המצרכים (4 מנות):לכריך:
לירקות הקלויים:
לרוסטביף:
אופן ההכנה:1 מכינים את הירקות הצלויים ואת התוספת: מחממים תנור ל-220 מעלות. חוצים לאורך את תפוחי האדמה המבושלים. שמים את קלחי התירס, תפוחי האדמה, ראש השום והבצל בתבנית גדולה ועמוקה וצולים 10 דקות. 2 מוציאים את התבנית ומוסיפים אליה את העגבניות, הפלפל החריף וגבעול הרוזמרין. מחזירים לתנור וקולים עוד 10-15 דקות, עד שכל הירקות רכים ומתחילים להיחרך (לחלופין ניתן לצלות את הירקות על מנגל – במקרה כזה עוטפים את ראש השום בנייר אלומיניום, וזמני הצלייה הם 4-5 דקות לעגבניות ולפלפלים, 10 דקות לשום ו-7-8 דקות לשאר הירקות). 3 מכינים את הרוסטביף: מערבבים בקערה את החרדל, המלח, הפלפל והבירה. מעסים את פיסות הרוסטביף בתערובת. 4 מחממים מחבת פסים עם מעט שמן וצולים את הבשר 1-2 דקות מכל צד, עד שהוא מקבל סימני צלייה. מוציאים (לחלופין, ניתן לצלות את הרוסטביף על מנגל. זמני הבישול זהים). 5 מרכיבים את הכריך: חוצים את כיכר הלחם באמצע ומוציאים חלק מהתוכן הרך. מניחים את העגבניות על החלק התחתון של הכיכר, מועכים אותן במזלג ומתבלים במלח. פורסים את הרוסטביף דק ומוסיפים לכריך. מטפטפים מעט מהנוזלים של הרוסטביף. 6 מוסיפים 3-4 שיני שום, פורסים את הפלפל החריף ומוסיפים גם אותו. 7 מזלפים מעל שמן זית ומוסיפים את הבצל ועלים מגבעול הרוזמרין. מזלפים עוד קצת שמן זית ומוסיפים את פרוסות התאנה, אם רוצים. 8 חותכים את כיכר הלחם ל-4 מנות יפות ומגישים עם התירס ותפוחי האדמה. >> בשבוע שעבר הכנו ברוסקטות עם כתף בקר >> והנה ים של מתכונים לחנוכה |