ספרד: מדריד

מותר לגעת: מוזיאון החמון
"מוזיאון החמון" היא רשת ספרדית מדליקה עם מספר סניפים גדולים ברחבי העיר. המקומות לא מעוצבים במיוחד ושומרים על אופי אותנטי, כולל רצפה עמוסה בקליפות וניירות. המקומיים מגיעים לכאן כדי לטרוף חמון מכל המינים ובכל הצבעים וכדי ללגום בירה מחבית בכוסות קטנות.
קופצים לביקור: Museo Del Jamon.

Museo del jamon (צילום: Andreas Praefcke)
בבקשה לא לגעת במוצגים. מוזיאון החמון | צילום: Andreas Praefcke
שרימפס בספרדית: לה קאסה דל אבואלו
בבית של הזקן אין מקומות ישיבה; אם נכנסתם לאחד מהסניפים הספורים והקטנטנים, נגזר עליכם לאכול ולשתות בעמידה. זה שווה את זה: מדובר במקום הנכון ביותר ליהנות בו מגמבס, שהוא שרימפס ספרדי אמיתי עם שום, צ'ילי ושמן זית, אותו שולים מתוך קזואלו, כלי חרס מסורתי. 
קופצים לביקור: La Casa Del Abuelo

שרימפס בפיתה בספרדית: לה אידאל
בוקדילו דה קלמארס הוא בגט מסורתי עם קלמארי שאפשר למצוא בקלות בכל מקום במדריד. אנחנו שולחים אתכם לאכול אותו דווקא בכוך בגודל 8 מ"מ עם ויטרינה קטנה ואיש אחד, שעומד ומטגן המון קלמארי. המזנון הפצפון נמצא בפלאזה מאיור, ותושבי מדריד מתעקשים לאכול את בגט הקלמארי הנימוח שלהם דווקא כאן. חשוב מאוד לא לבקש שום תוספות כמו לימון או איולי, כי יסתכלו עליכם עקום.
קופצים לביקור: Bar La Ideal

לונה פארק של אוכל: שוק סן מיגל
לא רחוק מפלאסה מיור נמצא שוק סן מיגל הנודע, שהוא נקודת חובה במדריד. אפשר להסתובב כאן בין הדוכנים שעות: לטעום מדוכן של אוייסטרים, לשתות בדוכן של יינות ספרדיים, לנשנש לנגוסטינים וסי פוד. יש כאן כל מה שרוצים, ממש כמו לונה פארק של אוכל ונהנתנות.
קופצים לביקור: Mercado San Miguel

המקום שבו עדיין מגניב לשתות קאווה: קאווה באחה
משוק סן מיגל יוצא רחוב בשם Cava baja, אליו שווה במיוחד להגיע לעת ערב – בתום השיטוט בשוק. הרחוב הומה בברים מגניבים ובמקומות של פינצ'וס, שהם טאפאס ספרדיים, וכיף להסתובב בו בשעות הלילה לסיבוב ברים.
קופצים לביקור: Cava Baja

ברצלונה

ההבדל בין טאפאס לפינצ'וס: סאגארדי
טאפאס בר בסקי בסגנון סאן סבסטיאן. בכניסה בר, בו אוכלים עם המקומיים פינצ'וס ססגוניים ושותים בעמידה, ובהמשך מסעדה קטנה שצריך להזמין אליה מקום מראש.
קופצים לביקור: Sagardi

מסעדת סגרדי (צילום: אימג'בנק/GettyImages)
אוכלים בעמידה. סגרדי | צילום: אימג'בנק/GettyImages
הטאפאס מספר 1: קאל פפ
באחד המקומות הכי מגניבים בברצלונה תמצאו מבחר של טאפאס קלאסיים, בדיוק כמו שהם צריכים להיות. המקום עצמו נראה כמו גרסה ספרדית לשיפודיה, מה שאומר המון המון פירות ים.
קופצים לביקור: Cal Pep

סמטת השוקולד: רחוב פטריטקסול
פטריטקסול (Petritxol) הוא רחוב המקביל לרמבלה בתוך הרובע הגותי. יש בו בוטיקים רבים של שוקולד, ולכן מומלץ במיוחד להסתובב בו ולחפש קינוח. הכי שווה: לקנח עם מגוון צ'ורוס נהדרים טבולים בשוקולד.
קופצים לביקור: Petritxol

צ'ורוס (צילום: טינקסטוק)
צ'ורוס באמצע הלילה | צילום: טינקסטוק
פירות ים בחומץ: בודגה 1900
מסעדה קטנטנה ושיקית עם אלמנטים של בישול מולקולרי. השף מתמחה בפירות ים כבושים מסורתיים, כמו למשל מולים כבושים או ריזר קלאמס (צדפות תער). המחיר מעל לממוצע, אבל החוויה מיוחדת ושווה.
קופצים לביקור: Bodega 1900

חגיגה במרפאה: לה טאברן דל קליניק
מול בית החולים הפרטי והיוקרתי של העיר יש מקום מגניב שלוקח מנות מסורתיות ונותן להן טוויסט של בישול מודרני בשימוש בטכניקות עיליות. כך, למשל, ניתן לטעום כאן פטטאס ברוואס עם איולי מתחכם ועוד; חובבי הז'אנר ייהנו מאוד.
קופצים לביקור: La Tavern Del Clinic

patatas bravas La Taverna del Clinic‬ (צילום: TripAdvisor)
מסורתי עם טוויסט. La Taverna del Clinic‬ | צילום: TripAdvisor
בסטה שיגידו בחתונה שלך: קיוסקו יוניברסל
בתוך שוק הבוקרייה (boqueria) המפורסם אסור לפספס את הקיוסקו אוניברסל - בסטה גדולה המפוצצת ושוקקת חיים כל היום. יש כאן גריל עצום, עליו מכינים מלא פירות ים מכל הסוגים והמינים, וקהל מקומי שיושב מסביב, שותה המון אלכוהול ומנשנש בכל פעם מנה אחרת.
קופצים לביקור: Kiosko Universal

אנגליה: לונדון

המרק הכי טוב בלונדון: קויה
דלת ליד הברפינה מהפסקה הקודמת, באותו רחוב ממש, יש מקום מעולה נוסף שנקרא קויה. זו מסעדונת קטנה ומגניבה שמגישה את מרק האודון הכי טוב בלונדון. צריך להגיע עם סבלנות, כי יש תור לא קטן בכל רגע נתון.
קופצים לביקור: koya

