זוכרים את המגפה ההיא, ששינתה לכולנו את החיים? אז בדיעבד אפשר לומר שהקורונה עשתה גם דבר אחד חיובי: היא גרמה ללא מעט אנשים מוכשרים להמציא את עצמם מחדש, מה שהוביל לפריחה של משלוחי אוכל עצמאיים מהבית. חלק גדול מהמיזמים האלה הפסיקו לפעול עם הפתיחה מחדש של בתי האוכל, אבל הטובים והחזקים ביותר ממשיכים לחיות ולבעוט עד היום, והמלחמה הנוכחית הקפיצה אותם שוב לתודעה. מדובר בגופים קטנים שעדיין לא מוכנים להקים עסק עם שכירות, ארנונה ועובדים, אבל בהחלט מעוניינים להפיץ את הבשורה של האוכל המיוחד שהם מכינים.

מאחורי כל מאכל, תפריט ומיזם שכזה יש סיפור אישי מרתק, ונכון שזה דורש תכנון והזמנה מראש, והמשלוח מגיע רק ביום אחד מסוים בשבוע - אבל הגיוון, האיכות והערך המוסף לחלוטין שווים את זה, במיוחד אם אתם גרים באזור שאין בו וולט, אבל גם אם אתם בלב ליבה של תל אביב. זול זה לא, אבל הידיעה שאף אחד לא גוזר עליכם קופון, וכל שקל הולך למי שעבד בשבילו הכי קשה, לא תסולא בפז.

עכשיו נשאר רק להחליט מה בא לכם יותר - פארם טו טייבל עונתי הום מייד, ארוחת שף עם מנות של מסעדה, ראמן, סושי, אוכל תאילנדי, פיצת שף, פסטה, בורקס מבצק פילו ביתי, בראנץ' מושלם, אוכל הודי או ארגז שמאגד תוצרת מיוחדת של יצרני הדרום. ובעצם, לא באמת צריך לבחור.

צפון

מיקה קוצ'ינה, עמק יזרעאל

מיכל לוי עבדה 8 שנים במסעדות בניו יורק, אוסטרליה ואיטליה, ובין השאר הייתה השפית של מלון ביודינאמי במחוז פוליה. לאחר מכן, בארץ, שימשה במשך כמה שנים כשפית במסעדת בראון בתל אביב. שבועיים לפני פרוץ המלחמה היא חזרה לעמק יזרעאל, שבו גדלה, כדי להגשים חלום ולפתוח מתחם אירוח קולינרי משלה. עכשיו, בזמן שבעלה במילואים והיא לבדה עם שני ילדים קטנטנים, הקימה פרויקט של "מסעדה ליום אחד", במסגרתו היא מכינה אוכל הביתה עם תפריט ממש כמו במסעדה.

התפריט הנהדר של מיכל כולל מארז זוגי לארוחה איטלקית, פטה כבדים עם לחמניות בריוש (61 שקלים), קלמרי במחבת (67 שקלים), סלט עוף עם תפוחי עץ ופרמזן (65 שקלים), לביבות בורגול ומנגולד על ציזיקי (52 שקלים), קציצות דגים, מנות מיוחדות של פסטה וכמובן גם קינוח.

מיקה קוצ'ינה. טייק אוויי בלבד (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
מיקה קוצ'ינה. טייק אוויי בלבד | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
מיקה קוצ'ינה (צילום: מיכל לוי, יחסי ציבור)
מיקה קוצ'ינה | צילום: מיכל לוי, יחסי ציבור

איך זה עובד?

מזמינים באתר עד יום רביעי בבוקר, ומקבלים את ההזמנה (טייק אוויי בלבד) ביום חמישי משעות הצהריים.

