השנה הקרובה עומדת להיות מאוד דרמטית עבור השף עומר מילר ובת זוגו בשמונה השנים האחרונות, המעצבת שירן כדר. זאת לא תחזית אסטרולוגית אלא פרשנות מתקבלת על הדעת אם מסתכלים על כל השינויים בחייהם. מילר (39), הילד הרע של הקולינריה העילית הלך והתרחק ממטבח השף והפך לאימפריית המבורגרים עם רשת סוסו אנד סאנס. כדר (34), נכנסה לתחום האופנה ותפתח בעוד פחות משבועיים חנות קונספט ראשונה ברחוב דיזנגוף בתל אביב. ועכשיו תוסיפו להרפתקאות בקריירה גם הריון שמגיע אחרי תקופה ארוכה ומורטת עצבים של טיפולי פוריות שסוף סוף נושאים פרי, יותר נכון שני פירות: זוג תאומים עליהם הם מספרים בהתרגשות ובחשש.
"שנינו אף פעם לא הרגשנו שזה הדבר שאנחנו רוצים לעשות, להיות הורים", אומרת כדר ומילר מיד מחזק, "אנחנו אנשים שלמים, כל אחד בנפרד, וכשנפגשנו הוספנו אחד על השנייה. לא הרגשנו את הדחף ההישרדותי לייצר דור המשך".
שירן: "גם לא היה עלינו לחץ בהתחלה. אבל כשקלטנו שזה פשוט לא קורה, הלכנו לרופא לראות מה הסיבה, ראינו שהכל בסדר וזה עוד יותר הלחיץ אותי. כי אם הכל בסדר, למה זה לא קורה?".
הדאגות והסטרס הובילו אותם לטיפולי הפריה. הם ראו איך החברים שלהם נכנסים לתהליך ויוצאים ממנו אחרי כמה חודשים עם תמונות אולטרסאונד מרגשות, והיו משוכנעים שיעברו מסלול דומה. אלא שהאופטימיות לא הוכיחה את עצמה. שירן עברה שמונה טיפולים שהתפרשו על פני שנתיים שהיו קשות מאוד עבור שניהם."עם כל תשובה שלילית שקיבלנו אמרתי שאני בחיים לא עושה את זה יותר. כל הבטן שלי כחולים והטוסיק שלי מלא סימנים, אני לא מצליחה לתקשר עם העולם, יש לי חצ'קונים, ציצי רגיש וכואב, בטן ענקית נפוחה וקשה. לא נוח לי בגוף, ואחרי הדבר הזה אני עוד מקבלת 'לא'? ואז אני נרגעת רגע ומשחררת את זה. עומר לוקח את זה איתו יותר, לכמה ימים".
עומר: "אני יותר דרמטי, הכשלונות האלה משחקים אצלי תפקיד. זה לראות אותה כל פעם עם דמעות ועצבים ואני נשבר מבפנים. בפעם הראשונה שעשינו החזרה של העוברים, נסענו לצימר בדרום ופשוט התפוצצנו שם אחד על השנייה ועזבנו בלילה, מאילת, ידענו שזה ייכשל. הכל היה לא כיף והרגשנו שאנחנו חיים חיים של מישהו אחר. נכנסנו לדבר הזה כשכל החברים שלנו גם התחילו טיפולים וכולם הצליחו בפעם הראשונה, ועוד אצל ד"ר אלדר, הרופא שאנחנו שלחנו אותם אליו, אז מה אנחנו עושים לא בסדר? אני האחרון שפונה לדברים רוחניים אבל התחלתי לחשוב אולי עשיתי משהו, אולי זאת קארמה. לך תדע. נסענו למכשפה בירושלים, חתול שם דיבר איתי, את לא מבינה מה היה שם".
אמור שנית.
שירן: "זה היה לפני שנה. היא מכשפה מדהימה והיא גם נראית כמו מכשפה, עם ציפורניים ארוכות ותוספות שיער והכל".
עומר: "הייתה לה שם קערת ממתקים ובלב אני שואל את עצמי אם מותר או אסור לאכול מהם. ואז היא יוצאת מהחדר ואומרת 'מותר לך לאכול את הממתקים', ובכלל ולא דיברתי".
שירן: "היא אמרה שזה לא יקרה בניסיון הראשון השני או השלישי אלא באזור החמישי שישי, והיא אמרה לי פחות או יותר את הזמן שזה יקרה".