מולים ויין: ברפינה
טאפאס בר ספרדי שנמצא בלב הסוהו בלונדון ומגיש המון פירות ים טריים. לא לפספס כאן את מנת המורסיג'ה - נקניקיית דם עם ביצת עין שהיא חובה, או את המולים הטריים והנהדרים אותם אוכלים לצד הרבה יין. התפריט העשיר מציע עוד מנות רבות ומיוחדות, כמו שליו שלא ניתן למצוא בארץ. אין צורך להזמין כאן מקום, אבל כדאי להגיע ראשונים ב-12 בצהריים או בחמש בערב.
קופצים לביקור: barrafina

 

Barrafina צילום Hilary Perkins (צילום: mako)
ספרדי בלונדון. Barrafina | צילום: mako
הקנולי הכי טעים: בר איטליה
גם בר איטליה, שהוא בית קפה מושלם לקינוח ואספרסו, ממוקם בסמוך לקויה ולברפינה בסוהו. אל תפספסו את הקנולי כאן – הוא עשוי באופן מדויק עם קרם ריקוטה כמו שצריך, ומדובר באחד הקינוחים הכי טעימים שתאכלו. 
קופצים לביקור: bar Italia

ונציה שיק: פולפו
בהשראת טאפאס בארים בוונציה מציע פולפו, שהוא מקום מגניב, קליל ושיקי, כמה ממנות הדגל של וונציה: לא רק סלט קפרזה אלא גם בקלה מסורתית, ארנצי'יני, ארטישוק יהודי מטוגן עם איולי וכמובן המון אפרול קמפארי שפריץ. המנות קטנות וכיפיות.
קופצים לביקור: Polpo

אסייתית כיפית: יאוצ'ה
יאוצ'ה היא מסוג המקומות שכל מי שמגיע אליו ממליץ עליו לאחר מכן וחוזר לכאן שוב ושוב עם כל ביקור בלונדון. מדובר במסעדה אסייתית כיפית עם אוכל משובח. אל תוותרו על הדים סאמים – תענוג.
קופצים לביקור: Yauatcha

מסעדת Yauatcha (צילום: מתוך האינסטגרם של מסעדת Yauatcha)
לחזור ללונדון שוב בשבילה. Yauatcha | צילום: מתוך האינסטגרם של מסעדת Yauatcha

בראסרי קלאסי: וולסליי
בראסרי שחייבים לבקר בו הוא המקום הזה שברחוב פיקדילי, והוא אחד הטובים בעיר. רצוי להזמין מקום מראש, אבל לא חייבים – פשוט כי מדובר במקום ענק ומפואר. התפריט משתנה ומציע ארוחות בוקר, צהריים וערב, וכולל מנות בראסרי קלאסי לצד שמפניה, כמו למשל בליני עם קוויאר, אגז בנדיקט ועוד.
קופצים לביקור: Wolseley

אפשר גם הביתה: ברינדיסה
טאפאס בר שנמצא בבורו מרקט, שהוא שוק שחייבים להגיע אליו כשמטיילים בלונדון. ברינדיסה נמצאת בכניסה לשוק ומציעה מגוון מסחרר של גבינות, דגים ונקניקים. בפנים השוק תתקלו גם במעדנייה שמוכרת הביתה את כל הדליקטסים של המסעדה.
קופצים לביקור: Brindisa

Brinsida צילום Garry Knight, Flicker (צילום: mako)
מסחררת. Brinsida | צילום: mako

רחוב הווייטנאמיות: מיין טאי
מסעדה ווייטנאמית הממוקמת במזרח לונדון, שהוא החלק המגניב ביותר בעיר, ברחוב עם שפע מסעדות וייטנאמיות. במיין טאי מגישים אוכל מסורתי, אותנטי ומעולה, אבל את השתייה תצטרכו להביא אתכם מבחוץ. היכנסו עם שישיית בירות או עם בקבוק יין, והזמינו אוכל מהמשפחה שמנהלת את המקום.
קופצים לביקור: Mien Tay

הכי טובה באנגליה: דה לדבורי
אחת המסעדות המצליחות בלונדון נמצאת ליד שוק פורטובלו. השף ברט גרהם עושה כאן אוכל צרפתי מודרני, תוך כדי שילוב של תוצרת מקומית (עם דגש על בשר ציד) ואלמנטים מארץ מוצאו (אוסטרליה). למרות שיש למסעדה שני כוכבי מישלן והיא נחשבת להכי טובה באנגליה בשנים האחרונות, עדיין אפשר לאכול פה צהריים בתפריט עסקי שעולה 45 פאונד.
קופצים לביקור: The Ledbury

לאוהבי הכבד: קלאב גסקון
בקלאב גסקון מגישים מטבח מחבל גסקון הצרפתי. השף במקום מתמחה בכבד אווז, ולכן בתפריט מופיעות שמונה מנות המרכיבות כבד אווז בווריאציות שונות. חומר הגלם עצמו מגיע למסעדה מפריז ברכב מדי יום. 
קופצים לביקור: Clubgascon

Club Gascon צילום מתוך הפייסבוק של Club Gascon (צילום: mako)
כבד אווז מפריז. Club Gascon | צילום: mako
המקום לפיש אנד צ'יפס: דה רוק אנד סול פלייס
אם אתם כבר בלונדון, אתם חייבים לטעום פיש אנד צ'יפס, ואם כבר פיש אנד צ'יפס, אז כאן. אין הרבה מקומות של פיש&צ'יפס שמצדיקים את הקיום של המאכל הזה, אבל זה לחלוטין כן; בהתאמה, המקום תמיד עסוק, מה שמבטיח את הטריות והאיכות של המוצר. 
קופצים לביקור: Rock And Sole Plaice

חומרי גלם מעולים: קפה יפן
סושי שכונתי קטן וסודי שיש בו מאסטר סושי שעובד במקום כל ערב כבר 20 שנה, וזה אומר הכול. מגישים כאן סושי יצירתי ומשתמשים בחומרי גלם מעולים. שווה ביקור לכל חובבי האוכל האסיאתי. 
קופצים לביקור: Café Japan

נוף מהפנט: המסעדה בטייט מודרן
המסעדה, ששוכנת בקומה השישית של המוזיאון לאומנות מודרנית, היא אולי לא הפסגה הקולינרית של לונדון - אבל הנוף הנשקף ממנה מהפנט, וזהו מוקד המשיכה החזק ביותר שלה. כולם מגיעים לכאן, אוכלים ושותים ונהנים מתצפית עילית על לונדון. 
קופצים לביקור: Restaurant at Tate Modern

