פעם, מזמן מזמן, היינו מכינים סנדוויצ'ים לפני כל נסיעה ארוכה באוטו. אחרי זה הגיעו חנויות נוחות "כמו באמריקה", שסיפקו את כל הפתרונות לאוכל ושתייה בדרכים. באזורים מרוחקים מהמרכז, כמו בדרך לרמת הגולן, היה אפשר למצוא תחנות דלק עם מסעדה מזרחית שהציעה מבול סלטים ושיפודים ולסיום בקלאווה וקפה ערבי, והעצירה בה הייתה חלק מתוכנית הטיול של שבת.

כל זה היה פעם. היום הרבה תחנות דלק הן כבר ממש לא רק תחנות דלק, אלא מוקדים קולינריים שבהם פועלות מסעדות של ממש - מסעדות איטלקיות עם אווירה כמו באיטליה, מסעדות אוכל מהיר מעולות, פיצריות שוות ואפילו מסעדות שף. אז בפעם הבאה לפני שאתם יוצאים לדרך, עשו לעצמכם טובה ובדקו מה נמצא בכיוון שאליו אתם נוסעים. לכו תדעו, אולי תרוויחו ארוחה מעולה שתגנוב לטיול את הפוקוס.

מרכז

עמק בראסרי, כביש 4 בכניסה למשמר השרון

עמק בראסרי, הבראסרי הקלאסי של השף עידו פיינר (לשעבר מול ים וכיום גם השף של רוברטה וינצ'י), הייתה אחת הפתיחות המדוברות של 2022, ובצדק. פיינר עשה את הבלתי אפשרי והפך את הלוקיישן הבעייתי שבו אף מסעדה לא הצליחה לפני כן למסעדת תחנת הדלק הכי מדוברת בישראל. כשנכנסים פנימה מיד שוכחים את המיקום הלא שגרתי למסעדת שף; האווירה היא אווירת בראסרי קלאסי בעיצוב שהוא מצד אחד ביתי ונעים ומצד שני מושקע, עם בר שכיף לאכול עליו ושולחנות ערוכים כמו במסעדות יוקרה. תוכלו להזמין כאן מנות בראסרי קלאסיות כמו סלט רוקט (58 שקלים) ופטה כבד עוף (58 שקלים), מנות אופנתיות כמו ריזוטו ירוקים (68 שקלים) ולברק צלוי בג'וספר (132 שקלים) ומנות אל זמניות כמו ביף בורגיניון (94 שקלים) וספריבס טלה (120 שקלים).

עמק בראסרי. תחנת דלק דור אלון בכניסה לקיבוץ משמר השרון, כביש 4

פטה, עמק בראסרי (צילום: שני הלוי, יחסי ציבור)
פטה, עמק בראסרי | צילום: שני הלוי, יחסי ציבור

פיורי, מתחם יקום

כשנפתחה, אי אז לפני 8 שנים, הייתה פיורי ההבטחה האיטלקית של השף אבי ביטון. היום מדובר במסעדה איטלקית מעולה שהיא חלק מרשת, שבהחלט ייתכן שאתם חולפים על פניה בכל נסיעה בצפון מבלי לדעת על קיומה. היא ממוקמת בלב מתחם ענק שבו אפשר למצוא הכל מהכל, שלמעשה צמח והתפתח סביבה. כמה מסעדות יש כאן, אבל פיורי יש רק אחת.

בחלק הפנימי של המסעדה יש אווירה של טרטוריה משפחתית בסיציליה, עם מוזיקת ניינטיז ובר אלכוהולי איטלקי מובהק. בוויטרינה ממתינות פסטות טריות והמדפים עמוסים ביינות שאפשר לקנות כאן במחירי רצפה. התפריט מציע פיצות, פסטות ומנות איטלקיות קלאסיות נוספות. המלצה שלנו: נסו את סלט הקיסר עם העוף, שהוא מהטובים שטעמנו (54 שקלים + 18 שקלים לתוספת עוף), פפרדלה אמטריצ'יאנה עם רוטב עגבניות, פנצ'טה טלה, בזיליקום, שום, צ'ילי ופקורינו (68 שקלים) או פיצה סיציליאנה עם פלפלים קלויים, חצילים, זיתי קלמטה, פטה ואורגנו (66 שקלים).

