעכו: לחמנייה מרוקאית רכה ומתוקה גדושה במטבוחה, לימון כבוש, פרוסות חצילים מטוגנות ועליהן קציצות הקְוַורֵה, קציצות הבשר המרוקאיות העשויות מתערובת של בשר, ירקות ועשבי תיבול.

עזיזהס. יוסף טרומפלדור 37, עכו. 04-9502008

 

מרק רגל, מאמיס (58 שקלים)

יש מנות חורפיות שגם בקיץ לוהט אסור לוותר עליהן. כשתגיעו לפאתי פתח תקווה ליד צומת סירקין, תעשו קפיצה לתימניה המדוברת ותתיישבו ללגום צלחת מרק רגל. יש אמנם הרבה מקומות אותנטיים עם מאכלים מסורתיים, אבל המרק הזה הוא מדויק ויוצא מהכלל. טעמים מודגשים ומאוזנים ובשילוב החילבה והסחוג, לא תפסיקו להזיע מאושר.

מאמיס. הנביאים 47, פתח תקווה. 03-9327131

 

חלבי

ניוקי שקדים וצנוברים, מסעדת דקא (65 שקלים)

שמם של הניוקי במסעדה הוותיקה שחגגה כבר עשור לקיומה, הולך לפניהם, ובצדק. הניוקי קרוצים בעבודת יד ומוגשים ברוטב גבינות, בצלי שאלוט, מרווה ודבש עם מינון מאוזן של שקדים וצנוברים קצוצים דק דק.

דקא. התעשייה 10, תל אביב. 03-5629900

 

דקא- ניוקי שקדים וצנוברים (צילום: אנטולי מיכאלו)
ניוקי שקדים וצנוברים, דקא | צילום: אנטולי מיכאלו

בוריק דג ים, מסעדת נינה ביאנכה (42 שקלים)

הבוריק המוכר והקריספי מוגש בנינה ביאנכה, המסעדה החדשה והיפה בצומת ביל"ו, כאשר בתוכו נתחים עסיסיים של דג ים טרי וטעים, על טחינה עמבה וסלט עגבניות, וכמובן עם ביצה רכה שסוגרת את הביס.

נינה ביאנכה. בוסי סנט ג'ורג 9, מתחם ביל"ו.08-9480080

 

בוריק דג ים-נינה ביאנכה (צילום: אנטולי מיכאלו)
בוריק דג ים, נינה ביאנכה | צילום: אנטולי מיכאלו

קוביות מונג׳ק, מסעדת פסקדו (66 שקלים)

קוביות דג משתנה מוקפצות במחבת, תמיד מהדגה הכי טריה שיש, כיאה למסעדה הממוקמת בחוף הים, על ידי שף יחיאל ז'נו ממשפחת הדייגים האשדודית המפורסמת. הדג מוגש עם טחינה לבנה, בצל וזעתר, ועושה כיף גדול בחיך.

פסקדו. מרטין בובר 1, אשדוד. 08-8523063

 

פסקאדו -קוביות מונג'ק (צילום: גל זהבי)
קוביות מונג'ק, פסקדו | צילום: גל זהבי

קציצות דגים, מסעדת אווה סאפי (52 שקלים)

הקציצות במסעדה המרוקאית השמחה בנווה צדק מורכבות מדניס ומוסר ים טריים קצוצים דק ברוטב מרוקאי, ציר דגים, פלפלים, גזר, שום וכוסברה. לצד הקציצות מגיעה לחמנייה חמימה ומתוקה שנאפית במקום, סופגת היטב את הרוטב, ומאזנת מעט את החריפות.

אווה סאפי. השחר 8 תל אביב. 2533348־054

 

אווה סאפי- קציצות דגים (צילום: דן גוליק)
קציצות דגים, אווה סאפי | צילום: דן גוליק

בורקאסון מנגולד, קפה משק עפאים (37 שקלים)

הבורקאסון, שילוב בין בורקס לקרואסון (הבצק של קרואסון, הקיפול של בורקס), ממולא כאן במנגולד, תרד, כרישה ועשבי תיבול עם גבינה בשלה, ודי בביס אחד כדי להשכיח את תלאות היום-יום שלכם.