גבינות מדהימות: סולט יארד
לחנות הגבינות סולט יארד יש כמה סניפים ברחבי העיר, ואחד מהן בבורו מרקט. המקומיים קונים פה גבינות מדהימות, וגם לכם שווה לרכוש ולקחת לפיקניק בטבע, למלון או פשוט הביתה.
קופצים לביקור: Salt Yard

Salt yard (צילום: Peter Macdiarmid, GettyImages IL)
Salt yard | צילום: Peter Macdiarmid, GettyImages IL
יותר מחנות ספרים: בוקס פור קוקס
חנות ספרי בישול מדהימה בנוטינג היל שכל חובב אוכל ראוי שיכיר, שהיא כבר הרבה יותר מוסד קולינרי מסתם חנות ספרים. שפים מגיעים לקנות בה ספרי בישול, ולעתים גם להעביר סדנאות והדגמות.
קופצים לביקור: Books For Cooks

איטליה: מילאנו

צמחונית ומרתקת: ג'ויה
ג'ויה היא מסעדה בעלת כוכב מישלן שמתמחה בבישול מולקולארי. עד כאן זה נשמע די סטנדרטי, אבל המפתיע הוא שהיא עושה את זה בהגשת אוכל צמחוני לגמרי, על גבול הטבעונות. כך נוצר אוכל מרתק, יפהפה והכי חשוב - טעים. לא זול בכלל, אך מומלץ מאוד, ולא רק לצמחוניים.
קופצים לביקור: Joia

ירקות העונה Joia (צילום: TripAdvisor)
Joia | צילום: TripAdvisor
איטלקית פשוטה ומהנה: פייפר מון
מסעדה איטלקית לפי הספר: שולחנות צפופים, רעש והמולה כיפיים ומלצרים תזזיתיים שמפזרים צלחות עם מנות ריחניות לכל עבר. האוכל איטלקי קלאסי, מהנה, טעים ופשוט. הפסקת חובה מהשופינג.
קופצים לביקור: Paper Moon

הכל מהכל: נובו
נכון, לא מדובר במסעדה שמגישה פיצות או פסטות ובמילאנו נוטפת השיק לא קשה למצוא מסעדה שהיא אפופת סגנון, אבל נובו היא פשוט הכול ביחד. מקום עם אוכל מעולה (סושי מצוין כיאה לרשת נובו העולמית, ומנות אסיאתיות נוספות מגוונות וטעימות) ואווירה של לראות ולהראות - אל תגיעו לכאן בלבוש קז'ואל, כי לנובו מגיעים המקומיים עם מלא סטייל.
קופצים לביקור: Nobu

Nobu (צילום: Javier Lastras)
Nobu | צילום: Javier Lastras
פירנצה

אוכל ושעשועים: צ'יבראו
בית קפה מדליק במיוחד, בימת קברט, מסעדה יוקרתית וטרטורייה מהנה – כולם יחד מרכיבים את המקום הזה. הטרטורייה היא החלק המומלץ מכולם, למרות שכל החלקים ניזונים ממטבח אחד ולכן מה שלא תבחרו יהיה לכם כיף וטעים. בטרטורייה אי אפשר להזמין מקום, לכן בצהריים מומלץ לעמוד בתור מ-12:45.
קופצים לביקור: Cibreo

נאפולי

נפוליטנית אמיתית: צ'ירו אה מרג'לינה
מי שרוצה לאכול אוכל נפוליטני מצוין הכולל דגים ופירות ים או לטעום פיצה נפוליטנית אמיתית ומדהימה – זה המקום. מסעדת צ'ירו אה מרג'לינה היא מסעדה קלאסית נפוליטנית עם תנור עצים לפיצה, מבחר מנות ראשונות וגולת הכותרת - מנות דגים. מומלץ לא לפספס את מנת הדגל, דג "ספיגולה" שלם מטוגן בציפוי פריך.
קופצים לביקור: Ciro a Mergellina

רומא

עולם הנקניקים: אנטיקה נורצ'ינריה ויולה
כל חובב נקניקים ימצא את עצמו מאושר בחנות הנקניקים הנהדרת בקמפו די פיורי. בינינו, כנראה שכל שף ישראלי שמגיע לאזור מביא איתו לא מעט מהנקניקים האלה לארץ, אז למה שאתם לא תעשו את אותו הדבר?
קופצים לביקור: Antica Norcineria Viola 

Norcineria Viola (צילום: Eric Parker, Flicker)
Norcineria Viola | צילום: Eric Parker, Flicker
פשוטה וטובה: דה סרג'יו
באחת מהסמטאות היוצאות מכיכר קמפו די פיורי נמצאת המסעדה הפשוטה הזאת, שמגישה אוכל רומאי פשוט וטוב. יש כאן מאמא איטלקייה שמנהלת את העניינים שתספר לכם על המנות המיוחדות לאותו היום, וגם מקרר בשר שקוף בכניסה שירמוז לכם על כיוון הארוחה. טעים-טעים, לא יקר ובמיקום הכי מרכזי שיש.
קופצים לביקור: De Sergio

אמלפי

לא מתחכמת: ג'מה
מסעדת ג'מה באמלפי צופה על רחובות העיר היפה. היא אמנם מסעדה מהודרת, אך היא גם מסבירת פנים ויש בה אוכל טעים בלי התחכמויות מיותרות. כיאה למסעדה בעיר ששוכנת על חוף ים, רוב התפריט מבוסס על דגים ופירות ים.
קופצים לביקור: Gemma

De Gemma צילום TripAdvisor (צילום: mako)
De Gemma צילום TripAdvisor | צילום: mako
מודנה

יצירת אמנות: אוסטריה פרנצ'סקנה
חוויית האוכל הכי מעצבת שאפשר למצוא. השף מאסימו בוטרה לוקח את הסועד לטיול רעיוני באיטליה דרך 13 מנות, ומגיש אוכל שמספר סיפור ושהוא פשוט יצירת אמנות, ומעל לכל - טעים.
קופצים לביקור: Osteria Francescana

גרמניה: ברלין

על המחצלת: השוק התאילנדי
בימי ראשון ב-Fehrbelliner platz מגיעות לפארק משפחות תאילנדיות, פורסות מחצלות ומוכרות אוכל תאילנדי ביתי, אותנטי וטעים. אפשר לאכול במקום או לקחת אתכם.
קופצים לביקור: The Thai Market