פיורי. מתחם יקום תחנת דור אלון, כביש החוף לצפון

מסעדת פיורי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מסעדת פיורי | צילום: לין לוי, mako אוכל

יונס אלדיוואן, פולג

הצירוף "יונס אלדיוואן" נשמע מוכר ומבלבל, כי יש לא מעט מסעדות כאלה בארץ. יונס אלדיוואן שאנחנו הכי אוהבים היא שיפודייה משודרגת - מצד אחד יש בה את ריטואל מבול הסלטים הקטנים (טריים וטעימים מאוד) ומצד שני אווירה של מסעדה אמיתית, לא של חדר אוכל. לא משנה באיזה הרכב תגיעו לכאן ולא משנה כמה מלא יהיה המקום באותו רגע, תוך דקות ספורות ימצאו לכם שולחן וכעבור דקות ספורות נוספות יגיעו אליו פיתות, חומוס, פלאפל, צ'יפס, מג'דרה, קנקן לימונדה ו-13 סלטים, בינהם סלט ג'רג'יר חמצמץ וסלט טאבולה חלומי. גם השיפודים שתזמינו (60-80 שקלים לזוג) יגיעו כהרף עין, ולקינוח קפה ובקלאווה על פי המסורת. לממהרים מציעים את כל הטוב הזה בפיתה, והמתפנקים ימצאו בתפריט מלבד השיפודים גם סטייקים וכבד אווז.

לסיום קבלו טיפ קטן: בחלק האחורי של המסעדה יש מרפסת דק קטנה, אז אם לא בא לכם להצטופף בחלל הכללי, היא יכולה לספק מפלט נעים מאוד.

יונס אלדיוואן. תחנת דלק שחר, פולג, כביש החוף לכיוון דרום

יונס אלדיוואן (צילום: לין לוי, mako אוכל)
יונס אלדיוואן | צילום: לין לוי, mako אוכל

אלה פטיסרי, אזור תעשייה עמק חפר

במרחק נסיעה של חצי דקה מכביש 4, בתחנת דלק סונול, נמצא אלה פטיסרי של הקונדיטורית אלה גורן - בית קפה פסטורלי וקונדיטוריה, עם מרפסת סגורה בחוץ. בחרו לכם מאפה, סלט, קינוח מפונפן או פשטידה ופוקצ'ה עם טופינגס מרשימים - ואתם מסודרים.

אלה פטיסרי. תחנת דלק סונול, אזור תעשייה עמק חפר

אלה פטיסרי עמק חפר (צילום: עידית גרשוני,  יחסי ציבור )
אלה פטיסרי עמק חפר | צילום: עידית גרשוני, יחסי ציבור

הצדף, ראשון לציון

הצדף אומנם התפרסמה כמסעדת דגים ופירות ים, אבל התפריט שלה כולל גם שפע של מנות בשריות. תמצאו בה מבחר סלטים למנת פתיחה (60 שקלים לסועד שלא מזמין מנה עיקרית), מנות ראשונות כמו שיפודי שרימפס ברוטב הדרים (64 שקלים) וסרדינים מרוקאיים ממולאים (65 שקלים), ועיקריות כמו שוק טלה (180 שקלים), פילה רוסיני עם כבד אווז (240 שקלים), מבחר דגים (128-150 שקלים) ומבחר עצום של פירות ים.

שימו לב, עסקיות צהריים מוצעות כאן במהלך השבוע בשעות 12:00-18:00 ובימי שישי ב-12:00-16:00.

הצדף. מאחורי תחנת דלק סונול, יוסף ספיר, 2 ראשון לציון

מסעדת הצדף (צילום: נתי חדד, יחסי ציבור)
מסעדת הצדף | צילום: נתי חדד, יחסי ציבור

ביי דה וויי (Buy the Way)

על פניו ביי דה וויי היא מסעדת דרכים שפועלת בתחנת דלק. בפועל מדובר במוסד אוכל איכותי שפועל כבר 20 שנה ובכניסה אליו יש בייקרי עם ויטרינה שקשה לבחור מתוכה. יש כאן גם מעדנייה, שבה אפשר לקנות גודיז מעולים, מבחר ענק של כריכים מושקעים בטירוף, גלידה ועוגות נהדרות. ואם זה לא מספיק, אפשר גם לשבת במקום ולהזמין מתפריט המסעדה מנות כמו נקניקיות בוואריות (68 שקלים), פפרדלה שרימפס (72 שקלים) וסלט תאילנדי (68 שקלים). יש גם ארוחות בוקר.