הניסיונות להרות היוו את המבחן הרציני הראשון שלהם. הפעם הראשונה שהיו צריכים באמת להקריב אחד עבור השנייה, להיות רגישים לשינויים בקול, בהבעה. להתמודד יחד עם מפלצת הציפיות. "לי נפשית היה יותר קשה משירן כי לא רציתי ששירן תתאכזב. זאת פעם ראשונה בחיים שחשתי אכזבה בשבילה. חוץ מזה הטיפולים האלה בעיני מחזקים יותר מכל טיפול זוגי או כל דבר אחר. לפחות אצלנו זה עבד ככה. כי תחשבי שבמשך שנתיים בכל ערב בעשר בלילה במקום להיות שיכור איפשהו אתה צריך לבוא הביתה ולעשות זריקה. לא הסכמנו ללכת לאחיות, כל יום הייתי מזריק לה. גם זריקות חודרות שריר שצריך לפי הרופא לעשות אצל אחות. הלכתי ללמוד איך לעשות ועשיתי את זה לבד".
שירן: "עומר היה שותף מלא ואם הוא היה יכול לעשות במקומי גם את הדברים הפיזיים הוא היה עושה אותם. הוא אפילו מתנהל עם הרופא שלנו ולא אני. אני אומרת לו מה כואב לי או מה קורה לי ועומר מתקשר את זה לרופא. לי יש פחות סבלנות, אני יותר קצרה".
מה שנתיים כאלה עושות לאינטימיות?
מילר צוחק. "כשהרופא שולח לך הודעה לוואטסאפ 'היום בבקשה לעשות סקס' זה הופך לנורא מתוכנת ומאבד את הרומנטיקה והספונטניות וכל הקטע הסקסי בסיפור. מצד שני פיצינו על היעדר הרומנטיקה בסקס ברומנטיקה אחרת, כמו הזמנת כרטיסים לאיזה אי ביוון בתאריך שבו אנחנו אמורים לקבל את התשובות, כך שאם התשובה תהיה שלילית נבכה עם הגלים, ואם היא תהיה חיובית נחגוג. זה אולי קצת חומרי אבל באותם רגעים זה היה פיצוי".
שירן: "הקרבה והאינטימיות שלנו עכשיו היא בשיא שלה. התגברנו על הדברים האחרים כשכל הגוף כואב ורגיש ומפורק".
אשת השף עם בחילה
אחרי שבעה כישלונות הם קיבלו את הבשורה על הכישלון השמיני. טוב, לא בדיוק. "שירן הייתה בסטרס כבר לקבל את התשובה ובאותו יום היא גם בדיוק פתחה חנות פופ-אפ בדיזנגוף", נזכר מילר והיא ממשיכה. "זאת הייתה הפעם הראשונה שאני בדקתי את התוצאה. עומר תמיד בודק. אבל הפעם הרגשתי אחרת. בפעמים הקודמות היו לי תופעות כמו של לפני מחזור, והפעם לא הרגשתי כלום. לא כאב לי כלום, הרגשתי מדהים, מלאת אנרגיה, הייתה לי הרגשה שזה כן. ואז פתחתי את המכתב והיה כתוב שלילי".
עומר: "היא התקשרה אליי וישר התכווצתי. אמרתי שאני בא להיות איתה וביקשתי רק שתשלח לי צילום של כל הטופס". מהר מאוד הוא הבין ששירן הסתכלה על מקרא התוצאות ולא על התוצאות עצמן. "התקשרתי מיד לרופא והוא אמר לי הריון, ברור שהריון".
איך קיבלתם את הבשורה שמדובר בתאומים?
"באולטרסאונד הראשון עומר התחיל להשתולל שם כי הוא תמיד רצה תאומים ואני הייתי עם לסת שמוטה, נטולת הבעה. לא הצלחתי לדבר או לחשוב. לאט לאט התחברתי לרעיון. בכלל, בכל התהליך הזה לא נתתי לעצמי להתמסר עד הסוף. עומר היה הרבה יותר מחובר ואני שמרתי על עצמי בקטע של מנגנון הגנה נפשי. היו לי חששות. גם בעניין הגוף, גם כי זה הריון קשה וגדול יותר וגם כי חשבתי על דברים מפגרים כמו עגלה לתאומים, שאי אפשר אפילו להיכנס איתה לסנטר. אני לא מתמסרת עד הסוף וגם היום אני מודעת לזה שהכל יכול לקרות עוד".
את מפחדת?
משתדלת שלא, בגלל גם שאני מרגישה טוב זה לא מעסיק אותי יותר מדי ואני לא תמיד זוכרת שאני בהריון. בלילות אבל אני מוצפת בזה".