Markthalle Neun street food thursday (צילום: Sean Gallup, GettyImages IL)
Markthalle Neun street food thursday | צילום: Sean Gallup, GettyImages IL
מרק חם ליום קר: מינג טראנג
ימי החורף הקרים של ברלין מצריכים מרק חם ומנחם, ואין כמו מרק פו וויאטנמי, במיוחד כזה כמו שמגישים במסעדת מינג טראנג. המרק הכי אותנטי והכי טעים בברלין הוא גם הכי רחוק שאפשר מלהיות מלכודת תיירים.
קופצים לביקור: Minh Trang

ההמבורגר של אירופה: דה בירד
נחשב ובצדק להמבורגר הכי טוב באירופה, ולכן גם צריך להזמין מקום מראש. יש כאן גם סטייקים מדהימים וכנפיים חריפות מעולות לצד מבחר בירות בוטיק אמריקאיות. מומלץ להפוך את הצ׳יפס לצ׳ילי צ׳יס פרייז (צ׳ילי קון קרנה, רוטב גבינה ופלפל חלפניו) ולקבוע תור אצל קרדיולוג לשבוע שלאחר מכן.
קופצים לביקור: The Bird

קוקטייל עכשווי: בר אם שטיינפלאץ
כנראה שמדובר בבר הקוקטיילים הכי מעניין היום בברלין; מגישים בו קוקטיילים בהשפעה מקומית ומשלבים בפנים הרבה מאד יצירתיות וטכניקות מודרניות. 
קופצים לביקור: Bar Am Steinplatz

Bar am Steinplatz צילום מתוך הפייסבוק של Hotel am Steinplatz (צילום: mako)
Bar am Steinplatz צילום מתוך הפייסבוק של Hotel am Steinplatz | צילום: mako

סצנת האוכל של בשיאה: שוק אוכל רחוב
בכל יום חמישי בשוק המקורה Markthalle Neun יש שוק אוכל רחוב: זה לחלוטין הדבר הכי טוב שקרה לסצנת האוכל הברלינאית, ומדובר בכיף גדול. אפשר לאכול כאן הכול: מהמבורגרים דרך גלידות טריות עם חנקן נוזלי ועד לחמניות מאודות עם בטן חזיר. תענוג.
קופצים לביקור: Street Food Thursday

עולם הגבינות: לה קרמרי
חנות גבינות מדהימה, המייבאת את הגבינות ישירות מהגבנים ומיישני הגבינות הטובים ביותר בצרפת. מדובר בגבינות יותר טובות ומיוחדות מאלה שתמצאו בבתי הכלבו הגדולים, ואפשר לטעום כאן גם את המקרונים המדהימים של Du Bonhuer. 
קופצים לביקור: La Cremerie

ניו יורק

הכי ניו יורקי: מעדניית כץ
למרות שמדובר במקום שהוא בין המפורסמים בעיר וכל התיירים שמעו עליו, פשוט אי אפשר לפספס את מעדניית כץ כשמגיעים לניו יורק. לא לבוא לכאן זה בערך כמו להגיע לביקור בישראל ולא לאכול אפילו מנת פלאפל אחת. כץ זה מאסט, הכי ניו יורקי וטעים מאוד (נסו את כריך הרובן).
קופצים לביקור: Katzs Delicatessen

מעדניית כץ (צילום: Andrew Burton, GettyImages IL)
מעדניית כץ | צילום: Andrew Burton, GettyImages IL
בייגל עם דג מלוח: רוס והבנות
מדובר באחד הג'וינטים הכי ניו יורקיים שיש - חבר'ה מדליקים שעושים בייגלים ודגים כבושים למיניהם והם מספר אחת בניו יורק בתחום. כן, הם גם יהודים. אפשר לקנות כאן ולקחת בטייק אווי או לשבת לאכול בייגלים עם הדגים הכי טובים בעולם.
קופצים לביקור: Russ And Daughters

טעים לי במקסימום: מומופוקו
אחת המסעדות המעולות של השף דיוויד צ'אנג שמוביל יחד עם שפים נוספים בעולם כמו רנה רדזפי את מהפכת החיפוש הבלתי מתפשר אחרי הטעם. לא מתעסקים כאן בצלחות ודברים שוליים, אלא בלקחת את הטעמים למקסימום האפשרי, תוך שימוש בחומרי הגלם הכי מעניינים שיש.
קופצים לביקור: Momofuku

momfuku (צילום: AP)
momofuku | צילום: AP
בקונצנזוס עולמי: לה ברנרדין
אחת ממסעדות הדגים הכי טובות שיש כיום בעולם, ויש המכתירים אותה למסעדה הכי טובה בארצות הברית כולה. השף שלה הוא אריק ריפר המפורסם, יש לה כוכב מישלן והיא נחשבת ומסוקרת מאוד על ידי כל כלי תקשורתי בעולם.
קופצים לביקור: Le-Bnardin

יקר ומעולה: גארי סושי
חובבי האוכל היפני יהנו ממספר סניפים של הסושי הזה בניו יורק (באפר ווסט סייד, טרייבקה, קולומבוס ועוד). מדובר בהשקעה כספית, אבל מי שרוצה להתפנק יזמין את ארוחת האומקאסה המיוחדת (מעל 150 דולר - ושווה את זה). גם בלי ארוחת א לה קארט ניתן לטעום כאן סושי מצוין ומנות יפניות מגוונות.
קופצים לביקור: Gari Sushi

כיף באסיה: רד פארם
מסעדת פיוז'ן אסיאתית מדליקה בת שני סניפים (בברודווי ובהאדסון). האווירה כאן כיפית מאוד ואפשר להזמין מהתפריט (הלא ענק) מגוון סוגי דים סאם, מוקפצי אורז או נודלס ושלל מנות ראשונות לחובבי פירות הים והדגים או הבשרים.
קופצים לביקור: Red Farm

איטלקית בלי פיצה: ג'נרו
מסעדה איטלקית ים תיכונית קלילה ולא יקרה מדי באפר ווסט סייד שקיימת בשכונה מאז 1996. בתפריט המון סוגים של אנטיפסטי אם רוצים רק לנשנש לצד כוס יין טוב, ואופציות למגוון סוגי פסטות ומנות איטלקיות מסורתיות אחרות (פיצה, אגב, לא תמצאו כאן).
קופצים לביקור: Genaro