להזמנות וכל הפרטים

מיקה קוצ'ינה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
מיקה קוצ'ינה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

אמא הודית (משלוחים גם לאזור המרכז)

אמא הודית הוא מיזם של גל עמרי ואמא שלה, אליזבת כץ, שנולדה בהודו למשפחה של קצין בצבא הבריטי המלכותי, עלתה לארץ והתחתנה עם קיבוצניק כחול עיניים. זה התחיל בסדנאות בישול הודי ובסעודות פרטיות שהשתיים העבירו יחד בבית, ובקורונה העסק התרחב גם למשלוחים. האוכל – ביתי ומנחם, מבוסס על מתכונים עתיקים של אליזבת.

אמא הודית (צילום: גל עמרי, יחסי ציבור)
אמא הודית | צילום: גל עמרי, יחסי ציבור

בתפריט של אמא הודית תמצאו סמוסה, פאני פורי, קארי טיקה (קדירת טיקה ארומטית עם תפוחי אדמה ופלפלים מתוקים קלויים בתנור, יחד עם עגבניות צלויות ותערובת תבלינים ביתית), קארי באטר (קארי קרמי, עשיר וסמיך על בסיס ירקות שורש), סאבג' ראג'מה בגרם מסלה, ואג'י קארי, אלו גובי, דאל, אורז בסמטי ופיתה הודית מיוחדת בהקרי אג'ואן (70 שקלים ל-10 יחידות). התבשילים עולים 80-120 שקלים לליטר, ואפשר לבקש אותם בגרסאות טבעוניות. לקינוח יש לאסי.

איך זה עובד?

משלוחים לאזור עתלית, פרדס חנה, קיסריה וזכרון יעקב, לעמק חפר וגם לאזור המרכז: בקעת אונו, מודיעין, חולון ותל אביב. מזמינים עד רביעי, מקבלים בחמישי. את ההזמנה אפשר לערוך בטופס הזמנות מקוון שמתפרסם בימי ראשון בקבוצת הפייסבוק של השתיים, ואפשר גם לקבל אותו לווטסאפ. מעדיפים טלפון? פנו לגל, 054-2209053.

אמא הודית (צילום: גל עמרי, יחסי ציבור)
אמא הודית | צילום: גל עמרי, יחסי ציבור

הבורקס של קלרה

קלרה סרדס, ילידת העיירה טיריה שבטורקיה, מכינה בורקס (בויוס) טורקי בעבודת יד מסורתית, על פי מתכון שעובר במשפחה במשך דורות. בתקופת הקורונה החלה למכור את הבורקס במושב גבע כרמל ועם הזמן, בעקבות הביקוש, התרחבו אזורי המשלוח. לטובת העניין נרתמה גם הכלה חגית, שלמדה את מלאכת הכנת הבורקס בשיעורים רבים וארוכים.

הבורקס של קלרה (צילום: חגית סרדס, יחסי ציבור)
הבורקס של קלרה | צילום: חגית סרדס, יחסי ציבור

הבורקס של קלרה עשויים מבצק ביתי וממולאים במילוי גבינה, תרד עם גבינה, תפוח אדמה או פיצה. הם נמכרים במגשים של 10 יחידות במחיר 150 שקלים למגש, וכל בורקס נוסף יעלה לכם 15 שקלים. אפשר גם ללכת על האח הקטן של הבורקס, הבורקיטס - מאפה מבצק פריך על בסיס חמאה שמגיע במילוי גבינה או חציל קלוי עם גבינה (120 שקלים למגש של 30 יחידות). יש גם בורקס יום הולדת מיוחד, בצורת הספרות של הגיל, בורקס טבעוני וביצים קשות חומות בבישול ארוך (חמינדוס), ובסופי שבוע ניתן להזמין בטייק אוויי בורקס אישי גדול בתוספת ביצה קשה חומה, זיתים, מלפפון חמוץ וחריף (30 שקלים).  

איך זה עובד?

מזמינים בטלפון 054-4540001 או 054-5820823. משלוחים באזור חוף הכרמל, חיפה וזיכרון יעקב.