יכול להיות שהניתוק הזה שאת מתארת הוא גם זה שהביא לרצון שלך להתראיין בשלב יחסית מוקדם, כדי להוציא את הבשורה החוצה לכל העולם?
"יש בזה משהו. מי שידעו עד עכשיו זה רק החברים הממש טובים ויש מצב שזה אולי עוזר לי רעיונית ורגשית להתחבר לדבר הזה".
עומר: "מבחינתי הרעיון בלהתראיין מהר מגיע מזה שאנחנו חיים במדינת ילודה והשאלות של כולם עסוקות בזה מאוד. אני מעדיף להיות זה שידבר על זה כי אם לא הייתי מתראיין מישהו היה כבר כותב על זה עוד לפני שהייתי מעלה באינסטגרם. במשך השנים שאנחנו ביחד כבר כתבו ואמרו עלינו כל כך הרבה דברים. אמרו שהתגרשנו, שנפרדנו, אפילו התקשרו פעם מאיזה עיתון רכילות ושאלו למה הרבצת לאשתך?".
שירן: "שלחו לי פעם הודעה על זה שעזבתי את הבית, כשהייתי בכלל במיטה עם עומר".
איך את מרגישה היום?
"האמת שמצוין, לבד מרגעים קטנים בלילות שלא נוח לי פיזית, יש לי כבר קצת בטן שמתחילים לראות".
באופן אבסורדי, האתגר הגדול ביותר של שירן בתקופת הטיפולים וההיריון הוא דווקא בכל מה שקשור לאוכל. "הכל לא טעים לי. אין לי שום חשק לאוכל וזה כמעט שנתיים ככה. וזה הדבר הכי-הכי קשה כי זה משהו שלנו, אנחנו מבשלים בבית, נוסעים המון לחו"ל ואוכלים במסעדות הכי שוות. ועכשיו הכל עושה לי איכס ואני מבאסת את עומר. זה לא כיף".
עומר: "זה השינוי הכי קשה, מבת זוג גרגרנית שתמיד רוצה לאכול הכל היא פתאום לא רוצה כלום. מבחורה שלקחתי אותה לדייט לאכול שווארמה עם עמבה וחריף בכרם התימנים היא רק עוברת שם עכשיו ובא לה למות מזה. הייתי לוקח את זה אישית אבל זה גורף, היא לא רוצה כלום. גם אם אנחנו הולכים למקומות הכי טובים בעולם".
אז מה מכינים לה?
"אתמול למשל הזמנו המבורגרים מכל המקומות בעיר בשביל לבדוק את המתחרים של סוסו. ואז היה לה בא פתאום מקדונלדס, ואיך שהבאתי לה הביתה היא פתחה את החבילה וזרקה לפח. לא רוצה לאכול".
שירן: "אני שותה מים ואוכלת בכוח פירות וירקות. הכי מחכה בעולם שיחזור לי התיאבון".
אז ההשפעות הפיזיות בטח לא מטרידות אותך מאוד?
"זה מאוד מפחיד. במיוחד שמדובר בשני עוברים. אבל אני אעשה מה שצריך אחר כך כדי לחזור ולהרגיש שוב בנוח. אני לא רוצה להיות שמנה ומכוערת, זה חשוב לי. אנסה לשמור לא לעלות על משקל בהגזמה".
"המבקרים שלי צודקים. אני ויתרתי"
מערכת היחסים בין מילר לכדר משכה תשומת לב מהרגע הראשון. שניהם בעלי נראות דומיננטית, מקושטים בעשרות קעקועים וכיאה לרוח התקופה - מתחזקים חשבונות אינסטגרם משולחי רסן עם מאות אלפי עוקבים. מילר משתף שם בדעותיו וחושף פרטים אישיים כמו דיכאונות וחשקים. וכדר מתבטאת באופן ויזואלי יותר, בין היתר עם תמונות שגוררות לא מעט ביקורת. "זה קשור לשינוי שאני עברתי בשנים האחרונות, התחלתי להתחבר ולאהוב את הגוף שלי. אני מרגישה עם זה מאוד בנוח. לרוב אני מקבלת פרגונים ומדי פעם תבוא מישהי ותכתוב לי 'תצטנעי את נשואה'. רק נשים כותבות דברים כאלה. אצלי לפחות. ועומר אגב מצלם אותי את רוב התמונות".
