יש אנשים כאלה, ואנחנו מכירים כמה באופן אישי, שרק מחכים לארוחות חג, שאוהבים לבשל ולארח, וכמה שיותר – יותר טוב. ויש גם את כל השאר, שעבורם האירוע מתקשר אוטומטית לשעות של עבודה קשה, לכלוך, קניות ולחץ. את אלה באנו להרגיע, ולהציע בקול גדול את האפשרות הפשוטה: לקנות אוכל מוכן. פעם היה מדובר בפתרון לא מדהים עבור כאלה שבאמת-באמת לא יודעים לבשל, אבל היום לכל שף יש מעדנייה שמציעה מנות שוות ביותר, מותאמות לארוחת החג ולפעמים אפילו במשלוח עד הבית.
>> ולחרוצים: כל המתכונים לראש השנה
המגוון עצום, ואנחנו כרגיל כאן כדי לעשות לכם סדר. לכם רק נשאר להחליט מי עושה כלים:
באלאדי שיק
במסעדה התל-אביבית החדשה של ארז קומרובסקי וחנן עזרן תוכלו להזמין את המאכלים של סבתא של ארז כמו גם מאכלים מהבית המרוקאי של חנן. תפריט החג כולל קערת ראש שנה מסורתית עם חזרת, מטבוחה, גפילטע פיש וגזר מרוקאי (90 שקלים); מרק עוף וקרפלך (עם תפוח אדמה או בשר), מרק עדשים כתומות ומרק ירקות צמחוני לקוסקוס; בגזרת הסלטים יש סלט חסות עם אנדיב, סלט ביצים, כבד קצוץ, קציצות זוקיני, קרם סקורדליה יווני, סלט שומר ורימונים וטייק-אוף של קומרובסקי על הוולדורף של אמא; העיקריות מגיעות ברובן בתוך סירים גדולים, המיועדים לחמישה, שמונה או עשרה סועדים כמו סיר אוסובוקו טלה (300-600 שקלים), סיר עוף שלם ממולא באורז יסמין או בקיילע של בשר עם לוביה; ויש גם נתח סלמון ענקי עם דלעת ברוטב פלפל צ'יפוטלה ודבש (400 שקלים); קציצות דגים ברוטב חריף; צוואר טלה ממולא בפריקי וצנובר עם קאסביה, תפוחי אדמה ראטה ובצלצלים; ועוד מבחר אפשרויות, גם לטבעונים. מה שלא תזמינו, ממליצים להוסיף גם חלת כורכום חגיגית.
איפה מזמינים? כאן
דליקטסן
בדליקטסן מאמינים שמי שטעים לו בראש השנה – יהיה לו טעים כל השנה, וברוח זו המעדנייה מציעה בחגי תשרי 2023 מבחר רחב של מנות שוות. תוכלו לבחור בין מטבח מזרח אירופאי מסורתי, עם כל החשודים המיידיים כמו מרק עוף צח, קרפלך, גפילטע פיש, כבד קצוץ, חזרת וצלי בקר, לבין ארוחת ראש השנה ים תיכונית כולל מנות מיוחדות בהשפעת המטבח הפרסי, ובגזרה זו תמצאו מלפוף - כרוב בלאדי ממולא בפרגית קצוצה, כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלרי, לימונים כבושים וקצת אורז (98 שקלים ל-12 יחידות), שוק טלה צלוי ואורז ''בחש'' עם פיסטוקים קלויים ומלא ירוקים. יש גם ארוחת ראש השנה לפודיז, עם מנות קצת פחות שגרתיות כמו קרפ צרפתי מלוח במילוי פטריות או רוסט עוף משוח ברימונים, ממולא באורז עגול, פיסטוקים, מנגולד, שמיר ונענע יבשה (326 שקלים ל-6 סועדים). גם לקינוחי חג דאגו פה, ואפשר להזמין עוגת ריז'יק, עוגת דבש ולבנדר, פאי תפוחים של הקופי בר ועוד.