הבורקס של קלרה. בורקס מספרים לימי הולדת (צילום: חגית סרדס, יחסי ציבור)
הבורקס של קלרה. בורקס מספרים לימי הולדת | צילום: חגית סרדס, יחסי ציבור

אזור השרון

פושקיז

לימור לבון, עיתונאית אוכל לשעבר, מציעה בפושקיז, שהוקם בתקופת הקורונה, את האוכל הכי פארם טו טייבל ישראלי שיש. היא מלקטת בעצמה חוביזה וצלפים, כובשת זיתים ומלפפונים ומייצרת ממרחים מאפס בתהליכי עבודה ארוכים כמו פעם. את שאר חומרי הגלם – הכל עונתי – היא קונה ישירות מחקלאים, מגדלים ויצרנים קטנים, ומאחורי כל מנה יש סיפור מיוחד. את עלי הגפן, הלימונים וחלק מעשבי התיבול היא מגדלת אצלה בגינה, ואת הסמבוסק הממכר שממולא בחומוס היא מגלגלת במו ידיה אחד אחד (יש עם עולש ויש עם ג'יבנה, 60 שקלים ל-5 יחידות).

התפריט מתעדכן על בסיס שבועי וכולל סלטים, תבשילים ומאפים, וגם כבושים ומשומרים שלא תמצאו באף מעדנייה. בין המנות: ממולאים, קציצות קייל ובטטה אפויות (60 שקלים ל-8 יחידות), מאפה במילוי עולש בר (70 שקלים), טפנד זיתים, סקורדליה הכי טעימה בעולם ומטבוחה ביתית אלוהית (30 שקלים). עוד תוכלו להזמין מלבון ממרח עגבניות מטורף מעגבניות שעוברות תהליך ייבוש מיוחד בתנור והשריה בשמן זית עם שמן קונפי שום, חזרת על פי מתכון עתיק של סבתא אולגה, קונפי שום משום ישראלי טרי וג'ינג'ר מיובש בסוכר קוקוס. הכל מגיע ארוז עם המון סטייל.

איך זה עובד?

שלחו ווטסאפ ל-050-2946192 ולימור תשלח לכם בחזרה את התפריט העדכני עם טופס הזמנה.

מזמינים עד יום רביעי בבוקר ומקבלים ביום שישי. משלוחים באזור השרון.

פושקיז (צילום: לימור לבון, יחסי ציבור)
פושקיז | צילום: לימור לבון, יחסי ציבור

היפני

היפני הוא מיזם של גיא טולדו, שף אוטודידקט שב-1998 נסע לאוסקה שביפן והחל לעבוד בדוכן אוכל מקומי, שם למד בין השאר להכין את ראמן הבקר המפורסם של העיר. כשחזר ארצה עבד במסעדת כפות תמרים, וכשהמסעדות היפניות התחילו לצוץ כפטריות אחרי הגשם חזר לאהבתו הגדולה והיה השף הראשון של ג'פניקה, אחר כך גם השף של קיוטו והשף הראשי של רשת ריבר. בתקופת הקורונה התחיל לייצר בבית סושי מעולה כמו במסעדות הטובות של תל אביב וראמן בקר על בסיס ציר שמבושל 60 שעות על פי המתכון המסורתי מאוסקה.

היפני. סושי (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
היפני. סושי | צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

בתפריט: סלט טקאי (48 שקלים), גיוזה עם מגוון מילואים (48 שקלים), אינארי מיוחדים (52-56 שקלים), ספרינג רולים, ראמן עם בקר או טבעוני (67-82 שקלים) וכמה וריאציות של באן. מבחר הסושי המעולה כולל ניגירי, סשימי ורולים מאוד מיוחדים, כולל רולים לילדים (29-68 שקלים לרול).

איך זה עובד?

שימו לב, לפעמים טולדו מציע רק טייק אוויי ולפעמים גם משלוחים, יש להתעדכן באתר. אזור המשלוחים הוא עמק חפר וקצת מסביב, כולל יישובי אזור השרון הצפוני.