עומר: "אנחנו בעידן כזה שכל מי שמרגיש בנוח עם הגוף שלו, גם אם הוא לא מושלם לפי ההגדרות, שיצטלם איך שבא לו. אם שירן רוצה לחשוף את התחת שלה באינסטגרם וזה מפריע למישהו אז הבעיה היא אצלו. השמרנות הזאת לא קיימת בדי.אנ.איי שלי ובאישיות שלי ולא בשלה. שכל אחד יחשוף מה שהוא רוצה".
גם מילר חושף ברשת, והרבה מאוד. הוא לא היסס אף פעם לפרסם בגלוי את מה שהוא חושב, גם כשיצא נגד מבקרי אוכל ששחטו אותו בביקורות שכתבו על מסעדת חוף הים שלו "קאליפסו", וגם כשביקרו אותו על המחירים שגבה על פלטת הפירות במקום. "הרגשתי שהביקורת כלפי בקאליפסו הייתה אישית ולא הוגנת, והיה עליי עליהום בנוגע לפלטת הפירות בקאליפסו שהייתה פלטה במאה ותשעים שקלים לארבעה אנשים. תעשו את החשבון. יש משהו בשם עומר מילר שמעורר אנטגוניזם הרבה פעמים. פעם הייתי שף אהוב על התקשורת, היום אני לא. יש משהו בהצלחה שגורם לאנשים לפתוח עליך עיניים".
ואיך אתה מגיב היום למבקרים שאומרים שזנחת את מטבחי מסעדות היוקרה בשביל להפוך המבורגרים בסוסו ולהרוויח כסף?
"זאת האמת. הם לא מבקרים אותי הם צודקים. אני ויתרתי. ויתרתי על חלום של מסעדת שף כי המציאות פה לא מאפשרת לי להמשיך להילחם. אבל בניגוד למבקרים שלי, יש לי את היכולות להתעסק באוכל, להרוויח כסף וגם להיות מאושר בסוף היום. לנהל מערכת יחסים זוגית טובה, ליהנות ולבלות, ולהחזיק מסעדות בשני חופים בתל אביב, פיצרייה ברוטשילד, רשת המבורגרים עם 12 סניפים שנפתחו בשנתיים והיד עוד נטויה כי יש עוד תכניות עם קונספטים כמו פסטה ומתוקים. וכמובן אני מקווה שאצליח להפוך את סוסו להמבורגר שכל ילד מקריית שמונה ועד אילת יוכל לקנות. מי שבז לי שיבושם לו".
במקביל, בימים אלה מילר עובד על תכנית בישול חדשה שתשודר ברצועת הבוקר בקשת 12, ומתכנן לפתוח בלוג אישי חדש שבו יכתוב ויפרסם מתכונים. "אני מרגיש שהאינסטגרם קצת מיצה את עצמו וזה משעמם לי. בא לי משהו שהוא באמת שלי, כמו יומן אישי. וזה יקרה עם הבלוג שיעלה בספטמבר. אני רוצה להתעסק בעסקים ובאוכל ולא במה שהיה פעם או מבקרי אוכל. כבר אין לי כוחות לזה. בגיל ארבעים אתה אומר לעצמך, מה יוצא לי מזה? התעייפתי ממלחמות".
איך כל התוכניות האלה ישתלבו עם הורות טרייה?
עומר: "זה אולי משפט לא פופולרי אבל הם מצטרפים לחיים שלנו לא אנחנו לשלהם, הם צריכים להשתלב. אנחנו נדאג לפרנס, להאכיל, לקחת לטיולים ולחנך אבל אנחנו לא אמורים להפסיק ליהנות ולעבוד. לאבא ואמא היו חיים עוד לפני שהם הגיעו. את יודעת כמה הודעת אני מקבל באינסטגרם מאנשים שכותבים לי נגיד 'אנחנו מתים לבוא לארוחה אצלך אבל מאז הלידה עשרה חודשים לא יצאנו'? אני לא יכול לסבול את זה. אני לא יכול לשאת את המחשבה שבגלל שנולדו לי ילדים שנה אני לא אצא עם שירן לדייט. למה להיות קבור בבית?".
איך אתם מתכננים לגדל את הילדים?
שירן: "כשעברנו דירה לפני חצי שנה בכוונה לקחנו בית מספיק גדול כדי שתהיה לנו את האופציה להביא עזרה. ממש נני. אין לי מושג איזה אמא אני הולכת להיות. אבל הדבר היחיד שמטריד אותי זה חוסר שינה. וגם שאני ארצה לעבוד פחות. אני רוצה לא להפסיק לעבוד עד הרגע שאני אלד ולחזור כמה שיותר מהר. אני לא במחשבה שהכל יימשך כרגיל כשהם יגיעו. אני משקשקת מזה. אבל אני חושבת שאמא לא שמחה בבית זה אסון לכולם. גם לזוגיות, גם כהורה".