Genaro (צילום: מתוך הפייסבוק של Genaro)
Genaro | צילום: מתוך הפייסבוק של Genaro
כוכבי מישלן במחתרת: שולחן השף בברוקלין פייר
ברוקלין פייר היא חנות מכולת מקומית ומאוד טרנדית, המוכרת חומרי גלם מדהימים מאזור ניו יורק. מתוך הבוטיק הקולינרי הזה נולדה מסעדת שף, שלמרות היותה בעלת שלושה כוכבי מישלן עדיין שומרת על אווירה מעט מחתרתית: 18 מקומות ישיבה בלבד. קשה מאוד להשיג כאן מקום, אבל שווה להילחם עבורו - ולו רק בשביל האינטראקציה המעניינת שנוצרת בין הסועדים החולקים חוויה משותפת.
קופצים לביקור: Chef's Table At Brooklyn Fare

chef's table at brooklyn fare צילום גטי (3) (צילום: mako)
chef's table at brooklyn fare | צילום: mako
תשוקה יפנית: יסודה
יש לא מעט מסעדות שמגישות סושי מעולה בניו יורק. יסודה מגישה סושי פשוט ומצוין, ממוקמת במיד טאון ואפשר למצוא בה מזור לתשוקות יפניות במחירים הגיוניים.
קופצים לביקור: Yasuda

yasuda (צילום: Mario Tama, GettyImages IL)
yasuda | צילום: Mario Tama, GettyImages IL
יקר כמו החיים: מסה
מי שרוצה להוציא כסף על ארוחה יפנית מהמפונפנות שיש לניו יורק להציע, זה המקום. אמנם לוקחים כאן 1,000 דולר לראש, אבל האוכל בהחלט מדהים.
קופצים לביקור: Masa

הבורגר ששווה לחכות בשבילו: שייק שק
מוקד המבורגרים שכבר הפך למיני רשת בעלת כמה סניפים. אנשים עומדים בתור לא משנה באיזו שעה של היום, ואין מה להגיד, זה שווה את זה: מדובר באחלה המבורגר.
קופצים לביקור: Shake Shack

Shake shack (צילום: mako)
Shake shack | צילום: mako
טעים ומדליק: דה בורגר ג'וינט
מקום מדליק שממוקם במלון חמישה כוכבים במיד טאון ניו יורק. נכנסים אל לובי מפואר ומוצאים שלט קטן שמצביע על דלת מלוכלכת. מאחוריה מסתתר המבורגר ג'וינט, מקום שנראה כאילו העתיקו אותו מאיזו עיירה זולה. ההמבורגרים מוגשים בשקית נייר בגרסת המבורגר או צ'יזבורגר בלבד, והם טעימים נורא.
קופצים לביקור: The Burger Joint
The Burger Joint at Le Parker Meridien Hotel, New (צילום: צילום מתוך הפייסבוק של The Burger Joint)
The Burger Joint at Le Parker Meridien Hotel, New York | צילום: צילום מתוך הפייסבוק של The Burger Joint

רביולי מוח בחמאת מנטה: באבו
מסעדת באבו של השף מריו בטלי היא אחת המסעדות הטובות שיש לניו יורק להציע (והמסעדה הטובה ביותר של השף המפורסם). אם יש בתפריט ובא לכם, אל תוותרו על מנת רביולי מוח עם חמאת מנטה - טעים בטירוף.
קופצים לביקור: Baboo

סנדוויצ'ים מוזרים וכיפיים: סאב מספר 7
גרסה מדהימה לסנדביצ'יה שמגישה סנדביצ'יי subs מאוד לא שגרתיים. מציעים כאן כריכים טעימים בטירוף עם שילובים מאוד לא צפויים על גבול המוזר של רכיבים כמו ליצ'י, בשר בבישול ארוך, קימצ'י, שאלוטס מטוגנים וחומוס שחור. כל סניף מציע תפריט קצת שונה ובכולם כיף גדול. 
קופצים לביקור: No 7 Sub

קלאסה של פיצה: גרימלדיס
פיצה קריספית וטובה מאוד שהפכה לקלאסיקה ונמכרת במספר מיקומים בעיר, כאשר הסניף הוותיק ביותר נמצא בליטל איטלי במנהטן.
קופצים לביקור: Grimaldis

Grimaldi's pizza (צילום: Guian Bolisay,Flickr)
Grimaldi's pizza | צילום: Guian Bolisay,Flickr

צרפת: פריז

פינוק של שלוש אחר הצהריים: לה קומפטואה דו רלה
בימי ראשון, כשכל העיר סגורה, מדובר באחת המסעדות הבודדות שהן לא רק פתוחות אלא גם מעולות. מוגש כאן תפריט ביסטרו קלאסי ומומלץ לא להגיע לכאן בשעות הצהריים או הערב, כי אז הכל מוזמן מראש ויש צורך להמתין שעות. רצוי להגיע באזור שלוש אחר הצהריים – אז אפשר להתפנק על ארוחה. 
קופצים לביקור: Le Comptoir Du Relais

כשצרפת ויפן נפגשים: פסאג' 53
מסעדה קטנטנה ברובע החמישי בפריז, בה השף והטבחים היפניים מעניקים חוויה מדויקת ונקייה. מוגש כאן אוכל צרפתי מעולה במינימליזם ודיוק יפניים.
קופצים לביקור: Passage 53

נא להתלבש בהתאם: פייר גנייר
מסעדה מכוכבת מישלן ויוקרתית מאוד במלון בלזק ברובע השמיני של פריז. השף כאן אמנם מציע שירות של מישלן, מה שאומר שכדאי להתלבש בהתאם - אבל יש לו אוכל עם תעוזה ואומץ ששווה את החוויה.
קופצים לביקור: Pierre Gagnaire

pierre gagnaire (צילום: AP)
pierre gagnaire | צילום: AP

יותר יפני מיפני: סולה
אין ספק שבשנים האחרונות שוטף את פריז גל יפני. ביסטרו סולה המדהים הוא חלק מהגל הזה והוא מציע אוכל פשוט נדיר ואסתטי.
קופצים לביקור: Sola

ברווז לכבוד שבת: אפריה
ביסטרו בסקי פשוט וטעים ברובע ה-14 של פריז. את המקום פתח בחור צעיר, שמכין אוכל כיפי מאוד. אם אתם בסביבה ביום שישי, תקפצו לטעום מהברווז.
קופצים לביקור: Afaria

לא עוד מאפיה: מזון קיסר
המאפיות של אריק קיסר מפורסמות מאוד ברחבי אירופה, ועל אף שמדובר בסך הכל במאפייה – זו מאפייה מדהימה בהחלט, בה אופים הכל במקום ומגישים תוצרים איכותיים מאוד.
קופצים לביקור: Maison Kayser

שוק של טעימות: לה מארש דס אנפנט רוג'
שוק הילדים האדומים הוא שוק קטן ומקורה ברובע השלישי, שנוח להסתובב בו בכל עונות השנה. הוא נמצא ברחוב ברטני בסביבת המון חנויות רוטיסרי, מאפיות וחנויות גבינות נהדרות. בתוך השוק יש דוכנים מהנים בהם אפשר לטעום אוייסטרים, יינות ואפילו אוכל יפני.
קופצים לביקור: La Marche Des Enfant rouge

קינוח משלך: קרל מרלטי
קרל מרלטי הוא שף פטיסייר שעבד במגוון מוסדות מכובדים בצרפת ופתח בוטיק קטן, בו הוא מגיש תפריט עשיר של קינוחים אישיים בצורות ובצבעים מיוחדים. ניתן לטעום אצלו עוגות בחושות מיוחדות, מקרונים, ריבות בטעמים ייחודיים ושוקולדים שונים. נסו את קינוח הלה סנסייה, שתחתיתו עשויה מתערובת פרלינה, פצפוצי אורז וסוכריות קופצות.