ביי דה וויי. צומת רעננה כפר סבא, תחנת דלק סונול לכיוון צפון

ביי דה וויי. בורגר שרימפס (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
ביי דה וויי. בורגר שרימפס | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

פלאפל נתניה

הפלאפלייה הצנועה למראה ממוקמת בכניסה לתחנת דלק סונול וכולם תמיד מחייכים בה. פשוט נעים וכיף לעצור כאן, כי תוך שניות מקבלים פיתה (יש קטנה או גדולה) עם כדורי פלאפל זהובים וחמים. הסלטים סופר טריים, השירות מהיר ואדיב ותחלופת הלקוחות כה גדולה שאין סיכוי שתאכלו משהו שעמד על הדלפק יותר מדקות ספורות. בקיצור, בפעם הבאה שאתם נוסעים על כביש החוף צפונה - אל תפספסו.

פלאפל נתניה. תחנת דלק סונול, מחלף נתניה לכיוון צפון

ג'וזף, מחלף ינאי

קצבייה שפועלת במתחם קניות מעל תחנת דלק של פז, ומגישה גם את אחד הכריכים המפוארים בארץ: שתי פרוסות ענקיות של לחם בריוש רך כמו ענן וביניהן 180 גרם בשר, ירקות ורטבים. יופי של ארוחה.

ג'וזף. קניון m הדרך, כפר ויתקין, כביש החוף צפונה

ג'וזף, קניון M הדרך (צילום: תמיר יהושוע, יחסי ציבור)
ג'וזף, קניון M הדרך | צילום: תמיר יהושוע, יחסי ציבור

איצ'ה קפה ופיצה, חוצות שפיים

בית קפה ופיצרייה מגניבה עם אווירה צעירה במתחם המסחרי של שפיים. יש כאן ויטרינה עם כריכים ומאפי בוקר, ומאחורי הדלפק מכינים פיצה בסגנון נאפוליטני, דקה ואלסטית במרכז ותפוחה ועבה בקצוות. יש תפריט עם פיצות מוכנות (כל הפיצות מגיעות בקוטר 36 ס"מ, קצת יותר קטן ממשפחתית גדולה) וגם אפשרות להוסיף את התוספות הרגילות כמו תירס, זיתים ופטריות (56-72 שקלים לפיצה). המלצה שלנו: לכו על פיצת קממבר עם דבש ובזיליקום, שלבו בארוחה גם סלט קיסר (48 שקלים) ואל תוותרו על הקינוח קלצונה פרסה - בצק פיצה ממולא בנוטלה ומוגש עם גלידת וניל.

איצ'ה. מתחם חוצות שפיים, מעל תחנת דלק דלק

איצ'ה קפה ופיצה (צילום: נעמי עדות, יחסי ציבור)
איצ'ה קפה ופיצה | צילום: נעמי עדות, יחסי ציבור

צפון

בר בשר, צומת הגומא

במתחם המסחרי בצומת הגומא מסתתר בר בשרים של קצבייה ותיקה הנושאת את אותו השם. זה המקום לעצור בו אם אתם בעניין של בשר טוב שעובר צלייה מקצועית. יש בתפריט כריכי בשר מושקעים כמו כריך בריסקט (59 שקלים), וגם קרפצ'ו (67 שקלים), סלט קיסר (56 שקלים) וכנפיים מעושנות. אבל העיקר הוא נתחי הבשר שנמכרים לפי משקל ושלא היו מביישים מסעדת בשר, וגם ההמבורגרים המעולים מנתח בשם צ'ך עם שומן אנטרקוט ושומן אווז.