עומר: "אני ושירן מאוד מכבדים אחד את השנייה. בחיים לא אגיד לה להפחית את העבודה. אם צריך נביא עזרה חיצונית, ואם צריך יש סבא וסבתא משני הצדדים. אולי זה חלק ממשבר גיל הארבעים שלי אבל קצת בא לי להוריד את הרגל מהגז. זה לא שאני אפסיק לעבוד, אני אמשיך לפתוח עסקים, אבל כן הייתי רוצה להתחיל לעבוד קצת יותר מאוחר בבקרים, וחלק מהסיבה שאני בעסקי מסעדות החוף זה כי יש לי פנטזיה לבוא עם הילדים שלי לים, במקום שילכו לגן מבחינתי".
מי הולך לקום בלילות?
עומר: "אני"
ומי הולך לחתל?
עומר: "ביחד. שנינו לא עשינו את זה לפני כן בחיים".
"בישראל אין לנו תרבות אונליין עד הסוף"
תזמון מעניין בחרה לה שירנקה לפתוח את העסק בתל אביב. היא כבר התבססה כמותג האונליין Shiranka לכלי בית ולייף סטייל, אז למה לה חנות פיזית עכשיו? "לפני שנה חברה אליי קבוצת משקיעים והחלטתי לפתוח קטגוריה נוספת ולהיכנס לאופנה. בעצם מדובר בפריטים שאני אוצרת ועושה להם קניינות. אנחנו נוסעים לאיטליה, עומר מצטרף אלי לכל הנסיעות ופעם בחודש וחצי בערך אנחנו מביאים סחורה כשכמעט בכל פריט אני נותנת את הטאצ' שלי, מוסיפה רקמה או משנה קצת את הגזרה או תופרת משפט מיוחד בגב של חולצה. בישראל אין לנו תרבות אונליין עד הסוף. אנשים אוהבים להרגיש ולראות את המוצרים, וגם לראות אותי שם ולשבת איתי. חוץ מזה עיצבתי את החנות בצורה מטורפת והיא הולכת להיות ממש אינטראקטיבית. הכל מאוד צילומי והחלל עצמו הוא חוויה".
אחד השותפים של כדר בעסק הוא מילר, שהחליט להיכנס לביזנס של אשתו כמשקיע. "אני לא מעורב בהחלטות קריאטיביות אבל כן עסקיות. שירן לא רואה את העולם כמו שאני רואה אותו. אני רואה חולצה יפה, היא רואה סיפורים ופנטזיה. יותר קל לה להביע את עצמה בצבעים, צורות, ציורים, תמונות. לא הייתי משקיע רק כי זאת שירן. אני מאמין בה ובעסק".
ממי את יותר חוששת, מהמשקיעים האחרים או מלאכזב את הבעל המשקיע?
"מעומר. בגלל שהוא איתי מההתחלה והוא יודע בדיוק איך ומי אני ועכשיו אני נוגעת בתחום שהוא חדש לי. בא לי שזה יצליח, בטח בגלל שהוא כל כך מאמין בי ומפרגן ועוזר לי".
עומר, אתה היום מגדיר את עצמך יותר איש עסקים או יותר טבח?
"אני איש עסקים בנשמה ואני אוהב את זה. למרות שאני איש עסקים די בינוני. אני פשוט טוב בלהקיף את עצמי באנשים שיודעים את העבודה. ברמת הבישול יש שפים שיודעים לעשות אוכל יותר טוב ממני אבל אני בנשמתי יודע שכל החיים אני אתעסק באוכל. הוא מרגש אותי, מעציב אותי ומשמח אותי, ובשנים האחרונות אני יותר שלם עם עצמי".
וכשאתה מסתכל על עומר מלפני עשר שנים במטבח של מסעדות כמו חדר האוכל או שולחן?
"אני לא מזהה אותו בכלל. הוא בן אדם חמוד, אבל עם חלומות אחרים. אני מחבב את עומר של אז אבל אין בינינו הרבה קשר. אני רק משתדל שהערכים ישארו איתי".
צילום: שי פרנקו | איפור: נגה תמיר | שיער: נטלי יקובוב ל"סולו" |