קופצים לביקור: Carl Marletti

Carl Marletti צילום 46137, Flickr (2) (צילום: mako)
Carl Marletti | צילום: mako

עוגות צרפתיות קום איל פו: מורי יושידה
הפטיסרי המיוחד הזה בלב הרובע השביעי מעוצב מדהים ומציע עוגות לפי מסורת אפייה צרפתית קלאסית, עם שימוש בחומרי גלם מיוחדים ויוצאי דופן. אחד הקינוחים המיוחדים כאן הוא ה־M, שבו קרם מייפל, מוס שוקולד ומייפל, קונפיטורה של מנדרינה, ביסקוויט אגוזי לוז ונוגטין של אגוזי לוז. 
קופצים לביקור: Mori Yoshida

קרואסון חמאה מדהים: לורן דושן
הרובע ה־13 בו ממוקם בוטיק זה הוא לא מאוד תיירותי, אבל הפטיסרי הזה שווה הגעה מיוחדת. יש כאן מאפי בוקר מצוינים כמו קרואסון חמאה מדהים, עוגות אישיות כמו למשל קארה שוקולה עם שכבות ביסקוויט שוקולד, פונדנט שוקולד, מגוון סוגי מרשמלו ועוד.
קופצים לביקור: Laurent Duchene

מתוק בגינה: בלה סוקרה
המקום הזה הוא פינת חמד שנעים מאוד לשבת בה ולהשקיף על גינה נעימה בסמוך לחנות. מציעים כאן מגוון רחב של קינוחים, שוקולדים, מרמלדות ואפילו גלידות ביתיות שמייצרים כאן בחודשים החמים. אם אתם מגיעים בחורף, נסו את הטארט טאטן או את עוגת המון בלאן.
קופצים לביקור: Ble Sucre


תמונה זו של ‪Ble Sucre הנה באדיבות TripAdvisor

היכל עוגות הגבינה: שיז קייק ביי ציפורה
מקום שכולו על טהרת עוגות הגבינה ובהתאם לכך מציע מגוון עוגות גבינה אפויות, מתוקות ומלוחות. אם אתם חובבים, אל תפספסו. בעלת המקום, אגב, היא יהודייה שבילתה בישראל שנתיים והתנדבה בקיבוץ יטבתה.
קופצים לביקור: She's cake by sephora

בלי תפריט: פייר סאנד בויר
שף צעיר ומוכשר שזכה בשנים האחרונות לפרסום בצרפת מביא את המטבח הצרפתי המסורתי עליו גדל למסעדה קטנטנה ללא תפריט. יושבים רק לאורך הבר, בוחרים את מספר המנות בארוחה - והשף מכין מנות מדהימות וטריות על פי זמינות השוק.
קופצים לביקור: Pierre Sang Boyer

pierre sang boyer (צילום: באדיבות המסעדה)
pierre sang boyer | צילום: באדיבות המסעדה

יריד האוכל הגדול: לה פודינג
קולקטיב פריזאי שיוצר אירועי אוכל מרהיבים הכוללים מיקומים לא צפויים, תפאורות, שחקנים ועוד המון אלמנטים וקונספטים שמשתנים משנה לשנה. שפים מכל העולם מספקים כל אחד מנה אחת לאירוע, ובונים יחד חוויה גסטרונומית חדשה. נכון לעכשיו נערכים שלושה אירועים כאלה בשנה: אחד בפריז, אחד במילאנו ואחד בניו יורק. כדאי לעקוב ולראות מתי נפתח כל אירוע ולהירשם מראש.
קופצים לביקור: Le Fooding

פורטוגל: ליסבון

מסורת וחדשנות: 100 מנייראס
בליסבון יש תרבות אוכל מדהימה במחירים מצוינים. כיום יש בה גם גל של שפים צעירים שלוקחים אוכל פורטוגזי מסורתי ומפגישים אותו עם טכניקות חדשות והרבה יצירתיות, בשילוב עם חומרי גלם מדהימים, שבראשם פירות הים. המסעדה הזאת היא דוגמה מצוינת למגמה ותפריט הטעימות שלה נותן סקירה מעניינת על מה שקורה במטבח הפורטוגזי העכשווי.
קופצים לביקור: 100 Maneiras

Black Salmon Burger from 100 Maneiras Restaurant L (צילום: Mary H Goudie. Flickr)
Black Salmon Burger from 100 Maneiras | צילום: Mary H Goudie. Flickr

מהר לפני שייגמר: טברנת רחוב הפרחים
מסעדה קטנטנה שמציעה תפריט פורטוגזי המשתנה על בסיס יומי. הכול כאן מאוד מקומי, גם חומרי הגלם וגם המתכונים. התפריט נרשם על לוח איתו המלצרית עוברת בין השולחנות - ככל שמתקדם היום, כך יותר ויותר מנות נגמרות ונמחקות ממנו. שווה ומומלץ.
קופצים לביקור: Taberna Da Rua Das Flores

תיאטרון האוכל: מיני בר של ז'וזה אווילז
בר גסטרונומי של השף ג'וזה אווילז, שהוא אחד השפים המובילים בפורטוגל. הבר ממוקם במבנה תיאטרון ישן והתפריט בנוי בצורה חווייתית בהתאם, כאשר קבוצות האוכל מחולקות למערכות. האוכל עצמו נע על ההיתוך שבין מולקולרי לאוכל של בר ברמה גבוהה ביותר (חוץ מזה, יש כאן גם קוקטיילים ממש מצויינים). מומלץ להתנסות בתפריט הטעימות שעולה רק 35 אירו או בתפריט השף ב-48 אירו.
קופצים לביקור: Mini Bar by Jose Avillez