קפה משק עפאים, בית הנסן, פרופ' יעקב שסקין 17, ירושלים

 

בורקאסון מנגולד -משק עפאים (צילום: ריטה)
בורקאסון מנגולד, משק עפאים | צילום: ריטה

קרואסון דייגים, קפה מסעדה לורנץ ומינץ (74 שקלים)

בבית הקפה שבנווה צדק לקחו קרואסון חמאה, דחסו לתוכו הרבה דברים טובים: לימונים כבושים, אריסה, תפוח אדמה, זיתי קלמטה, קונפי טונה אדומה צרובה, שמנת חמוצה וביצה רכה – והתוצאה: מנה שלא תרצו להחמיץ.

לורנץ ומינץ. שלוש 42, נווה צדק, תל אביב. 03-9018070

 

לורנץ מינץ - קרואסון דייגים (צילום: אסף רונן)
קרואסון דייגים, לורנץ ומינץ | צילום: אסף רונן

לדר עגבניות, מסעדת לה רג'אנס (74 שקלים)

מנה אייקונית ומקורית של השף דודו ביטון, המורכבת מלדר עגבניות במלוי סלט דגי־ים, שלצידה גרניטה של עגבניות וג'לי שגם הוא מעגבניות. מנה שחוץ מהטעמים המיוחדים שלה, היא גם יפה בצורה יוצאת דופן.

לה רג'נס במלון קינג דיוויד ירושלים. דוד המלך 23, ירושלים. 02-6208795

 

מסעדת לה רגאנס -לדר עגבניות (צילום: יורם אשהיים)
לדר עגבניות, לה רג'אנס | צילום: יורם אשהיים

מאגורו פפר, מסעדת יאקימונו הילטון (108 שקלים)

קלאסיקה יפנית במיטבה, ומהמנות האהובות ביותר גם בסניף הכשר של המסעדה: פרוסות טונה אדומה צרובות קלות, מוגשות עם פרוסות לימון מפולט ברוטב סויה וג'ינג'ר.

יאקימונו הילטון. הירקון 205, תל אביב. 03-5202128

 

יאקימונו - מאגורו פפר (צילום: אסף קרלה)
מאגורו פפר, יאקימונו | צילום: אסף קרלה

פטריות פורטובלו צלויות, מסעדת רטטוי (58 שקלים)

פטריות צלויות בשלמותן בשמן זית ושום, עטופות בציפוי פריך וממולאות בגבינות, קרם בטטה ושקדים. מנה מושחתת וכיפית.

רטטוי. הזית 90, מושב אמונים. 08-8664400

 

פטריות פורטבלו צלויות, רטטוי (צילום: צילום פרטי)
פטריות פורטבלו צלויות, רטטוי | צילום: צילום פרטי

מאפה סביח, מאפיית מאפיתי (28 שקלים)

מאפה חלב אוורירי במעטפת חמאה, בתוכו מטבוחה פיקנטית שבושלה 8 שעות, עם שום ומעט חריף, קוביות חצילים מטוגנות, ביצה קשה, טחינה לימונית ועשבי תיבול, לצד סלסת עגבניות ונענע.

מאפיתי. התות 1, שוק מחנה יהודה, ירושלים

 

מאפה סביח, מאפיתי (צילום: רחלי ורניר יחסי ציבור)
מאפה סביח, מאפיתי | צילום: רחלי ורניר יחסי ציבור

קווין אמאן, קפה קדוש (16 שקלים)

בצק שמרים שבתוכו מקופלים סוכר וחמאה יחד במאפה מדופדף וקריספי. הסוכר שצץ מכל מיני פינות מקבל רמת קירמול לא אחידה ובזה כל היופי. המנה מעוצבת כפרח יפה, ושלמותה בפשטותה.

קפה קדוש. שלומציון המלכה 6, ירושלים. 02-6254210

 

קוינאמן קפה קדוש (צילום: יחצ)
קווין אמן, קפה קדוש | צילום: יחצ

טרופזיאן, מסעדת לילי׳ס (30 שקלים)

מנה הנושאת את דגל שחיתות הפטסירי, באדיבות משפחת עולים שהחליטה להעלות ארצה גם את מנות הדגל של הקונדיטוריה הצרפתית, בדמות בריוש חמאתי ממולא בקרם פטיסייר עם קרם קצפת וקרם חמאה.