להזמנות

היפני. ראמן (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
היפני. ראמן | צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

באלרמי

שף רמי קונסטנטינובסקי עבד במסעדות איטלקיות – ביניהן מסעדת 3 כוכבי מישלן – במשך 20 שנה. באלרמי הוא המיזם האישי שלו, שהתחיל במושב גאולים שבו הוא גר עם משפחתו. בהתחלה הציע רמי ארוחות שף פרטיות בבקתה, והיום יש לו פוד טראק שמגיע לאירועים פרטיים ומשלוחי אוכל איטלקי באמצע השבוע מהשעה 17:00 באזור שוולט כנראה לא תגיע אליו לעולם: החלק המזרחי של צפון השרון ועמק חפר.

באלרמי (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
באלרמי | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

התפריט כשר וכולל פיצות מבצק שרמי מתפיח במשך 72 שעות, ביניהן פיצות מיוחדות כמו פיצה אסייתית עם רוטב קארי אדום (89 שקלים) או פיצה עם בצל מקורמל, קממבר ובלסמי מצומצם, וגם פסטות טריות וסלטים, ניוקי ורביולי (46-59 שקלים). יש גם כמה דילים מעניינים, ביניהם דיל ארוחה משפחתית של פיצה עם שתי תוספות, מנת פסטה, סלט וקלצונה שוקולד בכ-200 שקלים.

איך זה עובד?

משלוחים לגאולים, ינוב, תנובות, עולש, בארותיים, צורן, פרדסיה, צור משה, בורגתה, חניאל, יד חנה, ניצני עוז, בת חפר וכפר יונה.

להזמנות

באלרמי. רק פיצה (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
באלרמי. רק פיצה | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

תום תום ראמן

משלוחי הראמן של השף תום שמיר פרצו לתודעתנו בגל מיזמי האוכל הסודיים ששטף את תל אביב ב-2021. שמיר, לשעבר טבח במסעדות מסה וקיצ'ן מרקט, השתתף גם בריאליטי בישול ושימש כשף של מלון בוטיק. היום אפשר להזמין ממנו ראמן שנקרא צוקמן, שבו הציר מגיע בנפרד מהאטריות. את כל המרכיבים של המנה תום מכין בעצמו - כולל ביצה מבושלת שש דקות וחצי שעוברת כבישה בתערובת סויה, סאקה, מירין וקומבו.

התפריט מציע יבושי ראמן בסגנון נאגי עם דגים מיובשים (80 שקלים), מיסו ראמן (75 שקלים), טונקוטסו ראמן בסגנון איפודו ושתי גרסאות של צוקמן (75 שקלים).

איך זה עובד?

אפשר לקבל את המשלוח בימי שלישי וחמישי וואזורי המשלוחים הם ת"א והסביבה, אזור השרון, ראשל"צ, רחובות, נתניה ועמק חפר ופעם בחודש מגיעים לחיפה וירושלים. המנות מגיעות קרות וכל מה שתדרשו הוא לחמם אותן. את ההזמנה צריך לעשות כמה ימים לפני ואפשרות להזמין נסגרת 24 שעות לפני האספקה. חפשו אותם באינסטה @tomshamir ותבקשו להצטרף לקבוצת וואטסאפ של הלקוחות. חוץ מזה, באתר של תום תמצאו את התאריכים הקרובים למשלוח, ושם גם אפשר גם לבצע  את ההזמנה.

להזמנות

תום תום ראמן (צילום: גל קלדרון, יחסי ציבור)
תום תום ראמן | צילום: גל קלדרון, יחסי ציבור

שפלה ודרום

התאילנדית

הסיפור של התאילנדית דומה להרבה סיפור אהבה תאי-ישראלים שהביאו לישראל את המטבח הסיאמי האהוב. במקרה זה זהו סיפורה של נעמה, שהגיעה לארץ אחרי שחיה שנים בתאילנד עם בן זוגה הישראלי, התגיירה והתחילה לבשל בביתה שבמושב בני ראם מטעמים מבית אמא בגרסה כשרה. זה התחיל כמשלוחים בקורונה והפך למסעדה ביתית שגם מארחת לארוחות, אבל המשלוחים והטייק אוויי ממשיכים.