עוגת ביצים מחוץ לעיר: אדגה א רמדינייה
מסעדה קטנה בכפר למרגלות נהר. אמנם מחוץ לליסבון, אבל שווה להגיע לשם במיוחד. הפורטוגזים אוהבים מאוד מתוקים ושווה לטעום כאן את הקינוח המסורתי שנקרא PAO DE LO OVOS MOLES- עוגת ביצים הנפוצה מאוד בצפון פורטוגל. הקינוח הזה מזכיר עוגת לייקח של סבתא, רק בטקסטורה יותר רכה ואוורירית כשחלקים ממנה נשארים ממש קרמיים אבל מכילים טעם של מאפה למרות המרקם.
קופצים לביקור: Adega A Ramadinha, Pedorido, Castelo de Paiva

הולנד: אמסטרדם

המבורגר סודי: דה בוצ'ר
בר המבורגרים שנפתח לפני שלוש שנים וקצת נחבא בתוך שוק בגדים ומזכרות גדול באמסטרדם. יש כאן המבורגרים מצוינים, אבל ההפתעה האמיתית היא בשעות הערב, כשבחלקו האחורי של המקום נפתח קוקטייל בר סודי לארוחות ערב ולשתייה אל תוך הלילה (המקום שייך בין היתר ליזם הקולינרי הישראלי יוסי אליהו).
קופצים לביקור: The Butcher


תמונה זו של ‪The Butcher הנה באדיבות TripAdvisor

לאכול בגלריה: הוטל דרוך
זהו קומפלקס של חברת העיצוב DROOG (דרוך) שהיא אחת מחברות העיצוב החשובות בעולם בכלל ובהולנד בפרט. במתחם שלהם באמסטרדם יש חנות עיצוב, חנות בגדים, גלריה, חנות ספא וגם בית קפה שווה מאוד שמעוצב עם כלים וריהוט של המותג בתוך חלל יפיפה שנפתח גם אל גינה מאוד לא שגרתית. במקום יש תכנית אומנותית שלרוב משולבת עם ארוחות מיוחדות, אירועי תרבות, עיצוב ואפילו יוגה וסדנאות.
קופצים לביקור: Hotel Droog

אוכל ואמנות: דה קוליניר וורקפלאטס
מטבח ניסיוני שיוצר מנות שמנסות לחבר בין אוכל ואומנות תוך התמקדות באלמנטים לאו דווקא מתחום הקולינריה. החלל שלהם שונה ומיוחד וחייבים להזמין כאן מקום מראש.
קופצים לביקור: De Culinaire Werkplaats


תמונה זו של ‪De Culinaire Werkplaats הנה באדיבות TripAdvisor

צ'יפס ברוטב בטנים: ולמיק
הצ'יפס הכי טוב שיש באמסטרדם נמצא בכוך פיצי באמצע סמטה קטנה (אין מקום לשבת). אפשר למצוא כאן את כל הרטבים המיוחדים של הצ'יפס שמשתנים ממקום למקום. שווה במיוחד לנסות את רוטב הבוטנים הקרמי והמיוחד (אורלוך).
קופצים לביקור: Vleminckx

vleminckx צילום Kham Tran, Flickr (צילום: Kham Tran, Flickr)
vleminckx | צילום: Kham Tran, Flickr
איטי או מהיר: בירד
מסעדה תאילנדית כיפית ועמוסה בתור ארוך של מקומיים ותיירים (רצוי להזמין מראש מקום) באזור רווי מסעדות אסיאתיות באמסטרדם. אם רוצים להסתפק בסום טאם וקארי ולהמשיך הלאה לטייל ניתן להיכנס גם לסניף הקטן והמהיר מול מסעדת האם ולזלול (בניגוד למסעדה הגדולה והפורמלית יותר, הג'וינט הקטן פתוח גם בשעות הצהריים ומהווה אחלה פתרון לחובבי האוכל התאילנדי).
קופצים לביקור: Bird

סורינאמית בחצות הלילה: קאם יין
מסעדה סורינאמית וסינית במרכז אמסטרדם שמגישה אוכל סורינאמי אמיתי. מלבד האוכל המעולה, מה שמיוחד כאן הוא שהמקום נסגר יחסית מאוחר במונחים הולנדים וממשיך לפעול עד חצות (רוב המקומות נסגרים יותר מוקדם).
קופצים לביקור: kam Yin


תמונה זו של ‪Kam Yin הנה באדיבות TripAdvisor

אנטוורפן

שוקולד מקורי: השוקולדים של בי ביי בי
שוקלטייר בלגי שמציג גישה עדכנית למלאכת הכנת השוקולד עם קונספט עיצובי מדהים וקולקציית שוקולדים עם טעמים ושילובים מעניינים. אפשר לבחור לבד מתוך מבחר גדול של אפשרויות, או לקנות מארזי "קולקציות" מוכנים מראש. 
קופצים לביקור: B by B chocolates

b by b chocolates צילום מתוך הפייסבוק של bbyb (צילום: מתוך הפייסבוק של bbyb)
b by b chocolates | צילום: מתוך הפייסבוק של bbyb

רוטרדם

כמעט המסעדה הכי פשוטה בעולם: קאפ

מסעדה פשוטה ומדליקה (ששואבת השראה מלה קייל, מסעדה מנורמנדי המתיימרת להיות הפשוטה ביותר בעולם). קאפ מגישים את המגוון הגדול ביותר של דגים טריים ופירות ים טריים, ישר מהים של רוטרדם ויש פה גם לא מעט מנות צמחוניות כיפיות.
קופצים לביקור: Kaap

העגבניות הכי טעימות בעולם: טייזד
עגבניות טייזד הוא בעצם דוכן סודי, שמגיח בפתאומיות בפסטיבלים או סתם ברחוב ללא סיבה - ומציע לטעימה את העגבניות הטעימות ביותר בעולם (אבל באמת). לחובבים, מומלץ להתעדכן באתר שלהם איפה הם הולכים להיות ולארוב.
קופצים לביקור: Tazed

Tazed tomatos צילום מתוך הפייסבוק של Tazed (צילום: מתוך הפייסבוק של Tazed)
Tazed tomatos | צילום: מתוך הפייסבוק של Tazed
אוטרכט

טעים ומשתלם: קפה רוסטיקה
מסעדה שמגישה אוכל סורינאמי טעים ואותנטי מאוד באוטרכט, אחת הערים היפות בהולנד. חוץ מזה שהאוכל מעולה, מדובר במקום משתלם במיוחד.
קופצים לביקור: Eethuis Rosita