לילי'ס. מפי 5, מתחם סוהו נתניה. 09-8306565

טרופזיאן , לילי׳ס (צילום: ג׳ולי ביסמוט)
טרופזיאן, לילי'ס | צילום: ג׳ולי ביסמוט
 

טארט לימון, מסעדת אנה (44 שקלים)

המנה הזו היא כבר בגדר סוד גלוי. יש טארט לימון ויש טארט לימון של אנה הנהדרת בירושלים. בצק פריך וחמאתי, מתיקות מאוזנת, חמיצות נכונה, הכל מדויק, הכל במקום, המרקם נכון וטוב, הנראות מעוררת, הסימטריה קיימת.

אנה (ANNA). בית אנה טיכו, הרב אג"ן 10, ירושלים. 02-5434144

 

אנה, טארט לימון (צילום: נועם פריסמן)
טארט לימון, אנה | צילום: נועם פריסמן

טירמיסו, מסעדת פפינו (41 שקלים)

טירמיסו שמקבל טוויסט בדמות קוביות טראפלס קרמל, בין השכבות הקלאסיות - בישקוטים טבולים בקפה וקרם מסקרפונה. לזה הוסיפו כאן טוויל קקאו במרקם קריספי והא לכם הטירמיסו המושלם.

פפינו. היכל התרבות 49, מודיעין. 08-9268180

 

פפינו, טרמיסו (צילום: אסף קרלה)
טירמיסו, פפינו | צילום: אסף קרלה

טארט פיסטוק סיציליאני, מאפיית בולנז'רי 96 (32 שקלים)

הפטסירי הזה, של השף קונדיטור ערן שוורצבארד, הוא לונה-פארק למבוגרים, המקשה מאד על בחירת מנה אחת. קלושים הסיכויים שתכנסו לשם ותצאו רק עם מאפה אחד נבחר. למרות הקושי בחרנו בטארט הפיסטוק המושלם, שמותקן כאן על בצק פריך עם קרם פיסטוק אפוי, גנאש פיסטוק מוקצף ותותים טריים.

בולנז'רי 96. יגאל אלון 96, תל אביב. 03-962-0245

 

View this post on Instagram

טארט פיסטוק אביבי במילוי של קוביות בצק פריך. #eranshvartzbard #boulangerie96 . . . #foodphotography #chefsplateform #feedfeed #Israeli_kitchen #foodil #gargeran #jj_food #ptk_food #foodblog #foodblogger #foodstyling #ig_food  #chefsgossips #pastrylover #tlvfood #RosaParks_ii100319 ##pastrychefpage #foudepatisserie

A post shared by ערן שוורצברד Eran Shvartzbard (@eranshvartzbard) on

קרואסון כמהין, קונדיטוריית דוד לאור (19 שקלים)

מנה חדשה דנדנשה מבית היוצר של השף קונדיטור ממבשרת ציון, קרואסון פריך כמו שרק מעט יודעים להכין בישראל ומזכיר יותר את פריז, שבתוכו חמאת כמהין, גבינת גרוייר נהדרת ועלי רשאד לאיזון ולקלילות.

דוד לאור. היצירה 12, מבשרת ציון.  02-5793311

 

קוראסון כמהין (צילום: אנדי ספינדלר דוד לאור)
קרואסון כמהין, דוד לאור | צילום: אנדי ספינדלר דוד לאור

מזרח תיכון חדש, מסעדת בלו סקיי (73 שקלים)

במסעדת בלו סקיי של השף מאיר אדוני - שבניגוד לרוב מסעדות השף הכשרות אינה בשרית - יכול אדוני לתת דרור ליצירתיות המורכבת שלו גם בגזרת הקינוחים ללא אילוצי שימוש במרכיבים "פרווה". לכן, הבחירה רק באחד מהם לא קלה, אך הקינוח הבולט ביותר הוא הקרוי "מזרח תיכון חדש" וכולל (תנשמו עמוק): קרם סולת, מסקרפונה ושנטלי מבושם במי וורדים, בהרט ווניל, קומפוט פירות יער, מרנג לח וסומק, פטל יבש, עשבי תבלין ירוקים, קרמבל שוקולד לבן, יוגורט תבלינים וזיתים מיובשים, סורבה תפוזי דם, ויניגרט שמן זית וזעתר.