מה בתפריט? נקניקייה תאילנדית בייצור עצמי (45 שקלים), קציצות דגים טוד מאן פְלָה (45 שקלים), סלט פפאיה, סלט לאפ גאיה וסלט אטריות שעועית (40-50 שקלים), מרק טום יאם ומרק קארי גאנג קיו וואן. יש כמובן גם מנות ווק, ביניהן מרק קווייטיאו (50-65 שקלים), וגם מנות אורז ובננה לוטי או סטיקי רייס עם מנגו לקינוח (35 שקלים).

איך זה עובד?

משלוחים באזור השפלה והדרום. להזמנות

התאילנדית (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
התאילנדית | צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

ארוחות קטנות (קדרון, משלוחים גם לאזורים נוספים)

ארוחות קטנות הוא מיזם אישי של דורון זאוברמן, בוגרת מכללת השף שמבשלת באופן מקצועי כבר 15 שנה. זה התחיל בתור קייטרינג בוטיק לאירועים קטנים, והיום מדובר באתר שבו אפשר להזמין מארזי אוכל מטורפים לכל מטרה: ארוחת בוקר סופר מושקעת או תפריט שלם לארוחה משפחתית או לאירוח בבית, ויש גם מארז פיקניק שאפשר לאסוף בדרך. הכל נאפה ומתבשל הכי קרוב למועד האספקה, ואפשר לבחור ממארזים מובנים או להרכיב מארז לבד. רוצים לאכול מחוץ לבית? אל חשש, האוכל מגיע ארוז יפה עם כלי הגשה וסכו"ם.

איך זה עובד?

יש איסוף עצמי מקדרון, ומשלוחים בעלויות משתנות לאזור השפלה והשרון. רוצים לדעת אם אפשר לשלוח אליכם? דברו עם דורון, 050-5200639

לינק להזמנות

ארוחות קטנות (צילום: ענת פנחס, יחסי ציבור)
ארוחות קטנות | צילום: ענת פנחס, יחסי ציבור

ארגז מהכפר

לא יכולנו לסיים את הרשימה בלי לציין ארגז אחד מיוחד, שמביא לקדמת הבמה את המוצרים היוניקיים ביותר של יצרני עוטף עזה. בתקופת הקורונה התחילה מגפת הארגזים, הקופסאות, הסלים והמארזים שסופקו במשלוח לכל דורש, ועד היום יש כמה מיזמים שעושים את זה יפה. ארגז מהכפר הוא מיזם חדש יחסית, שמביא אליכם הביתה את הסיפור של הדרום. הארגזים מכילים תוצרת מקומית דרומית של היצרנים והמגדלים שהכי זקוקים כעת לתמיכה שלנו, והם משקפים את אהבת האדמה, העונתיות והשורשיות של היצרנים. הכול טרי, ריחני וססגוני ביותר, וכל קופסה מייצרת תמיכה בעשרה יצרנים ומגדלים מקומיים ומגיעה עד פתח ביתכם (או כמשלוח לאנשים אוהבים). יש מגוון גדול של מארזים, בטווח מחירים שנע בין 180 ל-670 שקלים.

ארגז מהכפר (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
ארגז מהכפר | צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

בין הארגזים: סל חורף (390 שקלים) - סל קלוע בעבודת יד ובו סיידר אגסים ומרווה של המתססה, תמרי מג'הול פרימיום מהבקעה, ריבת תאנים או תפוחים בברנדי, דבש לבנדר או פרחי בר מהנגב, ממרח עגבניות וכמהין, סבון צמחים ארומטי, חליטת צמחים מחממת, נר ארומטי אורגני בכלי זכוכית חומה ועציץ פקעות פורחות בעטיפת יוטה; וזמן דרום קופסה מורחבת (220 שקלים) - קופסת קראפט ובה שמן זית אורגני מבית בד בנגב, דבש אבוקדו או לבנדר, ממרח עגבניות, זיתים או ארטישוק מהשוק של פרנצ'סקה, ריבת תאנים וזוטא או תות ובזיליקום, נר ארומטי אורגני בכלי זכוכית, סבון צמחים ותמרים אורגניים.

להזמנות