בר בשר. צומת הגומא, תחנת דור אלון

בר בשר (צילום: דרור ורשבסקי, וולט ישראל, יחסי ציבור)
בר בשר | צילום: דרור ורשבסקי, וולט ישראל, יחסי ציבור

ארמון סהרה, כפר נין

ארמון סהרה של השף נשאת עבאס (אל באבור) מציע מטבח גלילי עם מנות שמעשנים, אופים או מבשלים בבישול ארוך בבורות באדמה (זארב), אופים בטאבון אבן או צולים על מתקן צלייה מיוחד שמסתובב בעזרת טחנת מים. בין המנות במסעדה: מקדוס – חצילונים כבושים במילוי אגוזים ועשבי בר; ריזוטו פריקה; מעשוקה – שיפוד קבב על חומוס; מנסף עם אוסבוקו, צנוברים ויוגורט חם; צוואר טלה; ולקינוח ליאלי ביירות גלילית.

ארמון סהרה. תחנת דלק בכניסה לכפר נין

ארמון סהרה - תפריט חדש (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
ארמון סהרה | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

אל תנור, ריינה

מסעדת אל תנור ממוקמת מחוץ לנצרת, בכניסה לכפר ריינה הסמוך לעיר, בצמוד לתחנת דלק. היום מנהל אותה טארק עבאס, דור שלישי למשפחה שכולם בה עוסקים בתחום המסעדנות. התפריט מושתת על מאכלים ערביים קלאסיים וההתמחות המיוחדת של אל תנור היא מנות כבש ממולאות שמכינים על פי מתכונים מסורתיים. יש בתפריט צלע טלה ממולאת, צוואר ממולא וגם כתף, את כולם אפשר להזמין גם במנות זוגיות אחרי פתיח הסלטים. את הכנאפה שתזמינו לקינוח יכינו לכם עם ההזמנה על גריל מסתובב מיוחד, שהופך את ההכנה להצגה.

אל תנור. תחנת דלק פז בכניסה לריינה

מסעדת אל תנור (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מסעדת אל תנור | צילום: לין לוי, mako אוכל

ביגי פיצי, בנימינה גבעת עדה

גם אם לא כל כך ברור אם מדובר בדיינר עם המבורגרים מעולים או במסעדה איטלקית, ביגי פיצי הוא אחד המקומות המפתיעים באזור בנימינה גבעת עדה והוא ממוקם בתחנת דלק. בין המנות שניסינו ואהבנו: כריך כדורי בשר בפוקצ'ה מהטאבון עם מוצרלה, פרמזן ובזיליקום; פסטת אנילוטי במילוי של ריקוטה ותרד, פטריות, קרם תירס ופרמזן (72 שקלים); כריך אסאדו מפורק מעושן בסגנון ניו אורלינס עם מלפפון חמוץ ובצל (59 שקלים); המבורגר אמריקאי עם קורנביף, בצל מקורמל וגאודה; והמבורגר ירושלמי עם חלת בצל מטוגנת ורוטב צ'דר (69 שקלים).

ביגי פיצי. תחנת דלק פז, צומת ברניצקי, בנימינה גבעת עדה

ביגי פיצי. פיצה פפרוני (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
באגף האיטלקי: פיצה פפרוני | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

חומוסיית הנוף, יאנוח ג'ת

אם אתם באזור כפר ורדים ומחפשים מקום עצירה עם נוף מדהים ואוכל דרוזי ביתי, כדאי מאוד שתכירו את המסעדה של אילנה סעיד שממוקמת בחלק אחורי של תחנת דלק. מומלץ לטעום כאן את החומוס המעולה (22-30 שקלים למנה) ואפשר גם להרכיב ארוחת מטיילים של המון צלחות לא גדולות מלאות בעלי גפן, מג'דרה, עלי כרוב עדינים ממולאים באורז, תבשיל שולבטו, פיתות דרוזיות, לאבנה, סלט ירקות טרי טרי, ויתים שמכינות נשות הכפר וכמובן קישואים ממולאים. כל זה לא יעלה לכם יותר מ-200 שקל וישביע לפחות 4 סועדים.