Blue Sky by Meir Adoni. מלון קרלטון תל אביב, 03-5201830

מזרח תיכון חדש, בלו סקיי (צילום: איתיאל ציון)
מזרח תיכון חדש, בלו סקיי | צילום: איתיאל ציון

 

בסבוסה, מסעדת 02 (32 שקלים)

עוגת הסולת, הלוא היא הבסבוסה, המוגשת במסעדת 02 החדשה במלון ענבל, מצטיינת הן במרקמה האוורירי והרך, והן בשידוך הנהדר עם קונפיטורה של תפוזים וגלידת הל מקורית ומפתיעה.

02. זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים. 02-6756666

 

ריקוטה שוקולד, מסעדת פנקינה (39 שקלים)

קינוח איטלקי מושלם המורכב מדפי בצק בריק דמוי קלוני ממולאים במוס של ריקוטה ושבבי שוקולד חמים בליווי גלידת ווניל ביתית עם נגיעת דבש.

פנקינה. גורדון 39, תל אביב. 03-6449793

 

פנקינה ,ריקוטה שוקולד (צילום: שלום זרוג)
ריקוטה שוקולד, פנקנינה | צילום: שלום זרוג

גלידה, דוכן ליאור קוקה (34-28 שקלים)

בדוכן הגלידות החדש של ליאור קוקה בשדרות רוטשילד בתל אביב, קשה להמליץ רק על דבר אחד. יש גלידות אמריקאיות מושחתות עם תוספות ורטבים, ויש גם קרפים מנקרי עיניים, מעוררי בלוטות טעם ומצטלמי אינסטגרם. קשוח ביותר.

גלידה טובה. שדרות רוטשילד 8, תל אביב. כשר

 

גלידה (צילום: ליאור קוקה)
גלידה, ליאור קוקה | צילום: ליאור קוקה

סנדוויץ' 'רחל תכיני לי', רחל בשדרה (51 שקלים)

מה דעתכם על כריך דגנים שעובר קלייה בתנור ובסוף מקבל קירמול של טחינה וסילאן בברנר רוחש להבות אש ובתוכו תעלומה? זהו הסנדוויץ' של רחל בן אלול הירושלמית. מתוך מגוון האפשרויות, הראשונה בתפריט זהו הסנדוויץ' שמורכב במקום לפי מצב רוחה של רחל. ואף פעם היא לא טועה. רק בשביל להבין את העיקרון, קבלו רשימה חלקית של המרכיבים בסדרת הכריכים של רחל: ארטישוק א-לה רומנה, לימון כבוש, כרישה, פרי הדר, אבוקדו, ביצה, צנונית, גבינה כחולה,  עגבניות מיובשות, סלמון מעושן, סלק צלוי.

רחל בשדרה, שדרות בן מימון 13, ירושלים

 

סנדוויץ רחל תכיני לי, רחל בשדרה (צילום: ריטה גולדשטיין)
סנדוויץ' רחל תכיני לי, רחל בשדרה | צילום: ריטה גולדשטיין

חומוס, אסתר ויהונתן  (38 שקלים)

שאלת מהו החומוס הטוב ביותר כבר החריבה לא מעט חברויות ותשובה וודאית אחת עדין אין. אבל מנת החומוס של יהונתן היא מנה מעולה ללא כל ספק שקל יהיה להגיע להסכמות בנוגע אליה. חומוס טרי, מרקם חלק וקטיפתי, קליל וחמים. בתוספת ירקות חיים חתוכים גס וסחוג. זאת מנה ששווה להגיע אליה גם מרחוק.

אסתר ויהונתן. כיכר אברהם שדה. צפת, העיר העתיקה. 053-2522702

 

חומוס אסתר ויהונתן (צילום: ריטה גולדשטיין)
חומוס, אסתר ויהונתן | צילום: ריטה גולדשטיין