איפה מזמינים? באתר של דליקטסן
קוקו רוטיסרי
אילן ניב, הבעלים והשף של מסעדת קוקו רוטיסרי, מציע לכבוד החג בשרים ועופות מעושנים, ירקות צלויים, תוספות חמות, סלטים ומרקים, ואם אתם תושבי גוש דן - תוכלו לקבל את כל זה במשלוח עד הבית. בתפריט בשרים כמו ספריבס טלה מעושן (225 שקלים ליחידה) ופיקניה עגל מעושנת (300 שקלים לק"ג), עוף מעושן בגלייז ברביקיו (125 שקלים ליחידה), עוף רוטיסרי שלם (98 שקלים ליחידה) ועוף ממולא אורז מלא ופירות יבשים (155 שקלים ליחידה). תוכלו להזמין כאן גם כופתאות גונדי עוף ועגל ברוטב לימוני עם גרגרי חומוס (150 שקלים לק"ג), מרק חרירה (150 שקלים ל-2 ליטר) וסלטים כמו למשל ספייסי קולסלאו (21-34 שקלים לחצי ליטר).
פושקיז
המטבח של לימור לבון עונתי, מקומי והכי פארם-טו-טייבל ישראלי אמיתי: היא מלקטת את חומרי הגלם מהחקלאים, המגדלים והיצרנים הכי מיוחדים (חלק מהדברים גדלים בגינה שלה ממש) ומאחורי כל מנה שהיא מייצרת יש סיפור. בתפריט סמבוסק עולש וג'יבנה (60 שקלים ל-6 יחידות), לחם בשר מקמח כוסמין אורגני מלא ממולא בעולש בר (80 שקלים), קציצות קייל ובטטה אפויות (60 שקלים ל-8 יחידות) ויש גם מלפוף מכרוב בלאדי ומגוון סלטים מעניינים. בגזרת העיקריות יש בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול ברוטב רימונים (80 שקלים ל-12 יחידות), עוגת עלי גפן מטורפת במילוי אורז, עשבי תיבול, שקדים וחמוצים (60-120 שקלים), חריימה בורי מדגי כנרת (120 שקלים) ומרק עוף ביתי אמיתי עם קרפלך ממולאים בבשר צלוי ובצל מקורמל. אפשר לצרף להזמנה גם מיני מרקחות ודברים מיוחדים כמו שום קונפי, חזרת על פי מתכון עתיק של סבתא אולגה, צזיקי ריג'לה (35 שקלים), ממרח לימון כבוש (28 שקלים), מלפפונים כבושים על פי מתכון ביתי, קונפי עגבניות שרי לחות וג'ינג'ר מיובש בסוכר קוקוס. האיסוף מכפר יונה, משלוחים לאזור השרון.
פרטים בוואטסאפ: 050-2946192
חדרוכל
חדרוכל היא מעדנייה סופר שווה וטעימה שפועלת פעמיים בשבוע ולפני החגים בחדר האוכל של קיבוץ גבעת חיים איחוד. תוכלו לקנות כאן מגוון מוצרי מזווה, יינות של יקבי בוטיק ועל הדרך גם להתפנק על סנדוויץ' מושקע וקפה איכותי. לקראת ראש השנה המקום יהיה פתוח ב-13-14.9 בשעות 10:00-17:00 וב-15.9 בשעות 8:00-14:00, עם ראשונות כמו סלט תפוח אדמה עם איולי פטרוזיליה; גפילטע; מרק עוף (30 שקלים לחצי ליטר); וקניידלך (12 שקלים ל-3 יחידות). למנה עיקרית יהיו קציצות עוף ברוטב ירוק ושום קונפי (12 שקלים ל-100 גרם); פסטיה עוף עם בצל מקורמל (65 שקלים למנה זוגית); עלי גפן ברוטב רימונים; בורקס בשר משפחתי (85 שקלים); וצלי בקר ברוטב מנגולד (18 שקלים ל-100 גרם). בגזרת התוספות יהיו טארט טאטן ירקות אנטיפסטי (65 שקלים למנה זוגית); מקלובה כרובית; ריזוטו פריקי; פלוב כוסמת; ועוד.