חומוסיית הנוף. תחנת דלק דלק, יאנוח ג'ת, בווייז: חומוסיית הנוף

חומוסיית הנוף (צילום: לין לוי, mako אוכל)
חומוסיית הנוף | צילום: לין לוי, mako אוכל

ללה, עמק יזרעאל

ללה היא מסעדה איטלקית עם אווירה של בית קפה, שהתפרסמה בזכות הפיצות האובאליות והלא שגרתיות שמוגשות בה. יש כמובן גם פסטות ומנות איטלקיות נוספות, ואפילו ארוחות בוקר (69–129 שקלים), והרבה אווירה כפרית שמשכיחה את תחנת הדלק שבחוץ. הפיצות כאן לא פחות ממעולות, והכי מעניינת היא הפיצה הירוקה עם רוטב שמנת תרד (62 שקלים). חוץ מזה תמצאו בתפריט פוקצ'ות, שרימפס ברוטב חמאה ולימון (47 שקלים), פולנטה (47 שקלים), סלט רוקפור, המבורגר, שניצל וכבדי עוף בשום וקרמל ועוד.

ללה. תחנת דלק סונול, צומת כפר ברוך

פיצה, מסעדת ללה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
פיצה, מסעדת ללה | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

רק חומוס – רק בלילה, קצרין

"רק חומוס", החומוסייה של השף תום קבלו, מתחבאת בתחנת דלק באזור התעשייה של קצרין והחומוס שמוגש בה חמים ובעל מרקם קליל וטעם עדין. מנה עם ריפיל עולה 30 שקלים וארוחה קומפלט עם לימונדה, סלט-פלאפל-צ'יפס, פיתות וחמוצים עולה 45 שקלים. אחת לשבוע, בימי שלישי, יש ספיישל מתחלף ולא שגרתי. בשעות הערב המקום הופך לבר קולינרי ("רק בלילה"), אז מוגשים בו קוקטיילים וקבלו נותן דרור לאהבתו למטבח עם מנות מתוחכמות יותר, ביניהן ניוקי שקדים וצנוברים (77 שקלים) וטונה כבושה עם קמפרי ברוטב הדרים (55 שקלים).

רק חומוס - רק בלילה. תחנת דלק פז, אזור תעשייה קצרין

רק חומוס - רק בלילה (צילום: תום קבלו, יחסי ציבור)
רק חומוס - רק בלילה | צילום: תום קבלו, יחסי ציבור

דרום

מוזה, ערד

מוזה היא המיתולוגיה העירונית של ערד. את המקום פתח ב-1985 אלון סגל יחד עם אחיו, וגולת הכותרת בו היא ההופעות, שעבורן נבנתה חצר אחורית (חפשו את הלוח ברשתות החברתיות). אבל גם אם רק תעצרו כאן לארוחה בדרך כנראה תצאו מופתעים (ושבעים מאוד), כי האוכל מעולה והתפריט ורסטילי מאין כמוהו. יש למשל סיגר כבד עוף (36 שקלים), עראייס (46 שקלים), חזה עוף, שניצל, פרגית ופיש אנד צ'יפס (65–68 שקלים), וגם סינייה כרובית (40 שקלים), פיצות, המבורגרים (54–65 שקלים), פאד תאי, דאל הודי, סלטים וכריכים כמו סלופי ג'ו (65 שקלים).

מוזה. תחנת דלק אלון בכניסה לערד, כביש 31

מוזה, ערד (צילום:  Nahum Oriya Jhirad, יחסי ציבור)
מוזה, ערד | צילום: Nahum Oriya Jhirad, יחסי ציבור

לוצ'נה, אמונים

במקום הכי בלתי צפוי פועלת כבר כמעט עשור מסעדה איטלקית שמגישה דגים, פסטות מעולות ופיצות מבצק מדהים (וגם כריך וקפה בבוקר ועסקיות בין 12:30 ל-15:30 בצהריים). מומלץ להזמין כאן סלט רוקפור (46 שקלים), מרק דגים חריף (52 שקלים) וריזוטו (48 שקלים), ולהמשיך עם פסטה כמו רביולי חצילים מדורה (62 שקלים) או ניוקי ריקוטה, סלק ופרמזן (64 שקלים). אפשר גם ללכת על דגים צרובים או אפויים ולסיים את החגיגה עם אפוגטו, והכל איכותי ביותר.

