שאלנו בפורום הורים לילדים ביסודי בתפוז שאלה מאוד פשוטה, מסוג השאלות הפשוטות שיש להן תשובה מורכבת: מה הילדים שלכם אוהבים בסנדוויץ', ומה אתם אהבתם כילדים. קיבלנו תשובות רגילות וגם מוזרות, צפויות וגם מפתיעות, ומתוכן אספנו עבורכם 15 הצעות נבחרות. רגע לפני שהשנה מתחילה - בואו לקבל רעיונות לכריכים שלא יישארו בתיק (כי אלוהים ישמור, כמה שזה מגעיל לגלות את זה אחרי שבוע).
* הכריך שאני הכי אהבתי שאמא שלי הייתה מכינה לי הוא כריך עם ביצה קשה, טחינה ומלפפון חמוץ. ממש כמו בורקס פינוקים, רק בסנדוויץ'. (קרנבלללל)
* אולי יישמע קצת מוזר, אבל שהייתי קטנה מאוד אהבתי את השילוב של כריך עם חביתה וקטשופ. נשמע תמוה, אבל זה טעים מאוד. (doria2)
* כריך עם קציצות: לא מיועד ליום חם במיוחד, כי זה בכל זאת לסחוב בשר בתיק ללא קירור, אבל ליום סגרירי זה בסדר: חותכים לחמנייה ארוכה באמצע, משפריצים קצת קטשופ, מורחים בחומוס או מרפדים בחסה/עגבנייה, מה שהילד מסכים לאכול, חותכים קציצות לחצאים (לאורך, כדי לעשות אותן דקות יותר) ומסדרים לאורך כמה שיותר חצאי קציצות. (סכינים ומלגזות)
* הבת הגדולה שלי בררנית באוכל. שנתיים כמעט היא אכלה לחם עם הריסה, ולשנה הבאה היא מתכננת כריך עם מעט הריסה ונקניקייה (טוב, לא כל יום. אולי פעם בשבוע). (אניאורחת)
* אחד הכריכים האהובים אצלנו הוא יצירתי אבל לא ממש בריא: גבינה לבנה שעליה מפזרים בנדיבות סוכריות צבעוניות ("מזרה"), שמיועדות לקישוט עוגה. הילדה שלי אוהבת את הצבעוניות ואת המתיקות העדינה שנוספת לגבינה הלבנה. (ornaok)
* אצלנו מוביל את הרשימה כריך עם חמאה והאחלסלאח (סוכריות שוקולד הולנדיות בכל מיני צבעים וטעמים, שימושי מאוד כי זה לא מתקלקל בשם מזג אוויר). עוד כריך שהילדות מקבלות הרבה זה כריך עם חומוס ונקניק (הבכורה מעדיפה מורטודלה, השניה סלמי), ולפעמים כריך עם מיונז, קטשופ ונקניק. (היידי אור)
* ארוחת העשר האולטימטיבית שלי - כריך גבינה לבנה וענבים. לפעמים אמא שלי הייתה חותכת ומסדרת חצאי ענבים כבר בין פרוסות הלחם, לפעמים רק מורחת גבינה לבנה ושמה אשכול ענבים בשקית. בכל מקרה זה כבר מתערבב בבטן. (wranger)
גם אנחנו אוהבים לחם עם ענבים! חשבנו שזאת סטייה!
* כריך דבש ואגוזים - הבת הקטנה שלי, בת 7, התאהבה בשילוב הזה. לפעמים אני מרמה ושמה בפנים חרוסת או סילאן ואגוזים, היא לא מבחינה. (בזוקה וענבים)
* כריך טוסט. מכינים טוסט ועוטפים טוב טוב בנייר כסף. ולמרות שהטוסט כבר לא יהיה חם במיוחד, כל הילדים יסתכלו על שלך בהתפעלות, כי אין מה לעשות - הטוסט הוא מלך הסנדוויצ'ים, ומי שמחזיק בו הוא מלך הילדים. (לולו המשוגע)
* סנדוויץ' חביתה משודרג עם חסה, עגבנייה ובצל (כן, הם אוהבים בצל חי!). שילוב מנצח אצלנו בבית, ולו רק בגלל שהוא נעטף ביחד עם מסטיק, כדי שהמורים לא ימותו מהריח של הבצל. (החוצנית של שרי)
* אבל אני משלב לבן שלי חטיפים בתוך הכריך: כריך ביצה עם מיונז ופירורי ביסלי, כריך עם במבה, כריך גבינה לבנה עם תפוצ'יפס. אני יודע, זה לא כל כך בריא, אבל בתור אב יחיד ליד סופר-בררן, אני אומר תודה על כל כריך שהוא מוכן לאכול. (קובי 74)
והנה עוד כמה טיפים:
* אצלנו לכל דבר מוסיפים זיתים ועגבניות שרי - לא בתוך הכריך אלא לידו. גם מלפפון, רגיל או חמוץ, מתקבל בשמחה. (recordion)
* הילדים ואני ערכנו מעין תפריט וקבענו ביחד מה נשים בסנדוויץ' בכל יום בשבוע. על הדרך כל אחד מהילדים אמר מה הוא אוהב ומה לא, וכך מנעתי מצב שהם לא יאכלו. את התפריט תלינו על לוח המודעות במטבח, וכל בוקר בדקנו מה אוכלים היום. (דינהלה1)
* אני שמה לבנות (בנות 7 ו-10) מדבקות שהדפסתי עם שמות הכריכים שהן המציאו, וזה ממש מעורר אצלן התלהבות. זה נורא מלהיב אותן לחשוב שיש להן "מותג כריכים" משלהן. (בזוקה וענבים)
מה סנדוויץ' הבית שלכם? ספרו לנו בתגובות, או היכנסו לשרשור בתפוז