כתובת: גבעת חיים איחוד
מסעדת הניצחון
חני הייניק פתחה מחדש את מסעדת הניצחון של הוריה - אבל בסגנון הייחודי שלה. לרגל החג היא מציעה את הקלאסיקות של המטבח הרומני עליו גדלה, עם מנות כמו גפילטע פיש (125 שקלים ל-6 יחידות), סלט דה בף – סלט תפוחי אדמה רומני (55 שקלים ל-500 גרם), קרפלך תפוחי אדמה (38 שקלים ל-10 יחידות), מרק צ'ורבה דה פרישוארה (49 שקלים לליטר), סלט חציל רומני (30 שקלים ל-250 גרם) וכמובן - הקבב הרומני המפורסם (125 שקלים ל-12 יחידות). בנוסף יש גם איקרה, כבד קצוץ, רגל קרושה, פלפל בחומץ, מלפפונים חמוצים וכרוב ממולא.
מרינדו ושף רן שמואלי
לקראת ראש השנה רשת הקצביות מרינדו חברה לשף רן שמואלי, והתוצאה היא מנות בשר המבוססות על נתחים במשקלים מיוחדים (כשני קילו לאחד), שמגיעות עם שליח עד הבית, ארוזות בוואקום ומוכנות לפריסה בשולחן החג: אסאדו דבש ותבליני סתיו (109 שקלים לק"ג), קדירת טלה בשורשים וסילאן (139 שקלים לק"ג) וסינטה כרוכה בתערובת תבלינים – נתח מפואר המגיע כרוך עם חבל באופן מקצועי (199 שקלים לק"ג).
איפה מזמינים? בטלפון 050-3993810 | באתר מרינדו | בוולט | בסניפי מרינדו ברחבי הארץ
דלימארק
לכל עיר מעדניית שף משלה ודלימארק היא מעדניית השף של ראשון לציון. כאן האחים עדי ואורן בלכר ואביהם מארק מציעים תפריט חגיגי עם מנות כמו ספריבס טלה וירקות שורש בבישול ארוך (20.9 שקלים ל-100 גרם), בשר ראש ברוטב פיקנטי ועשבי תיבול (14.9 שקלים ל-100 גרם), כתף כבש וירקות שורש צלויים ( 24.9 שקלים ל-100 גרם), עוף שלם ממולא באורז ופירות יבשים (109 שקלים ליחידה), פרגית ממולאת בבשר, אורז ועשבי תיבול (14.5 שקלים ל-100 גרם), סלמון עטוף בקדאיף ברוטב הדרים (20.9 שקלים ל-100 גרם) ומבחר תוספות וסלטים. אפשר להזמין ארוחת חג מלאה ל-10 סועדים וגם להוסיף עוגות דבש וכלים יפים ממרוקו אם אתם מתארחים ומתחשק לכם לבוא עם מתנה.
קיטון
אם אתם בעניין של חג נוסטלגי בקיטון יספקו לכם אוכל יהודי עשוי מצוין, כמו של פעם. בתפריט קלאסיקות של המטבח האשכנזי כמו מטיאס (82 שקלים לחצי קילו), שמאלץ (38 שקלים ל-200 גרם), רגל קרושה (99 שקלים ל-4 מנות), ורניקס (60 שקלים ל-10 יחידות) ומרק העוף המפורסם של קיטון (32 שקלים לחצי ליטר מרק צח, 45 למרק עם אטריות, ירקות ועוף). יש כמובן גם חזרת אדומה, גפילטע פיש, כרוב ממולא, לשון עגל וצימעס.
דיזנגוף 145, תל אביב | הזמנות טלפוניות 03-5233679 או באתר
tavi
המעדנייה הניידת החדשה מספקת לאזורי פריפריה רבים את המוצרים של יצרני הבוטיק הכי נחשקים בארץ. לראש השנה מציעים ב-tavi מבחר קינוחי חג מעולים של גרקו כמו גלידת דבש פולן דבורים (58 שקלים) ופאי דבש ופולן דבורים עם שמנת יוונית ובצק פריך (128 שקלים). תוכלו להזמין כאן גם גלידת יוגורט דבש של סטודיו ג'לאטו (39 שקלים), פאי תפוחים של עמית ברקת פטיסרי (175 שקלים), גלידת טחינה ועוגת דבש של אייסלון (165 שקלים למארז משפחתי) וגלידת יוגורט טריה עם ריבת תפוחים של שלא תמצאו בשום מקום אחר (165 שקלים למארז משפחתי). לרגל ההשקה כל קטגוריית החג ב-10% הנחה.
איפה מזמינים? באפליקציית tavi
האפיסרי – ראש השנה על פי השף אביב משה
גם לשף אביב משה יש מעדניה כשרה ויפה ובה תוכלו להזמין לארוחת החג שלכם כבד קצוץ, גפילטע פיש, קיגל אטריות (49 שקלים), ממולאים שווים, קציצות דגים ברוטב חריימה (18 שקלים ל-100 גרם), מנות עיקריות כמו שוק טלה (379 שקלים) או תבשיל בשר ראש (27 שקלים ל-100 גרם) ומבחר תוספות.
איפה מזמינים? כאן
טנא
טנא היא מעדנייה מעולה מבית היוצר של הקייטרינג טעם וצבע. השף גילי גווילי מציע תפריט ענק עם מנות מקוריות כמו פסטליקוס במילוי בשר וחצילים (165 שקלים), סלט פורל מעושן (31 שקלים), סיר מקלובה ועוף שלם ללא עצמות (285 שקלים), שורט ריבס על העצם (270 שקלים) ושוק טלה בתנור (490 שקלים).
גשר העץ 3, אזור תעשיה עמק חפר | סשה ארגוב 23, רעננה | הזמנות באתר
ריסטרט
ריסטרט היא המעדנייה של צמד השפים אביחי פחימה ועידן רקיר, ולכבוד החג הם מציעים תפריט מיוחד עם מנות לא שגרתיות שיוסיפו לארוחת החג שלכם טאצ' של מסעדה, כמו קרפצ'יו דג עם פופקורן כוסמת וגספצ'ו תפוח (48 שקלים ל-350 גרם), קונפי ארטישוק ירושלמי עם ציפס ארטישוק ירושלמי וקרם שקדים (45 שקלים), טאבולה כרובית ורימונים (48 שקלים ל-450 גרם), חריימה (90 שקלים למנה זוגית) או קציצות דג ברוטב חמאה, זוקיני, תרד, מנגולד, סלרי ולימון כבוש (87 שקלים ל-6 יחידות). בגזרת התוספות תמצאו אורז טנזייה, קונפי תפוחי אדמה, באבא גאנוש, פריקי עם ירקות שורש ועוד (42-55 שקלים לחצי ליטר).
גרקו דלי
בגרקו דלי חוגגים בסגנון יווני ולצד האוכל תמצאו גם מארזי מתנה וחג למתארחים, כלים מהמטבח היווני ועוד. בתפריט לחם פטה, אוזו ועגבניות עם דבש ותה הרים יווני (68 שקלים לתבנית 24 ס"מ), סלט עלי סלק עם סלק צלוי, רוטב רימונים ואגוזים (54 שקלים לחצי ליטר), מוס פורל מעושן עם תפוחי אדמה צלויים ושום קונפי (38 שקלים ל-250 מ"ל), מרק חג יווני של עוף ובצלים מקורמלים, תפוחי אדמה וכיסוני כבד קצוץ (88 שקלים לליטר), תבשיל יווני חגיגי של לחי עגל, מנגולד, פסולדה וסומק טרי (88 שקלים), חציל ממולא בבשר טלה ועוד. בגזרת הקינוחים יש לא פחות מעשר אפשרויות מעניינות שמשלבות אלמנטים מהמטבח היווני עם תפוחים, רימונים ודבש.
את ההזמנה יש לבצע לפחות 3 ימים מראש.