לוצ'נה. תחנת דלק 7SEVEN, כביש 4 בכניסה לאמונים

מסעדת לוצ'נה (צילום: גל זהבי, יחסי ציבור)
מסעדת לוצ'נה | צילום: גל זהבי, יחסי ציבור

פונדק ורדה, צומת ראם

מסעדת פועלים מיתולוגית, שידועה במנת ה"פופאי" שלה - פיתה עם חביתת ירק ענקית (45 שקלים). היום הדור השני והשלישי של משפחתה של ורדה ממשיכים את דרכה, ואפשר לאכול במסעדה תבשילים ביתיים של כל עדות ישראל, וגם בשרים על האש וסלטים. הכי כדאי לטעום כאן מרק תימני עם בשר (38 שקלים), תבשיל בשר ראש וגרגירי חומוס ואת הקציצות המפורסמות ברוטב עגבניות (53 שקלים).

פונדק ורדה. תחנת דלק פז, צומת ראם

רשתות

יש לא מעט רשתות מזון שמפעילות סניפים בתחנות דלק, ביניהן בורגר סלון, בית הפנקייק, סי קפה שעברו לאחרונה מהפך והיום מגישים תפריט חדש ומלא בהפתעות ופלאפל בריבוע הוותיקה. אנחנו בחרנו להמליץ כאן על שני סניפים של שתי רשתות שאנחנו אוהבים במיוחד, כי בכל פעם שאנחנו עוצרים בהם אנחנו יוצאים מרוצים מאוד.

פלאפל בריבוע, צומת רופין

יש עשרות סניפים של פלאפל בריבוע ברחבי הארץ, אבל סניף צומת רופין יש רק אחד. לא ברור אם זה בזכות האווירה השכונתית או השירות המדהים של ברוך, העובד הוותיק שמכיר את כל מי שאוכל כאן ותמיד נעים הליכות ומחייך, גם אם עומדים מולו 10 אנשים שממתינים למנה. בכל מקרה, לא מדובר בסתם פלאפלייה על הדרך.

המקום מאוד ידידותי לנמנעים מגלוטן, ויש בו מלבד הפלאפל המעולה (25 שקלים) גם סביח מושקע מאוד (25 שקלים), צ'יפס קריספי בצורת # (17 שקלים), קובה אורז מטוגן ממולא בתערובת עדשים טעימה (4 שקלים ליחידה), חומוס במגוון גרסאות ומנת פלאפל מיוחדת עם ביצה קשה, לימון בלאדי ואריסה (28 שקלים). בחוץ יש כמה שולחנות, ואם תרצו לארוז לדרך תקבלו אריזות קרטון ממותגות ושוות ששומרות על המנה היטב.

פלאפל בריבוע. תחנת דלק פז צומת רופין, כביש 4 לכיוון צפון

פלאפל בריבוע, צומת רופין (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פלאפל בריבוע, צומת רופין | צילום: לין לוי, mako אוכל

סי קפה, להבות חביבה

למרות מה שאתם אולי חושבים, לא מדובר ברשת בתי קפה אלא במסעדות של ממש. כאלה שיש בהן תפריט עם ארנצ'יני גבינות (45 שקלים), פיצה פולנטה טובה (62 שקלים) והמבורגרים עסיסיים בתוך לחמניות בריוש. הסניף שבכניסה ללהבות חביבה נעים כמו בית קפה שכונתי, וכשנכנסים פנימה פוגשים אנשים שעובדים עם לפטופים. השירות מאוד מקצועי, וזה פשוט מקום מושלם לעצור בו כדי לנוח מהכבישים. כדאי לטעום כאן טוסט גבינות איטלקי עם בזיליקום, קונפי עגבניות שרי ושום; פיצה ורדה סנט מור; ופסטה בולונז עם רוטב עגבניות וראגו בשר. חוץ מזה יש גם תפריט ילדים ובו ארוחת בוקר מיוחדת לילדים, טוסט, פיצה, פסטה, שניצל וצ'יפס. מחיר הארוחה עם קינוח, הפתעה ושתייה - 42 שקלים.

סי קפה. תחנת דלק דור אלון, בכניסה לקיבוץ להבות חביבה

סי קפה להבות חביבה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
סי קפה להבות חביבה | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור