מטבוחה של אמאמה זה אדום, חריף והולך יד ביד עם חלה טרייה? מטבוחה, כמובן! קבלו מתכון ביתי של אמא של תומר בלס למטבוחה עם עגבניות, שום ופלפלים קלויים. כמה פשוט, ככה טעים
תומר בלס
| לאפות, לבשל, לאהוב
| פורסם 30/12/14 07:41
צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 קולים את כל הפלפלים למטבוחה על להבה גלויה עד שקליפתם נראית שרופה מכל הכיוונים. מסירים מהאש, מעבירים לשקית ניילון וקושרים. ממתינים עד שהם מתקררים מעט.
2 מקלפים את הפלפלים, נפטרים מהגרעינים וחותכים גס (אפשר גם לקלות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-20-30 דקות). שימו לב לשטוף היטב את הידיים לאחר קילוף הפלפל החריף.
3 מחממים סיר רחב ושטוח מעל להבה גבוהה. מוסיפים את העגבניות (ללא שמן) ומבשלים אגב ערבוב כ-10 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים. 4 מוסיפים את שמן הזית, השום והפלפלים הקלויים. מבשלים את המטבוחה על להבה נמוכה במשך 30-40 דקות. מערבבים מדי פעם עד שכמעט וכל הנוזלים מתאדים ומתקבל מעין ממרח. מתבלים במלח לפי הטעם. מניחים למטבוחה להצטנן מעט בטרם האכילה. *לקילוף העגבניות, חורצים צורת X בתחתית כל עגבנייה ומניחים בסיר עם מים רותחים. מבשלים 30 שניות ואז מוציאים למי קרח. אחרי תהליך זה מסירים את הקליפות בקלות. >> לכל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב">> חם מהתנור: לחם עגבניות מיובשות |