איפה מזמינים? כאן
רביבה וסיליה
חוץ מאוכל מוכן מציעים ברביבה וסיליה גם מארזי חג ומגשי אירוח מיוחדים. בגזרת האוכל המוכן תוכלו להזמין מנות ראשונות, סלטים ומאפים חגיגיים כמו מאפה בצק עלים עם תרד או עם תפו"א (98 שקלים), נתח רוסט חם או אוסובוקו טלה (330 שקלים), קציצות ותוספות. מארזי החג כוללים דבש, יינות וקינוחים של המותג (225-275 שקלים) ומבחר המגשים כולל מגשי כריכים, מאפים, ירקות וגבינות ומגשי קינוחים, ויש גם מגש רוסטביף מיוחד ומגש סלמון חגיגי (120-320 שקלים למגש).
סנדר
השף זמי שרייבר, דור שלישי במסעדה, ממשיך את המסורת וגם השנה יכין אוכל יהודי לחג: כבד קצוץ ולא טחון (מה שמקנה לו מרקם עשיר במיוחד), סלט ביצים עם רמז קל לשמאלץ, ראש דג ממולא (45 שקלים) ולאמיצים - רגל קרושה אמיתית (38 שקלים).
איפה מזמינים? כאן
כפות תמרים
אם אתם בדרך לעשות את החג באילת (או שאתם מאילת ונוסעים מחוץ לעיר) כדאי לכם לעבור בכפות תמרים, שם עורכים מדי שנה יריד אוכל ענק ומרהיב עם יותר מ-150 מנות, כולל סלטים, דגים, עופות, בשרים, מנות חג, תוספות, מנות צמחוניות וטבעוניות, קינוחים, דברי מאפה ואף יינות (160-28 שקלים לקילו). תוכלו להזמין פה למשל כבד קצוץ עם ריבת בצל, חריימה, ירכי עוף ממולאות בבשר ופירות יבשים, תבשיל מח ברוטב מזרחי, בשר ראש וגרגירי חומוס ברוטב פיקנטי, קציצות כבש, פקיילה, סינטה עגל צלויה בחרדל ועשבי תיבול, שוק אווז ברוטב תפוזים, נתח אנטריקוט צלוי משובץ בשום ושזיפים, קוסקוס ביתי ועוד.
סוליקה
מעדניית סוליקה היא הגשמת חלום של השף אבי ביטון, ומה שהתחיל כמחווה למטבח של הסבתא מפרדס כץ הפך לאימפריה בת ארבעה סניפים בתל אביב, הרצליה והוד השרון. בתפריט החג של סוליקה יש תבשילים המבוססים על מתכונים של סבתא סוליקה כמו קובה, לביבות עיג'ה, קציצות פרסה, תבשילי קדירה ועוד. מנות הדגל הן סלט המטבוחה המפורסם (49.5 שקלים לחצי ליטר), לביבות פרסה (76 שקלים ל-6 יחידות), קובה בשר (78 שקלים ל-6 יחידות), שוק אווז קונפי (299 שקלים ל-4 יחידות), כתף טלה (390 שקלים ל-6 מנות) וקציצות דגים מרוקאיות (96 שקלים ל-6 יחידות).
איפה מזמינים? כאן
ריחות וטעמים
בשוק האוכל הענק של לימור אורן ועודד שהרבני מציעים כבר 9 שנים ממאכלי כל העדות. לקראת החגים ההיצע (הענק גם ככה) מתרחב ומציע גם מנות חג מיוחדות במגוון אדיר: מעל 15 סוגי סלטים (69 שקלים לקילו); המון מנות ראשונות; תוספות כמו גיבץ' ופירה בקרם קוקוס; מנות עוף ומנות בשריות כולל קובה, פלפל ממולא, גולאש וצלי; ויש גם דגים; מאפה פילו בשר (59 שקלים); מנות טבעוניות; וקינוחים מיוחדים לראש השנה.
החרש 8, אזור התעשייה נווה מגן, 03-5164465 | גיבורי ישראל 7, נתניה, 09-7447464