המצרכים (6 מנות):לבצק (מתכון של רמה מהמטבח של רמה):
לתוספות:
אופן ההכנה:1 מתחילים בהכנת הבצק: מערבבים ביחד את הקמח, הסוכר, השמרים ושמן הזית. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים. כשמגיעים למרקם דביק מוסיפים את המלח. 2 מקמחים את משטח העבודה ואת הידיים ולשים את הבצק בערך 7 דקות ביד, עד שהוא נהיה גמיש, חלק ואלסטי. מכסים במגבת לחה ומניחים לשעה לתפיחה (במקום לישה ידנית, אפשר ללוש את הבצק במיקסר עם וו לישה 4-5 דקות במהירות אטית). 3 קולים את החציל בתנור חם מאוד (220 מעלות) כ-15-20 דקות, עד שהוא מתרכך לחלוטין וקליפתו נחרכת מכל הכיוונים (אפשר לעשות זאת גם מעל להבת הגז). 4 אחרי התפיחה מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. 5 מקמחים משטח עבודה ופותחים 2 כדורים עם מערוך ליצירת אליפסה בעובי של קצת פחות מחצי ס"מ. 6 שמים בקערה קטנה את העגבניות, הזוקיני והפלפלים. מתבלים בעלי הרוזמרין הקצוצים, שמן זית, מלח ופלפל. 7 מקמחים תבנית תנור הפוכה או אבן שמוט בסולת, ועליה מניחים את הכדורים המרודדים. 8 על כל אליפסת בצק שמים כף מבשר החציל הקלוי ומשטחים. לוקחים גם קצת מהקליפה החרוכה (שתיתן אחלה טעם) ומניחים מעל. מעל מפזרים באחידות מהירקות והנקניק המעושן הפרוס. לאוהבי החריף – מניחים גם פרוסות צ'ילי אדום. 8 מזלפים מעל הכל את שמן זית ומעט ממיצי הירקות שניגרו בתחתית הקערה. 10 מכניסים את המאפה לתנור שחומם מראש לחום מקסימלי (230-250 מעלות) ואופים 3-5 דקות, עד שהבצק מתחיל להשחים בקצוות. מוציאים בזהירות ומגישים. 11 חוזרים על הפעולות עם שאר חלקי הבצק. >> בשבוע שעבר הכנו כריך עם פסטרמה וריבת תפוחים ובצל מהירה
איך אתם הופכים את היום שלכם ליום סבבה? ספרו לנו ותוכלו לזכות בפרס |