שווייץ: ציריך

מעל העננים: קלאודס
מתחם שכולל ביסטרו קליל, בר ומסעדה, שממוקמים בראש אחד הבניינים הגבוהים בעיר (בקומה ה-35). נשקף מכאן נוף מדהים של כל ציריך ויש להזמין מקומות כמה שבועות מראש. התפריט כאן מצומצם אך משובח והתמחור בהתאם.
קופצים לביקור: Clouds

צמחוני לפי משקל: הילטל
אחת המסעדות הפופולאריות בעיר ממוקמת סמוך ל-bahnhof strasse. אמנם זאת מסעדה מוכרת גם בגזרת התיירים, אבל היא חביבה מאוד על המקומיים בעיקר כי בכל שנות קיומה נשמרת בה איכות האוכל (וגם כי כל אחד מוזמן להעמיס על הצלחת כאוות נפשו מתוך הבופה הצמחוני המפואר). מוגשות כאן מנות חמות וקרות והתשלום הוא בהתאם למשקל המזון על הצלחת.
קופצים לביקור: Hiltel

שפצלה וקוקטיילים: רוסליס
המסעדה מציעה אוכל טוב ומסוגנן, עם מנות קלאסיות כמו שפצלה שוויצרי, המבורגר עגל, פילה עגל בסגנון שוויצרי, אסקלופ עגל ממולא חזיר וגבינה, בקר עם מח עצם, ירקות שורש ועוד. יש כאן גם בר קוקטיילים נחמד.
קופצים לביקור: Rosalys

טרי וטוב: בדרהוף
מסעדה שמגישה אוכל מקומי וטרי. מאוד לא תיירותית ומציעה אווירה נעימה ואוכל מצוין כמו למשל מנת טרטר בקר; גבינת עזים במאפה טרי עם דבש ותימין; שניצל עם תפוחי אדמה וסלט; קינוח קרם קרמל ועוד.
קופצים לביקור: Bederhof

בגן על האגם: בינדלה טרסה
מסעדת בינדלה, שאת הייצוג שלה ניתן למצוא גם בתל אביב, החלה את דרכה כמובן בשוויץ. המסעדה הזאת,שממוקמת במרחק צעדים ספורים מהאגם ויש לה חלק חיצוני בגן שבו אפשר לשבת כשחם בחוץ, מציעה אוכל איטלקי פשוט ונהדר. אפשר לאכול כאן ארוחה מלאה או להסתפק גם בתפריט קליל יותר, במיוחד בימי הקיץ.
קופצים לביקור: Bindella

כבד קצוץ שוויצרי: אוליב גרדן
מסעדה כשרה בציריך שממוקמת בבניין הקהילה היהודית בעיר ומציעה אוכל טוב מאוד לשומרי הכשרות שמעוניינים להתערות עם הקהילה היהודית המקומית. האוכל יהודי לכל דבר: מכבד קצוץ דרך מרק עוף, וכלה בחומוס ופלאפל.
קופצים לביקור: Olive Garden

יפן: טוקיו

פנומנלית: קוז'יו
מסעדה מכוכבת מישלן ויוקרתית מאוד בטוקיו. יש בה רק 12 מקומות ישיבה ואין בה שום תפריט בכלל. מגישים כאן אוכל פנומנלי יפני אותנטי עם ארוחת טעימות שבונה השף וכוללת מנות יפניות כמו סשימי, סושי, טפניאקי והמון דברים טובים.
קופצים לביקור: Kojyu

Kojyu - Grilled Spanish mackerel and Wagyu Beef, H (צילום:  City Foodsters. flickr)
Kojyu | צילום: City Foodsters. flickr
סיבה טובה לקום בבוקר: צוקיג'י
שוק הדגים המפורסם ביותר ביפן. מדובר במקום יפיפה שמאלץ אתכם לקום מוקדם בבוקר כדי להגיע אליו, אבל המתנה למי שמצליח להשכים קום היא שלל מסעדות קטנות שמציעות מגוון סושי מדהים וזול. תנו לאנשי הסושי להאכיל אתכם במה שהם בוחרים ופשוט תגידו די כשאי אפשר יותר. מדובר בסושי מדגים שדגו אותם מספר שעות בטרם הוגשו לכם וזאת בהחלט ארוחת הבוקר היפה והטעימה ביותר שאפשר למצוא.
קופצים לביקור: tsukiji

tsukiji fish market צילום AP (2) (צילום: AP)
tsukiji | צילום: AP

תאילנד: בנגקוק

שופינג בעיניים: הפוד קורט ב-MBK
עזבו אתכם מהקניון, הוא לחלוטין פחות מעניין. עלו לקומה האחרונה, שם מקבלים כרטיס נטען (בכמה כסף שתבחרו לטעון אותו) – ואז תפגשו 15 דוכנים שונים עם כל הרפרטואר הקולינרי המקומי (יש הרבה חריף, אבל לפחות יש מזגן). אז נכון שזה נמצא בתוך קניון, ויש ניאון ופלסטיקים; אבל האוכל, ההיצע והמחיר הם תענוג. כל האוכל בדוכנים מוצג לפניכם, מה שמקל על הבחירה – אפשר גם פשוט להסתכל מה המקומיים אוכלים, ולהזמין את אותו הדבר. 
קופצים לביקור: Food Courts


תמונה זו של ‪MBK Center Food Court הנה באדיבות TripAdvisor

גן עדן סיני: צ'יינטאון בנגקוק
מכה של חובבי האוכל. צ'יינטאון היא שכונה צפופה וצרה עם שלל צבעים וריחות, המכילה מאות דוכנים, אלפי אנשים ואין סוף תבשילים. חלק אוכלים בעמידה וחלק בישיבה משותפת מול הנהר. בכל פינת רחוב יש סירים מהבילים ומעליהם רוכלים חולטים אטריות, מקפיצים בשרים מכל המינים, מגישים דאמפלינגס ממולאים ומרקים. מדהים כמו שרק אפשר לדמיין.
קופצים לביקור: Chinatown

השתתפו בהכנת הכתבה והמליצו: איתן ואנונו ממסעדת החלוצים 3 בתל אביב; תומר ניב ממסעדת המטבח של רמה; מנה שטרום ממסעדת קמפנלו; גל בן משה - שף ישראלי שחי ופועל בברלין; יאיר גת- עיתונאי אוכל ואלכוהול; אבי קאשי, הבעלים של מסעדת צ'יקטי בתל אביב; עידו גרעיני - שף ואמן שמתגורר בהולנד; יאיר יוספי - שף פרטי; שרון היינריך, קונדיטורית החיה בפריז וחוקרת את תחום המתוקים בעיר.

>> לכל הכתבות במגזין